Sound News Web - Discovery Of Sound

Acoustic Energy Aego M Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Stolni Rock&Roll

Piše: Darko Brlečić

Dobro je poznata činjenica da su Britanci vrlo utjecajni na Europskom kontinentu, kako po glazbenoj produkciji tako i po produkciji hi-fi industrije i industrije prateće opreme. Njihovu utjecajnu hi-fi ergelu predvode: KEF, Wharfedale, B&W, Monitor Audio,Naim, Roksan, a u zadnje vrijeme im se pridružio i Acoustic Energy. Potonja tvrtka je u zadnjih desetak godina iznjedrila mnoštvo zanimljivih zvučničkih uradaka, među njima se nalazi i Lifestyle PC zvučnici koji po svojim radnim karakteristikama nadmašuju uobičajene standardne PC zvučnike. Zahvaljujući domaćem uvoznika, zapao me aktivni 2.1 PC zvučnički set, Aego M system.

 

Prilagođeni dizajn

 U Hi-Fi industriji postoje neke stvari koje na neki način definiraju standardizaciju oblika, veličine, tehnički ustroj komponenti za visokovjernu reprodukciju zvuka. Između ostaloga sve navedeno se odnosi i na zvučnike koji spadaju u tzv. klasu nesavršenih audio uradaka. Predmet ovog testa je aktivni 2.1 PC zvučnički sustav, sustav koji bi na prvi pogled mogao postati novi standard za dizajn PC zvučnika, a sve to dolazi iz klasične hi-fi industrije.

Aego M System se sastoji od dva mala kompaktna satelita i moćnog subwoofera, koji je zapravo alfa i omega sustava. Pri tom mislim na njegovo ugrađeno pojačalo i mogućnosti proširenja s 2.1 na 5.1 sustav. Kabineti zvučnika su kvalitetno odrađeni, a zaobljeni dizajn omogućuje smještaj u svim desktop-aplikacijama. Sve potrebne regulacije, podešenja i spajanja vrše se preko subwoofera što između ostaloga uključuje spajanje računala i raznih izvora zvuka na Aego M. Satelitski zvučnici pokrivaju frekventni raspon od 250Hz - 16kHz, dok subac pokriva frekventni raspon od 50Hz - 250Hz. Unutar Aego M paketa nalazi se sva sila zvučničkih i signalnih kabela, koji ne ostavljaju prostora bilo kakvim eksperimentima. Uglavnom Aego M posjeduje prilagođen dizajn za korisnike kojima računalni sustav služi za rad i zabavu.

Alat za testiranje

 Aego M System se našao u računalnom sustavu baziranom na Asus matičnoj ploči s Intel i3 Huswell procesorom, Windows 7/ 64 bit OS, J River Media 19-Media Player-softwareom, Calyx Coffe 24/96 D/A pretvaračem-pojačalo za slušalice, Black Rhodium Star USB kabelom, Black Rhodium Prelude Music Link interkonekcijski kabelom. Dakle, računalni sustav s izrazito naglašenim audio komponentama, koje se mogu naći samo kod dobrih poznavatelja elektroničkih uređaja.

Zvuk

 Prilikom spajanja 2.1 PC zvučničkog sustava na računalo, u oko mi je upao veoma važan detalj, detalj koji je vezan za podešenje dubokih tonova na samom subwooferu. Naime, proizvođač je vjerojatno shvatio da postoje tri vrste ljubitelja dubokih tonova, pa je prema tome ostavio izbor na 3 opcije podešenja koje se vrši preko male klizne sklopke na stražnjoj strani. Pozicija br. 1 nudi skromnu prezentaciju dubokih tonova, pozicija br. 2 nudi sasvim uravnoteženu reprodukciju bass područja, dok je pozicija br.3 za zagrižene ljubitelje bassa s tendencijom gubitka finesa i definicije. Moj odabir je bio i ostao vezan za poziciju br.2.

Aego M sateliti su atraktivni, posebno kad se smjeste tik uz PC monitor, pa time računalna cjelina dobiva na težini, kada je u pitanju estetski moment. Kvaliteta zvuka ovog 2.1 PC sustava odudara od uobičajenih setova koji se mogu naći na policama trgovina informatičke opreme. Takva nevjerojatna detaljnost, jasnoća i dinamika su glavne karakteristike ovog zvučničkog sustava. Bilo da je u pitanju vokal Eddie Veddera, gitarske bravure Joea Bonamasse ili jazz standardi dueta Forcione&Haden, sve je definirano do te mjere da se mogu prepoznati instrumenti odnosno njihova boja i tjelesnost. Zvučne performanse ne gube na kvaliteti niti na višim razinama glasnoće, doduše jedina mala zamjerka može ići na račun visokih frekvencija koje djeluju malo povučeno u odnosu na ostatak spektra, ali sve u svemu to djeluje ok. Zapravo bi od ovakvog zvučničkog seta bilo nepravedno očekivati više od navedenog, jednostavno zakoni fizike i akustike imaju svoja stroga pravila.

Zaključak

 Aego M System je više od običnog lifestyle PC zvučničkog sustava, s njime se prodire u glazbenu srž pohranjenu na računalu. Komfor i uporabna lakoća su na visokoj razini, a to se manifestira kroz bogatu opremljenost, jednostavno podešavanje, a posebno bih naglasio mogućnost podešavanja bass područja prema zahtjevima korisnika. Zvučne performanse ne ostavljaju mjesta ravnodušnosti, a pogodnost zvana proširenje sa 2.1 na 5.1 sustav samo je dodatni adut za Aego M. Topla preporuka..

Info:

Model: Acoustic Energy Aego M System, aktivni 2.1 PC zvučnički sustav
Cijena: 1.999.00 kn
Specifikacije: Sateliti frekvetni raspon  250Hz-16kHz, subwoofer frekventni raspon 50Hz-250Hz, snaga 90 watta.
Ustupio na test: Zvučne Novosti - www.zvucne-novosti.hr

Presudili smo:

Izrada:

Performanse:

Opremljenost:

Jel vrijedi te pare:

Pozitivno: 
Uravnotežan zvuk, odlična opremljenost. 
Negativno: 
Izostanak konkurencije.
Stoga zaključujemo: 
Aego M System je više od običnog lifestyla PC zvučničkog sustava, s njime se prodire u glazbenu srž pohranjenu na računalu. Komfor i uporabna lakoća su na visokoj razini, a to se manifestira kroz bogatu opremljenost, jednostavno podešavanje, a posebno bih naglasio mogućnost podešavanja bass područja prema zahtjevima korisnika. Zvučne preformanse ne ostavljaju mjesta ravnodušnosti, a pogodnost zvana proširenje sa 2.1 na 5.1 sustav samo je dodatni adut za Aego M. Topla preporuka.
Konačna ocjena: 

 

HIFI POPULARNO

  • 1
  • 2
  • 3

HAD Audiolab Maestral Two

HAD Audiolab Maestral Two

Za ljubitelje slušalica ... Piše: Dražen Kokanović   Proizvodnja audio uređaja u Hrvatsko...

Više...

HAD Audiolab Santana 6c33

HAD Audiolab Santana 6c33

Neki novi vjetrovi... Piše: Dražen Kokanović U kratkom vremenskom razmaku imali smo zadovoljstvo...

Više...

Hegel H300

Hegel H300

Pravi solid state za znalce Piše: Darko Brlečić Potraga za vrhunskim solid state integriranim po...

Više...

ProAc Studio 115

ProAc Studio 115

Anglezki žentl-meni Piše: Vlado 'Vlad' Tomašević   Kamo sreće pa me zapala objava teksta tam...

Više...

KEF LS50

KEF LS50

Ponovno rođenje... Piše: Dražen Kokanović Mnogo je razloga za posjedovanje KEF LS-50. Slavni kor...

Više...

HAD Audiolab GM-70SE Cyclone

HAD Audiolab GM-70SE Cyclone

Single Ended mišići...  Piše: Dražen Kokanović  Sve je više razloga za posje...

Više...

HIFI NOVO

  • 1
  • 2
  • 3

ELAC AM200

ELAC AM200

ELAC AM200 Beskrajni Horizonti Piše: Darko Brlečić   Posjedovanje barem jednog seta aktiv...

Više...

MAGNEPLANAR .7

MAGNEPLANAR .7

 Magneplanar .7  Kako glazba zaista zvuči...  Piše: Dražen Kokanović Dali je mog...

Više...

NAGAOKA MP-200

NAGAOKA MP-200

  Nagaoka MP-200    Korak više..    Piše: Dražen Kokanović Nagaoka je vr...

Više...

EDIFIER R2000DB

EDIFIER R2000DB

 Novi igrač u gradu... Piše: Dražen Kokanović Tržište bežičnih i prijenosnih zvučnika j...

Više...

Well Tempered Labs Simplex + Hana E…

Well Tempered Labs Simplex + Hana EL

 WellTem pered Labs Simplex + Hana EL  Antipod novoj modi...  Piše: Dražen Kok...

Više...

Audia Flight FL Three S integrirano…

Audia Flight FL Three S integrirano pojačalo

Audia Flight FL Three S integrirano pojačalo Dostojan nasljednik... Piše: Dražen Kokanović  ...

Više...

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register