Sound News Web - Discovery Of Sound

ELAC CONCENTRO

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ELAC CONCENTRO 

elac mala

 

U zadnjih nekoliko godina smo svjedoci velikih jubileja proizvođača audio i video uređaja. Jedan od njih je Njemački ELAC. ELAC proslavlja 90 godina postojanja, model koji obilježava ovako značajnu obljetnicu je novi stjegonoša među prvoklasnim zvučnicima model Concentro.

 

 

Concentro je svojevrsni odgovor na nove zahtjeve, kako u tehnološkom tako i u estetskom smislu. Dolaskom Andrewa Jonesa kao glavnog voditelja inženjerske ekipe, kompanija je dobila na težini.

elac 2

Model Concentro je upadljivog ovalnog oblika, impozantna silueta visoka cca 1,70 metara, pomalo podsjeća na KEF Blade, ali dizajnom odskače od Britanske konkurencije. Kućište ovog ljepotana izrađeno je u maniri monolitnih kabineta, nemale mase od 140 kg s postoljem od aluminija teškog 25kg . Nijemci su ovalnim dizajnom napravili značajan odmak od tradicionalnih kabineta. Prednja i stražnja strana su odrađene u finišu laka visokog sjaja.  Konture zvučnika idu od široke stranice postolja pa sve do sužavanja gornjeg djela.

elac

Unutrašnjost kabineta je dizajnirana po principu pregrada u tzv. tri dimenzije. To znači da dva visokotonca imaju vlastite komore, srednjetonci i niskotonci imaju  također svoje komore. Prednjom stranom dominiraju bass/srednjetonac dok sa strane se nalaze novorazvijeni 10 inčni wooferi koji rade u konfiguraciji push-push/pull-pull režimu, kako bi dosegli maksimalni  dinamički otklon kao i preciznu izvedbu do najnižih oktava.

Osim navedenog,u novom modelu su implentirane inovacije poput JET-5 visokotonca koji se nalazi skoro u svim modelima ELAC produkcije. Zatim tu je woofer sazdan od aluminija s proširenim magnetom za čistu i moćnu bass reprodukciju, te Long Linear Drive (LLD) pogon zvučničkih jedinica. Terminali za prihvat zvučničkih kabela se nalaze pri dnu postolja, diskretno smješteni kako ne bi narušili estetsku kompoziciju. Cijena i dostupnost su trenutačno nepoznati.

D.B.

Info: http://hd-multimedia.com

 

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register