Sound News Web - Discovery Of Sound

Novi Marantz Premium Stereo set

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Novi Marantz Premium Stereo set

marantz-pm-10 mala

Kad bi malo dublje zagrebli u prošlost, onda bi znali da je Marantz svoju reputaciju gradio na pojačalima, pretpojačalima i gramofonskim pretpojačalima.

 

 

 

Marantz PM-10

 

Kad bi malo dublje zagrebli u prošlost, onda bi znali da je Marantz svoju reputaciju gradio na pojačalima, pretpojačalima i gramofonskim pretpojačalima. Novo stereo integrirano pojačalo je zamjena za Legendary seriju unutar koje se nalazilo pretpojačalo i dva snažna mono-bloka. Marantz PM-10 ima specifičnu arhitekturu. Za nju su zaslužni inženjeri koji su pod paskom Gurua Kena Ishiwate napravili izniman proizvod. Realizacija ovog novog integriranog pojačala je dugo trajala. Trebalo je u jedno kućište složiti odvojeno pretpojačalo i dva mono-bloka, te sve pažljivo optimizirati. PM-10 je dual mono dizajn s implementiranim HDAM modulima, balansiranom izvedbom, moćnim transformatorom, te odvojenom regulacijom napajanja za svaki kanal.

marantz-pm-10

Marantz PM-10 posjeduje odvojene phono sekcije, posebno za MC zvučnice i posebno za MM zvučnice. To će posebno cijeniti ljubitelji i vlasnici velikih kolekcija vinilnog zapisa. Nova pojačivačka referenca posjeduje dva XLR ulazna priključka, pet RCA ulaznih priključaka i velike terminale za prihvat zvučničkih kabela većeg presjeka. Pojačalo može isporučiti snagu od 200 watta pri impedanciji od 8 Ohma odnosno 400 watta pri impedanciji od 4 Ohma što je dostatno za hranjenje raznih zvučničkih konstrukcija. Cijena ovog moćnog ljepotana iznosi 8000 dolara.

 

 

Marantz SA-10

 

K0000905030

Nakon pojačala, na red je došao SACD player koji je u portfelju Marantza dugo bio tzv. "zlatna koka". Novi model pod imenom SA-10 je više od zamjene legendarnog modela SA-7. Marantz SA-10 je u stvari potpuno novi dizajn.Njegov koncept je zahtijevao mnoštvo inovacija kako bi se postigao značajan nastup po pitanju velikog raspona digitalnih audio formata. Model SA-10 osim čitanja SACD/CD medija, također može reproducirati mnoge HD formate, bez obzira da li su oni pohranjeni na računalu ili na HDD uređajima, a sve ide preko novog digitalnog pretvarača.

Dok dobar dio reproduktora na tržištu koristi komercijalni DVD-ROM u svojim uređajima koji nije posebno dobar, u Marantzu su se odlučili na posve nov pristup. Zapravo za ugradnju u uređaj je dizajniran posve novi mehanički transportni sustav. Dakako, ovakvo rješenje je iznimno skupo, ali to je jedini način koji može jamčiti visoku razinu kvalitete, što u konačnici potencijalni kupci visoko cijene. Poznata je činjenica da su mehanički transportni mehanizmi kod Marantza uvijek bili jaka točka oko koje se pravio koncept.

K0000905030 0002

Što se tiče obrade digitalnog signala, proizvođač je ostao inovativan.Naime, inženjer Rainer Finck koji dva desetljeća radi na CD reproduktorima, radio je na centralnom projektu SA-10. Njegova ideja se sastoji u tome da ulazni signal iz raznih digitalnih izvora prođe kroz tzv " digitalne cijevi" bez dodatne obrade koje može unerediti izvorni signal. Takav čisti signal se može Upsemplirati do DSD verzije. Ekipa u Marantzu se odlučila za precizni clock sustav kako bi se svi digitalni signali uzorkovali na DSD256, što je četiri puta veće od standardnog CD/SACD-a. Ta nova tehnološka izvedba zove se Marantz Musical Mastering, sastoji se od dva stupnja (MMM- konverzije i MMM-Stream).

 

Ovo je prvi reproduktor/USB pretvarač bez tradicionalnog D/A konvertera. Opremljenost priključcima je na visokoj razini. Tako na stražnjoj plohi se nalazi set XLR izlaznih priključaka, set RCA izlaznih priključaka,optički i koaksijalni digitalni ulaz, USB-B digitalni ulaz za direktnu konekciju računala i sličnih naprava koje podržavaju PCM i DXD glazbenim datotekama koje se mogu dizati do 32bit/384kHz rezolucije, kao i reprodukcija DSD2.8MHz, DSD5.6MHz i DSD11.2MHz zapisa.Cijena ovog digitalnog ljepotana iznosi 7000 dolara. Oba nova uređaja službeno kreću u prodaju u veljači 2017 godine.

marantz-series-10-front-side-angle-970x647-c

Info: www.us.marantz.com

 

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register