Sound News Web - Discovery Of Sound

AVID MC ZVUČNICA

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

AVID REFERENCE RUBY MC ZVUČNICA

Nova analogna poslastica

rsz avid reference ruby mc cartridge head

Prosječni čitatelji ovog portala mogli bi ostati zbunjeni, jer živimo u 21 stoljeću kada je digitalna tehnologija doslovce ušla u sve pore društva, dok raritetnim medijima poput ovoga se pojavljuju vijesti o gramofonima, analognim sekcijama i dodatnoj opremi. Razlog ovom potonjem leži u činjenici da digitalna tehnologija je omogućila snažan razvoj i unapređenja postojećih tehnologija, materijala, obrade sirovina i nove generacije strojeva. Engleska tvrtka AVID poznata po gramofonskim integracijama i zvučnicima je predstavila gramofonsku zvučnicu RUBY.

 

Da bi zvuk vinila postao primamljiv potrebno je kao i kod jela odabrati iznimne sastojke. Jedan od iznimnih sastojaka u analognoj domeni je gramofonska zvučnica, preko nje se iščitava širina i dubina zapisa umetnutog u crne brazde vinila.

Ruby spada u kategoriju referentnih MC zvučnica niskog izlaznog napona. Na ovogodišnjem sajmu u Munchenu mnogi posjetitelji su imali prilike vidjeti/osluhnuti njene mogućnosti.

Kao što ime sugerira, Reference Ruby MC zvučnica izrađena je od  čvrstog rubina u kombinaciji s mikro dijamantnom iglom. Pokretna masa je definirana s manje namotaja zavojnice što omogućuje boji dinamički odziv, dok je izlazni napon svega 0,32mV zbog povećanog magnetnog sklopa. Ukupna masa iznosi 9.1 g. Kompletno kućište/tijelo ove zvučnice je izrađenu u AVID-u, te je dio nove serije zvučnica s niskim izlaznim naponom. Cijena za Britansko tržište iznosi nemalih 6.000 funti, dok za ostatak Europe nema konkretnih informacija.

rsz avid reference ruby mc cartridgevelika

Info:  http://www.avidhifi.com/

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register