Sound News Web - Discovery Of Sound

TECHNICS SL-1500C

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TECHNICS SL-1500C

rsz technicssl1500c coverhead
Technicsov gramofon s izravnim pogonom
Na ovogodišnjem sajmu CES 2019 u Las Vegasu Technics je predstavio novi gramofonski sustav s izravnim pogonom premium klase SL-1500C.

SL-1500C nasljednik koncepta vrhunske visoke kvalitete zvuka ove poznate marke te cijeli niz originalnih Technicsovih tehnologija, kao što je motor bez jezgre za izravni pogon i vrlo osjetljiva ručica. Da bi se pojednostavnila reprodukcija analognih zapisa, ugrađeni fono-preamp može se povezati s cijelim nizom uređaja. SL-1500C opremljen je i gramofonskom zvučnicom MM tipa - Ortofon 2M Red.

rsz 1technics sl1500c cover
Motor bez jezgre za izravan pogon postiže stabilnu vrtnju
Zvuk visoke kvalitete koji se dobiva zahvaljujući iznimnom omjeru signala i šuma te velikoj preciznosti vrtnje sustava s izravnim pogonom kao jedinstvena kvaliteta Technicsovih gramofona osvojio je srca audiofila širom svijeta. SL-1500C nasljeđuje visokokvalitetne performanse Technicsovih modela gramofona s vrha ponude. On koristi motor bez jezgre za izravni pogon s jednim rotorom kod kojeg stator nema jezgre, pa nema nepravilnosti u vrtnji koja se naziva „cogging". Kod tog motora je magnetska sila magneta u rotoru poboljšana do najbolje moguće razine, a zazor između statora bez jezgre i magneta rotora optimiziran je. Rezultat toga jest velik okretni moment sličan onome kod modela SL-1200MK5 uz eliminaciju „cogginga". Uz to, kontrola motora optimizirana je u skladu s masom tanjura. Tako SL-1500C postiže visoku preciznost vrtnje i visoke performanse, a uklonjena je potreba za zamjenom dijelova i održavanjem. Sustav izravnog pogona također je dugotrajan i krajnje pouzdan.

rsz sl1500c
Ugrađeni fono-ekvalizator omogućuje povezivanje s raznim uređajima
SL-1500C ima ugrađeno fono-pojačalo kompatibilno s MM zvučnicama koje se može povezivati s audioproizvodima koji nemaju ulazne fono-priključke. Specijalizirano napajanje fono-ekvalizatora izolirano je od napajanja motora i kontrolnih sklopova radi smanjenja efekta šuma. Oklopljena struktura, pak, uklanja efekt vanjskog šuma. Rezultat je postizanje visoke čistoće u pojačanju signala. Koristeći gramofon SL-1500C s vašom postojećom audioopremom možete uživati u glazbi s vinilnih ploča i zvuku visoke kvalitete.


Krajnje precizna kontrola motora
Kod sustava izravnog pogona motor je izravno povezan s tanjurom tako da brzina vrtnje motora postaje brzina vrtnje vinilnog zapisa. Stoga je iznimno važno kontrolirati brzinu okretanja pogonskog motora kako bi se osigurala stabilnost. SL-1500C koristi najnoviju tehnologiju kontrole motora ugođenu kroz razvoj proizvoda za Blu-ray diskove. Uz to, poboljšana je preciznost uzorka FG zavojnice FG sustava za otkrivanje u punom opsegu kako bi se postiglo detaljnije mjerenje brzine vrtnje tanjura.

rsz technics sl1500black
Vrlo osjetljiva ručica precizno čita signal pohranjen u utoru ploče
Ručica je inače zadužena za precizno čitanje signala praćenjem utora na vinilnom-zapisu, a ovdje je univerzalna, statički uravnotežena i u obliku slova S, što je još jedna Technicsova tradicija. To se postiže izvedbom cijevi ručice od laganog aluminija velike čvrstoće. Nosivi dio ručice s konstrukcijom ovjesa s vitlom sastoji se od kućišta i krajnje preciznog utega radi postizanja visoke početne osjetljivosti na pokrete.

Tanjur dvoslojne strukture s poboljšanim amortiziranjem vibracija
Tanjur na koji se stavlja vinilna ploča dvoslojne je strukture s neamortizirajućom gumom na cijeloj stražnjoj površini kako bi se uklonila neželjena rezonancija tanjura od lijevanog aluminija. Tanjur krasi velika čvrstoća i izvanredne karakteristike amortiziranja kako se štetne vibracije ne bi prenosile na ploču i postigao čist zvuk.


Kućište visoke čvrstoće i amortizirajuća izolacija koja prigušuje sve vibracije
Kućište, ključan dio za smanjivanje vanjskih vibracija, nasljeđuje tehnologiju za povećanje kvalitete zvuka stečenu kroz razvoj gramofona sa samog vrha ponude. Kućište od lijevanog aluminija čvrsto je integrirano s posebnim materijalima koji se sastoje od ABS-a pomiješanog sa staklenim vlaknima radi postizanja dvoslojne konstrukcije. Kombinacija tog posebnog materijala visoke čvrstoće i metalnog kućišta podiže čvrstoću i amortizaciju vibracija na još višu razinu, čineći tako robustan preduvjet za prekrasnu reprodukciju zvuka.
Izolaciju čine opruge i guma kako bi se dobile optimalne frekvencijske karakteristike. Time se osiguravaju visoka kvaliteta zvuka i vrhunska otpornost na zavijanje, ali se i skoro posve uklanja mogućnost vanjskih vibracija u uvjetima visoke razine zvuka.
Uključuje gramofonsku zvučnicu (Ortofon 2M Red)
Na priloženom se univerzalnom nosaču glave nalazi se zvučnica Ortofon 2M RED, pa možete slušati ploču odmah nakon kupnje gramofona SL-1500C. Visina ručice može se lako podesiti u rasponu od 6 mm radi korištenja raznih drugi zvučnica. Korištenjem pomoćnog utega koji dolazi s proizvodom može se koristiti i spremnik mase od 14,3 do 25,1 g (zajedno s priloženim nosačem glave).

Automatsko podizanje smanjuje trošenje ploča i igle
Kad ručica dođe do kraja ploče, ona se automatski podiže. Time se sprječava nepotrebno trošenje vaših vrijednih vinilnih ploča i igle, što vam omogućuje da ugodnije uživate u omiljenoj glazbi.
Info: https://www.panasonic.com/hr/

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register