Sound News Web - Discovery Of Sound

Ponoćna slušaonica...7

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Bob Dylan, Tempest, Columbia Records, LP/CD

Sluša/piše: Darko Brlečić

rsz tempest head

Slušati glazbu Bob Dylana je jedno. ali proniknuti u srž njegovih primisli je drugo. Taman kad ste pomislili da postoji pitkost kod njegovih pjesama dođe neka njegova misao i sve postane komplicirano do daske. Album Tempest koji je izašao na vinilu i CD-u na tragu je gorespomenutih promišljanja.

 

 

 

Tempest

rsz bob-dylan tempest n

 

Tempest je 35. studijski album objavljen 2012 godine, taman kada je Dylan proslavio 50 godina od objave svog prvijenca. Album Tempest(oluja) prilikom objave nije bio popraćen nekom bjesnom kampanjom. Netko bi mogao pomisliti da je Tempest zapravo završetak jedne glazbene epohe, jedne briljatne karijere, ali ništa od toga. Skladba Dusquesne Whistle svojim ritmom djeluje poput lakonotne uspješnice ali popratni tekst govori o tome da u životu možete primati udarce u glavu i nitko zbog toga neće biti zabrinut. Prilično realno poimanje života. Kroz Tempest Dylan an poručuje da duhovno tonemo, te da je oluja na pomolu ali nismo je dovoljno svjesni. Kada malo bolje analiziram tekstoves ovog albuma, imam osjećaj da su sve verse obojane u crnu i sivu boju, mešto slično kao i u romanima Edgara Alan Poea. Nebih se čudio da je u njemu Dylan našao određenu ispiraciju. Zadnja skladba - Roll On John je svojevrsna posveta Johnu Lennonu s porukom da smo svi mi besmrtni dok god nas se netko sjeti. Dylanova lirika zaslužuje svojevrsno objedinjenje u jedan opus, pa vjerojatno i poneku književnu nagradu. Ovaj album ne nosi hvalospijeve, vjerojatno zato što Dylan je svoju publiku navikao na nešto osebujniji prikaz i promišljanje života, a ne treba zaboraviti da Tempest pokazuje određenu životnu zrelost autora koji je zagazio u osamdesete godine svog života. Tempest možda nije njegov best of album ali je vrijedan slušanja.

rsz 1tempest n

 

1.

"Duquesne Whistle" (Dylan, Robert Hunter)

5:43

2.

"Soon after Midnight"  

3:27

3.

"Narrow Way"  

7:28

4.

"Long and Wasted Years"  

3:46

5.

"Pay in Blood"  

5:09

6.

"Scarlet Town"  

7:17

7.

"Early Roman Kings"  

5:16

8.

"Tin Angel"  

9:05

9.

"Tempest"  

13:54

10.

"Roll on John"  

 

 

Info: www.columbiarecords.com

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register