Evo jedna nova tema o uređajima o kojima se zaista malo piše,ovaj navedeni je u mojem vlasništvo od prvog dana,kupljen u zastupništvo u Ljubljani,znam samo da sam još bio u srednjoj školi kad smo frend i ja išli po njega u Emonu commerce.
Mislim da je ta zabava tada koštala cca.1200 DEM,preračunato devizni i tadašnji dinarski dio.
Sada više nije uopće na cijeni,može se dobiti na ebay-u zaista za male novce,no svakako spada u dio legende hajfaja.
Uglavnom jedan od prvih uređaja u komercijalnoj upotrebi gdje je u mješacu upotrebljebljen tada izuzetno skupi Galij-Arsenid MOS FET.
Refresh je na njemu odrađen,no nije fotkano,pa ću postupak kako bude vremena ponoviti sve iz početka,uglavnom uz normalnu izmjenu elektrolita,ovdje je bilo nužno promjeniti ulazni MOS-FET i napraviti kompletnu proceduru podešavanja,a usput ću odraditi jedan mod za kojeg prije nisam imao vremena.
vidi se da sam ga imao kao djete,ovo namjerno nisam htio skidati,možda se netko i sjeti ove legendarne naljepnice Radia 101 iz njihovih najboljih dana,a tada je bilo umjetnost slušati stojedinicu van Zagreba.
Još jedna legendarna naljepnica,Made in Trieste,iz vremena dok sam zaista ozbiljno bavio elektronikom,nije bilo interneta,sav svijet je bio tada tamo.
kako to izgleda unutra