Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: KEF 105 ili Bowers DM 6 ??

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 01 Tra 2015 15:09 #10083

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
:hmm: Ima li tuo iskustva sa Kefom 105 i sa Bowersom DM 6? Zanima me koji bi bio bolji zvučnik od ta dva! Ja sam nekako nabavio DM 6, ali nisam ga još spojio i čuo. Zanima me mišljenje nekoga tko je imao iskustva sa oba?
htomasov
Administrator je zabranio postanje.

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 01 Tra 2015 22:45 #10085

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
htomasov wrote:
:hmm: Ima li tuo iskustva sa Kefom 105 i sa Bowersom DM 6? Zanima me koji bi bio bolji zvučnik od ta dva! Ja sam nekako nabavio DM 6, ali nisam ga još spojio i čuo. Zanima me mišljenje nekoga tko je imao iskustva sa oba?

Svaka čast kako uspijevaš doći do tih al stvarno pravih vintage krasota,za neki ozbiljniji komentar je prošlo malo previše godina da bih nešto pametno mogao reći,uglavnom iz ranih 80-ih godina kad su dečki iz sam svoj majstor radili SBI seriju koristili su DM 6 kao referencu za usporedbu,tada sam ih i imao prilike čuti,ako se ne varam i jednom su bili izloženi i u njihovoj kupoli na zg velesajmu zajedno sa SBI serijom,i to čini mi se da je usporedno bilo SBI-0(piramida),SBI-1 i SBI-2...osobno se više nemrem sjetiti zvuka,no bilo je impresivno.
Uglavnom dečki su službeno tvrdili da je SBI nadsvirao u više parametara DM6,koji je tada slovio za sam vrh.
Kef 105 je imao više podvarijanti i koliko se sjećam bila je velika razlika i kvalitativno i cjenovno,ako se ne varam vrh 105 serije je bio 105.2.
Imao sam ga priliku podosta slušati,frend ih je imao.
Osobno mislim i koliko se mogu sjetiti tih dana,da je 105.2 ipak bio bar za klasu iznad DM6.
Eto,ako je ova povijesna retrospektiva što pomogla.
The following user(s) said Thank You: htomasov

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 01 Tra 2015 23:03 #10086

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Dorian wrote:
htomasov wrote:

Svaka čast kako uspijevaš doći do tih al stvarno pravih vintage krasota,za neki ozbiljniji komentar je prošlo malo previše godina da bih nešto pametno mogao reći,uglavnom iz ranih 80-ih godina kad su dečki iz sam svoj majstor radili SBI seriju koristili su DM 6 kao referencu za usporedbu,tada sam ih i imao prilike čuti,ako se ne varam i jednom su bili izloženi i u njihovoj kupoli na zg velesajmu zajedno sa SBI serijom,i to čini mi se da je usporedno bilo SBI-0(piramida),SBI-1 i SBI-2...osobno se više nemrem sjetiti zvuka,no bilo je impresivno.
Uglavnom dečki su službeno tvrdili da je SBI nadsvirao u više parametara DM6,koji je tada slovio za sam vrh.
Kef 105 je imao više podvarijanti i koliko se sjećam bila je velika razlika i kvalitativno i cjenovno,ako se ne varam vrh 105 serije je bio 105.2.
Imao sam ga priliku podosta slušati,frend ih je imao.
Osobno mislim i koliko se mogu sjetiti tih dana,da je 105.2 ipak bio bar za klasu iznad DM6.
Eto,ako je ova povijesna retrospektiva što pomogla.
Hvala na odgovoru! DM 6 sam nabavio, ali ih još nisam spojio. Draga mi nema razumijevanja za moje igračke. Moram ih tek donijeti kući! DM 6 i KEF 105 su mi najljepši zvučnici iz toga doba! Pamtim ih još dok je Poljoopskrba bila na uglu Preradovićeve i Varšavske. Tamo su prodavali Sansuia, Pioneera i Kef zvučnike! Tamo sam kao klinac plazio po dućanu! DM 6 mi je pao pod ruku, ali Kef 105 nikako! Ne pojavljuje se u prodaji. A te vintage krasote nađem tako jer ih tražim, a onda one nađu mene na kraju! Volim te stare uređaje jer me vraćaju unazad u doba moje mladosti pa me to veseli i imam bez neke lažne skromnosti stvarno dosta zanimljivih vintage-a. Uglavnom sam baziran na Marantz i Pioneer receivere. Oni su mi nekako najviše prirasli srcu iako bi rado jednog Sansuića G 33 000 stavio na policu (može i G 22000).
htomasov
Posljednja izmjena: 01 Tra 2015 23:06 od htomasov.

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 01 Tra 2015 23:34 #10088

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Bez razmišljanja, KEF 105.

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 02 Tra 2015 00:26 #10090

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Archie wrote:
Bez razmišljanja, KEF 105.
Moram ga samo naći Archie prvo! Nije lako naći Kefa 105 u dobrom stanju za ne veliku cijenu!
htomasov

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 02 Tra 2015 16:49 #10095

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Mislim da bi bilo bolje da si postavio pitanje KEF 105 ili B&W 801. Onda bi već trebalo razmišljati jer to je bila direktna konkurencija.

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 02 Tra 2015 16:54 #10096

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Slažem se...
Iz KEF-a su čak neko vrijeme optuživali Bowers da ih kopira tj da je 801 kopija 105.2...

KEF 105 ili Bowers DM 6 ?? 02 Tra 2015 18:05 #10097

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
;) Archie u pravu si, ali ja imam DM 6 i želim kupiti 105.2. Zbog toga i pitam kolika je razlika i je li imao tko iskustva sa njima? 801 je zanimljiv zvučnik, ali nema takvu karizmu kao ova dva DM 6 i Kef 105.2. Ja iz mladosti pamtim te zvučnike, a ne 801.Taj 801 nije bio čest, a ovi jesu!
htomasov
Posljednja izmjena: 02 Tra 2015 18:06 od htomasov.
  • Stranica:
  • 1
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.329 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register