htomasov wrote:

Ima li tuo iskustva sa Kefom 105 i sa Bowersom DM 6? Zanima me koji bi bio bolji zvučnik od ta dva! Ja sam nekako nabavio DM 6, ali nisam ga još spojio i čuo. Zanima me mišljenje nekoga tko je imao iskustva sa oba?
Svaka čast kako uspijevaš doći do tih al stvarno pravih vintage krasota,za neki ozbiljniji komentar je prošlo malo previše godina da bih nešto pametno mogao reći,uglavnom iz ranih 80-ih godina kad su dečki iz sam svoj majstor radili SBI seriju koristili su DM 6 kao referencu za usporedbu,tada sam ih i imao prilike čuti,ako se ne varam i jednom su bili izloženi i u njihovoj kupoli na zg velesajmu zajedno sa SBI serijom,i to čini mi se da je usporedno bilo SBI-0(piramida),SBI-1 i SBI-2...osobno se više nemrem sjetiti zvuka,no bilo je impresivno.
Uglavnom dečki su službeno tvrdili da je SBI nadsvirao u više parametara DM6,koji je tada slovio za sam vrh.
Kef 105 je imao više podvarijanti i koliko se sjećam bila je velika razlika i kvalitativno i cjenovno,ako se ne varam vrh 105 serije je bio 105.2.
Imao sam ga priliku podosta slušati,frend ih je imao.
Osobno mislim i koliko se mogu sjetiti tih dana,da je 105.2 ipak bio bar za klasu iznad DM6.
Eto,ako je ova povijesna retrospektiva što pomogla.