Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Sansui OEM

Sansui OEM 23 Velj 2014 23:08 #7201

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Sansui je surađivao s nekim firmama i ustupao im neke modele uređaja. Evo što sam skupio do sada:

Blaupunkt / Artech: MA-5690 = AU-X201, MA-5790 = AU-X301, MA-5890 = AU-X501, MX-5090 = B-2102, PX-5090 = C-2102, PT-3790 = TU-X501, PT-3890 = TU-X701, CP-2890 = CD-X501

Mitsubishi / Diatone: DA-U1000 = AU-D707F Extra

Ako netko zna još kojeg neka dopuni.
Administrator je zabranio postanje.

Sansui OEM 24 Velj 2014 22:01 #7208

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Evo netko je na ebay stavio pod upitnik kazić Roadstar RS-5800 kao kopiju SC-5100,imao sam davno 5100 i stvarno unutra je gotovo identičan,bar audio ploča koja se vidi je ista.

Sansui OEM 24 Velj 2014 22:53 #7209

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
I ja sam svog SC-5100 prodao, a otvarao sam ga jednom bez slikanja pa nisam mogao usporediti. Nisam se usudio postati. Pitanje je da li su imali dozvolu za tolike izmjene ili je piraterija ili neka jeftinija licenca. Na Hifiengine ima Roadstarova shema, ali nemam od Sansuija.

Sansui OEM 25 Velj 2014 00:24 #7210

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Archie wrote:
I ja sam svog SC-5100 prodao, a otvarao sam ga jednom bez slikanja pa nisam mogao usporediti. Nisam se usudio postati. Pitanje je da li su imali dozvolu za tolike izmjene ili je piraterija ili neka jeftinija licenca. Na Hifiengine ima Roadstarova shema, ali nemam od Sansuija.
ima ja negdje u arhivi SM od 5100 original koji je dosal sa kazicem,budem sutra potrazio,no kako god,ja sam svoga raskapao,jer mi je bilo u logici jedan tran vrisnuo,uglavnom ga znam napamet,uglavnom to je to,audio ploča je ista,mehanizam iznutra isti,logika ista,napajanje isto,samo se izvana razlikuje umetanje kazete i malo izgled,90% je skinut 5100

Sansui OEM 25 Velj 2014 22:09 #7216

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Vidi ti to još če se neka tamo Blaupunktarija i Micibušarija :) prodavat ka Sansui, bez obzira što ličila ka jaje jajetu.Neće moći ove noći :ne:

Sansui OEM 06 Ožu 2014 20:28 #7261

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Na Ebay-u se pojavio još jedan Roadstar na kojeg se sumnja da ima veze sa Sansuijem, ovaj put receiver. Roadstar RS-5850
Posljednja izmjena: 06 Ožu 2014 20:33 od Archie.

Sansui OEM 07 Ožu 2014 20:24 #7263

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Archie wrote:
Na Ebay-u se pojavio još jedan Roadstar na kojeg se sumnja da ima veze sa Sansuijem, ovaj put receiver. Roadstar RS-5850

Roadstar to ti je sadašnji LG, ako se ne varam. Proboj Japanaca na Korejsko tržište :)

Sansui OEM 20 Tra 2014 19:10 #7535

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Tražeći podatke o američkoj firmi Concept i to o njihovim receiverima iz sedamdesetih za koje neki kažu da su najbolji reveiveri ikad napravljeni !!!???, pronašao sam dva kazića iz produkcije Concepta ELC i ELC II koji izgleda imaju veze sa Sansuijem.
Možda bi trebalo reći da je Concept bio pod Pacific Stereom podružnicom CBS-a, a prizvodilo se u Japanu u pogonima TEC-a (Tandy Electronic Corporation). Priča ide dalje i to da je glavni konstruktor bio Dick Schram kasnije osnivač Parasounda.

Prvi, ELC je ustvari isti Roadstar kojeg smo spominjali, ali je lijepšeg izgleda. Također ima vratašca koja se potpuno otvaraju i Frontloader je kao Sansui.

Roadstar RS-5800

Concept ELC

Drugi, ELC II je malo modificiran sa fluorescentnim indikatorima, ali u biti ima sve iste funkcije i nema vise zaštitna vratašca nego je čisti Frontloader kao Sansui. Ima i eq. i bias za metal trake i pokrivač za glave kao SC-5300 samo na slikama nedostaje.

Posljednja izmjena: 20 Tra 2014 19:16 od Archie.

Sansui OEM 20 Tra 2014 19:38 #7537

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Je nema šta pljunute kopije Sansui-a :thumbup:

Sansui OEM 22 Tra 2014 16:50 #7552

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Roadstar je licenca koja se radi u Švicarskoj i nema veze s LG-om. LG je nekadašnji Lucky Goldstar. BTW Mitsubishi je imao nešto audio eelktronike, no oni su se prebacili u video segment.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 1.059 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register