Sound News Web - Discovery Of Sound

70 Godina uspješnog postojanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MCINTOSH 70 Godina uspješnog postojanja

rsz c70 angle head
Legendarni američki proizvođač će 2019 godine obilježiti 70 godina postojanja. Za tu svrhu predstavljeni uređaji koji su svojevrsni zaštitni znak kompanije. Obljetnički set nozi naziv - Edition Commemorative70th Anniversary Limited System"

rsz 772mcintosh01 70thbanner
Unutar tog obljetničkog seta se nalaze lampaško pretpojačalo C70 i lampaško pojačalo snage MC2152.
Model pretpojačala C70 ima jednu 12AT7 i pet vakuumskih cijevi od 12AX7A koje su vidljive kroz staklenu ploču na gornjem pokrovu. Kontrola se vrši preko tradicionalnih prekidača i sklopki, dok moderni LED indikatori označavaju odabir ulaza i razinu glasnoće. C70 ima sedam ulaza koji se sastoje od dva uravnoteženog ulaza, tri RCA ulaza i po jedan od MC odnosno MM fono priključaka. Od izlaznih priključaka tu se nalaze dva seta balansiranih i RCA priključaka. Regulacija razine dubokih i visokih tonova se obavlja preko rotacionih potenciometara u koracima od 2 dB. Takav vrsta gumba također se koristi za podešenje razine glasnoće.

rsz c70 angle front1
Model izlaznog pojačala MC2152 koristi osam KT88 izlaznih vakuumskih cijevi plus osam malih signalnih cijevi sastavljenih od četiri 12AX7A i četiri 12AT7 vakuumske cijevi; pola cijevnog komplementa dodjeljuje se po svakom kanalu. Vakuumske cijevi 12AX7A su za balansiranu i ulaznu sekciju pojačala, dok su 12AT7 cijevi za naponsku sekciju pokretanje pojačala. Snaga pojača iznosi 150 watta po kanalu.
Koristeći svoju patentiranu tehnologiju izlaznog transformatora s istosmjernim strujnim krugom - iste tehnologije na kojoj je tvrtka osnovana 1949. godine - punih 150 watta može pogoniti bilo koji par zvučnika bez obzira na to ima li 2, 4 ili 8 Ohm impedanciju. Sentry Monitor tehnologija prati izlaznu struju i isključuje pojačalo ako ikada prelazi granicu sigurnosti rada. Naposljetku, postoji ulaz i izlaz za tehnologiju Power Control tvrtke koja će automatski uključiti i isključiti ostale povezane McIntosh komponente.

rsz mc2152 hero green tubes01
Novi vizualni dizajn MC2152 naglašen je s crnim eloksiranim aluminijskim kućištem, te sa sivim pločama od karbonskih vlakana i matiranom završnom obradom.
McIntosh. Vakuumske cijevi pokrivene su kavezom od nehrđajućeg čelika s 12 gauge s crnim zaštitnim premazom. Ugrađena tri transformatora smještena su u posebne ekstrudirane kutije s dijagramom ožičenja za svaki transformator. Oznaka 70. obljetnice ugravirana je na vrhu kućišta. Na stražnjoj strani pojačala se nalaze XLR i RCA ulazni priključci, te patentirani zvučnički terminali Solid Cinch.

rsz mc2152 70th anniversary engraving

rsz mc2152 backside
Info: https://www.mcintoshlabs.com/

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register