Sound News Web - Discovery Of Sound

40 godina Electrocompanieta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

40 godina Electrocompanieta


Četrdeset je godina proteklo otkada je dr. Matti Otala na AES konferenciji prvi put predstavio rad na temu oblika distorzije koji naziva tranzijentna intermodulacija (TIM).

Četrdeset je godina proteklo otkada je dr. Matti Otala na AES konferenciji prvi put predstavio rad na temu oblika distorzije koji naziva tranzijentna intermodulacija (TIM).


U publici je tada sjedio Svein Erik Børja, norveški glazbeni i radio producent i zagriženi audiofil. Saznanja s konferencije prenio je tvrtki Electrocompaniet, koja je izradila nekoliko prototipnih pojačala s primjenom novih teorija. I to su počeci zvuka koji danas prepoznajemo pod imenom Electrocompaniet.
Svein Erik Børja prepoznao je veliki potencijal nove konstrukcije pojačala, iako se u to vrijeme nije baš puno znalo o high-end audio konstrukcijama. Na određeni način, baš je to omogućilo neopterećeno istraživanje novih područja. Slijedile su godine usavršavanja proizvoda, 'prevođenja' onoga što se osjeća sluhom u praktične konstrukcijske parametre, razvijanje novih matematičkih formula za bolje opisivanje AC (glazbenih) karakteristika tranzistora.
Na tržištu se uskoro našlo prvo 2-kanalno pojačalo snage 2 x 25W, a 1976. recenzent kultnog američkog magazina The Audio Critic nakon testa pojačala oduševljeno tvrdi kako je riječ o pojačalu najboljeg zvuka na svijetu.

 

 

Info: www.electrocompaniet.com

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register