Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: OPTONICA SM-3636

OPTONICA SM-3636 17 Velj 2014 15:43 #7197

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Alen/Split wrote:
Što !? Samo 2 komentara i nijedan poziv za otkup?
Ovo što ću napisati nije plod zle namjere, već moj osvrt na tvoj oglas. Voli bi da ga se tako shvati.
Njuškam ,njuškam po njuškalu i vidim meni jedno poznato pojačalo. Pa kad su dva neka bude i treći mislim na komentar .
Moram priznati da si svoj oglas odlično osmislio i posložio i svak ti čast na trudu. Moj povod javljanja je početak tvog oglasa koji me je malčice zasmetao,a odnosi se na boldanu riječ. " High End Dual Mono Vintage Amp."..... Nije to samo u tvom slučaju već, prečesto kod prodavalaca audio uređaja je vidim ..... Mene bi zanimalo dali se to piše /pišeš zbog ne znanja ili zbog traženja više cijene.
Naime high end uređaj ne može koštati 230€, već minimalno 2300€ ......

p.s.
Mjenja nešto u tvom oglasu ..ili izbriši high end ili dodaj jednu nulu :)
Administrator je zabranio postanje.

OPTONICA SM-3636 20 Ožu 2014 10:46 #7301

Pozdrav

Koliko bi koštala izrada simulacije hibrida za optonicu SM 3636 (dijelovi
i vremenski koliko posla)

OPTONICA SM-3636 20 Ožu 2014 12:48 #7302

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Kalafokter wrote:
Pozdrav

Koliko bi koštala izrada simulacije hibrida za optonicu SM 3636 (dijelovi
i vremenski koliko posla)

To se ne može znati unapred, pre nego što se sedne na posao.

Ukoliko se nađe električna šema, samo ucrtavanje u neki simulator je posao od sat-dva maksimum. Ali posle ostaje posao da se on natera da radi kako treba, pa da se detaljno ispita kako se ponaša pri različitim uslovima, od "normalnih" (uslovno prosečnih), do jako nepovoljnih. To će sasvim sigurno potrajati ako se zaista ozbiljno radi, jer nije stvar samo u tome da se pronađe šta i kako, već i da se model unapredi tako da se problemi ako ne uklone, onda bar minimiziraju koliko je to moguće. A to traži znanja, vremena i rada, po meni čak toliko da se to ne isplati.

Lično bih radije premerio koliko prostora ima unutra i seo od nule da napravim nešto pošteno. Lakše je tako jer time konstruktor ima slobodu da od samog početka koherentno složi celo kolo. Naravno, to onda više neće biti Optionica, nego "Son of Optionica".
Posljednja izmjena: 20 Ožu 2014 12:49 od dvv.

OPTONICA SM-3636 21 Ožu 2014 09:48 #7305

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
ovako to izgleda,ovo je jedna od mogucih varijanti,istina ne izgleda lijepo,no lik je iskoristio ispravne elemente hibrida i promjenio samo tranzice.ovo je najbrzi nacin,sve se to moze i na nacin da se napravi jos jedna plocica pa da lijepo izgleda,ili sto dvv kaze ubaciti sve novo,sto uopce ne bi bilo lose,potpuno novi izlaz sloziti.
rukom pisane vrijednosti elemenata na shemi su netocne,zanemari

www.retro-optonica.de/Schaltplaene/rep_1_ic.html
The following user(s) said Thank You: Kalafokter

OPTONICA SM-3636 21 Ožu 2014 18:46 #7306

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Pa ovo je mnogo jednostavnije od onoga što sam ja mislio da je, ovo je praktično samo strujni deo pojačavača, pobuda i izlaz. Voleo bih da vidim i naponski deo, koliko da znam.

Elem, korekcija, unos ovoga u simulator ne bi trajao duže od 10 minuta. Maltene ne moram ni da simuliram, za pobudu staviti Motorola/ON Semi MJE 15030/15031, na izlaz baciš Motorola/ON Semi MJL 3281/1302, i Bog da te poživi. To su izlazni tranzistori sa rejtingom od 200W po komadu, pobuda 50W, a gura i do 8 A - za pobudu, kao hladne vode.

A svi su plastic packaging, dakle sa po jednim šrafom da ih drži uz hladnjak. Easy-peasy.
Posljednja izmjena: 21 Ožu 2014 18:47 od dvv.
Stranica se generirala za: 0.211 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register