ajooj,ovo je najprikladnije što se ovdje može reći,iako sam napisao over and out,eto Gord je rekao da bi trebao i zavrsiti ovu temu,iako je nisam ja zakuhao.
sve skupa je nepotrebno i zaista je otislo u apsolutni offtopic,jer tu se vise uopće ni ne priča o biti stvari,neko se ide u bezgranično naklapanje,što bi bilo kad bi bilo.
no vratimo se na početak,Kale je izrazito neprikladno postavio pitanje,kako ja to mjerim snagu,iako je znao lijepo pise da je subjektivna procjena,nakon toga se sam ispravio da je pogrešno postavio pitanje pa sam sebe citira pogrešno,odnosno formulirao je na prikladniji način pitanje u jednom od idućih postova.
znači prvo je postavljeno pitanje "kako ja to mjerim snagu",da bi u jednom od idućih postova rekao "snaga se mjeri samo na jedan način i objasnio ono što sam ja namjerno izbjegao,jer je besmisleno postaviti takvo pitanje i onda reći,kako je to moguće samo na jedan način.
znači znaš kako se mjeri,a postavljas takvo pitanje na taj način,rekoh dozvoljavam da je bilo slučajno.
eto zato sam odmah na prvu pitao,da li je to bila provokacija ili samo nespretno slučajno postavljeno pitanje,jer na taj nacin bi ja osobno tako formulirao,jedino ako nekog želim potcjeniti,kao ono obraćam se nekom balavcu i tu je tema trebala stati,sve dalje je čisti besmisao.
Kako je i dalje krenulo u sasvim reći ću smješnom smjeru,bez ikakvih argumenata,uostalom da vidite koliko je besmisleno uopće ići demantirati bilo čiju subjektivnu procjenu,nego se upuštati u daljnje opet subjektivne procjene,svakim idućim korakom se tone još dublje u offtopic.
No ajde,onda sam se i ja zamislio pa reko ajde da vidim imali moje mišljene tehničku podlogu i lijepo sam vam pokazao da kad se to uvrsti u najjednostavniju formulu da se to i tehnički slaže sa onim što sam rekao i da je apsolutno sa konstrukcijskog pogleda moguće.
Odnosno i sam sebi sam potvrdio da nisam rekao ništa tehnički nemoguče i da je moja procjena u okviru mogućeg.Sama slika power consumption je samo dio slagalice,relativno nebitna.
Ni jednu napisanu tvrdnju niste tehnički pobili,jer je to i nemoguće,kao što sam rekao išli bi u rušenje fizikalnih zakona,tu su jedino daljnji komentari bili mudri jer ste to normalno izbjegli,jasno kao dan,da tu nema prostora na neka bitna naklapanja bez osnove.
To je drugo mjesto gdje je diskusija trebala stati.
Ali ne,sad se ide u očite provokacije bez ikakve potrebe i smisla,uopće mi nije jasno što tu tko želi dokazati.
Pa onda zadnji postovi tipa,mogli smo ali nismo,pa svaka izjava takvog tipa plus nabacivanje sa slikama i podacima koji sami za sebe stvarno ne znače ništa pogotovo u ovoj temi je za postaviti pitanje,dečki što Vi uopće želite sa tim reći,gdje je poveznica sa temom.
Ovako to izgleda kad se ozbiljni ljudi zaigraju u pjesku, kantice i lopatice,da bi valjda sačuvali svoj ego,a ustvari ja nisam nikoga napao,argumentirao sam da je moja subjektivna procjena tehnički i fizikalno moguće,čemu dalje ići u raspravu,jer je očito da uz sav trud niste ni blizu da bi me sa bilo kojim argumentom dematirali.Sve što je postignuto je da ekipa koja ovo čita vrišti od smjeha.
jasno da svi ne mogu biti FER-ovci pa da dignemo temu na konstruktorsku razinu,no i tada ćemo se naći u dubiozama i različitim razmišljanjima,postoji trenutak gdje mudrost treba nadvladati ego i priznati pogrešku da je prvo pitanje bilo čista provokacija,dozvoljavam da je bilo slučajno i nenamjerno,ponovno pitam čemu dalje,fiziku nemožemo pobjediti.
I da sad ne duljim,i nemam namjeru ovo što ću sada reći dokumentirati,ova moja izjava kad bi je i uzeli da je tehnički nedokaziva je potpuno blaga stvar na hrpu drugih izjava kroz godine koje su se pojavljivale u postovima refresha uređaja,pa mi nije palo na pamet iz poštovanja prema piscu skakati i nekog napadati da je rekao glupost,jer u konacnici ne konstruiramo ovdje uređaje da bi to bilo bitno nego pričamo na amaterskoj razini.
Ovaj post sam napisao samo zbog Gorda,jer ga osobno poznajem i cjenim njegovo mišljenja te sam shodno tome reagirao.Sa ovim se ovdje odjavljujem i zaista mi ne pada na pamet ići u daljnje rasprave i naklapanja bez ikakvih argumenata,prav rečeno gori smo od baba,