Ja zaista ne mogu vjerovati, da si od jednog bezazlenog pitanja, "od kuda 50% visa snaga od deklarirane", ovo sve sveo na vrijedjanje i omalovazavanje... zaista ne vjerujem svojim ocima....
Dorian wrote:
Drugo pitanje mi zaista nije jasno,jel to neka provokacija ili što,bilo bi mi jasno da me to pita neki potpuni amater,no ovako sam zbunjen,
Dorian wrote:
no sa sansui alfom sto je Kale postao je iskreno dečki moji ma bit ću pristojan ali ja bi tako nesto jedino iz teskog očaja stavio pod argument,stvarno nema veze sa vezom,jel to neznanje ili što već ali je smjesno.
Ovo sto si napisao upuceno meni, a samo je jedan dio, jest stvarno ispod svake razine komunikacije na forumu. Pregledaj moje postove u ovoj temi, i kazi mi gdje sam ja to spustio na osobnu razinu, da bih izazvao ovakve kvalifikacije?
No dobro, do sada sam se sustezao i u rukavicama ti htio ukazati na pogreske, ali evo ti direktno....
Prvo da ponovno objasnim onaj moj upit, koji je ovo sve i pokrenuo...
Dorian wrote:
a sama snaga uređaja je u odnosu na deklariranu bar za 50% veća.Žao mi je što zbog problema sa vodomeštrom nemrem koristiti svoju radnu sobu pa na žalost nisam uspio izmjeriti stvarnu snagu..
Da si ovdje napisao, "subjektivni dojam kod slusanja je kao da se radi o pojacalu sa puno vise snage u izlazu od deklarirane", nista te ne bi pitao. No ovako sroceno, jest zaista nebuloza. Ja sam stoga samo kulturno upitao "zasto mislis da je snaga veca bar za 50% od deklarirane? Kako ti mjeris snagu?"
Da bi ti poceo...
Dorian wrote:
mozda postoji neki novi nacin za mjerenje snage koji se koristi,a kojeg ja ne znam,teoretski moglo bi se clampom izmjerit struja na grani napajanja
Dorian wrote:
ovdje sam namjerno pustio sliku gdje se vidi priključna snaga 380W,što daje cca.150w po trafu(ovo bi trebalo sve pretvoriti u VA,pa onda računati,ali post bi bio do Dubrovnika dugačak),mjerenjem dimenzije jezgre došlo bi se do još drugačijih podataka,no da ne kompliciram sada previše,imamo napon od +,- 40V,najjednostavnija računica za amp u A/B klasi daje sa tom snagom trafoa i tim naponom napajanja rezultat od nesto preko 110w na 8ohma na papiru
Necu niti nabrajati hvalospjeve o sebi navedene prije ovog quotanog teksta... vec cu se samo skocentrirati na ovo, vazno za navodno 50% vecu snagu...
Kazi mi sta ima veze ova slika koja je tebi vazna da bi potkrijepila tvoju tvrdnju o bar 50% vecoj snazi od deklarirane?
pa sam onda ja postao istu sliku, samo drugog pojacala...
no sad, ja sam po tebi ovo postao u teskom ocaju... NE! Isao sam tvojim argumentima samo kazati da pises nebuloze! Lako je sto ti zivis sa, ajd najblaze receno... sa pogresnim postavkama, vec ih kao takve nameces i drugima kao ispravan stav!
Molim te, ajde navedi mi jedan primjer, ma da neznam o kakvom se transformatoru u napajanju pojacala radilo, da sa + - 40V napajanja izlaz ima 110W i to jos na 8 oma!!! Ajde nadi mi takvog! Ja ne trebam mjeriti ovu Optoniku, jer sam siguran 100% da ni uz pomoc atomskog reaktora u napajanju, sa ovim hibridima, izlaz ne moze niti blizu doci sinusne snage 110W na osam oma, jer su BAS ti hibridi (uz napajanje od + - 40V) ogranicavajuci faktor toj tvojoj nebuloznoj izjavi o snazi.
Zalosno je to da sam nisi svjestan koju si nebulozu prosuja, nego si jos onda krenuo na omalovazavanje sugovornika. Pozivas se na fiziku, na kilometarke proracune, no temelj svega ti je najblaze receno labav.
Svoju velicinu bi tek dokazao, kada bi se javno ispricao, i priznao zabludu, a ne tonuo vise i vise drzeci se i dalje svog pogresnog stava.
i na kraju kazao bih nesto u vezi ovoga
Dorian wrote:
bas me zanima da je Kale napisao istu stvar što sam ja rekao,da li bi otpor prema tome bio isto ovakav bez ikakvih realnih argumenata
ovdje ti pretpostavka u startu ne drzi vodu, jer ja ovako ne bi nikad nesto tvrdio....