Evo ga... krenilo je... napokon se pokrenilo...
Pitate se
A sta to? Pa refreh ovog ljepotana koji je umalo pustio korjenje u mom ormaru.
No stara produktivnost tesko da ce se ostvariti, jer kako imam odredjenih zdrastvenih problema, nije bas jednostavno vrtiti skoro 30 kg tezak uredjaj... pa zato sam krenija laganini... prvo protection board sa glavnim ispravljacem....
No vec i prvi pogled na stranu vodova uocava se da su prijasnji serviseri imali tesku ruku...
Ovo doduse je elektricni korektno, ali zapravo izgleda ko oziljak od 6 savova na licu preljepe plavuse :unsure:
Pa sam pristupio plasticnoj operaciji,
Prvo sam sve ocistio:
Pa naljepio specijalnu bakrenu foliju bas namjenjenu za popravke stampe
I krajnji rezultat je ovo:
Moram priznati, da ovako to izgleda jednostavno, no dosta mirna ruka se trazi, i dosta strpljenja da bi se izvelo ovo na zadovoljavajuci nacin.
No bilo je jos stvari za popravljat...
Ili pogledajte ovu smal signal diodu:
Na ovakvim stvarima nema precaca... sve, ma bas sve se mora prekontrolirati, ja cak i tranzistore vadim i kontroliram im Hfe, jer sam se uvjerio da vise nije dovoljan niti diode test (koji ce tranzistor sa smanjenim faktorom pojacanja uredno proci). Na taj nacin isplivaju svakojake "monade"...
Ili ovo:
Nakon sto sam skinuo soft start relej ukazala se ova neka ljepljiva smjesa koje me je zaista izludila za odstraniti, cak je imuna i na nitro razredjivac (koji je inace vrlo agresivan za ovakve stvari)... i ko za dispet, uvikla se u rupice, pa kada sam stavio novi relej, ta smjesa nije omogucavala kvalitetno lemljenje kontakata... pa ajd opet vadi relej... i cisti... uf