Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui AU 20000

Sansui AU 20000 24 Velj 2012 23:36 #582

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Jedan velikan iz zlatnog doba Sanuija , koji zaslužuje par riječi i slika.

Ovako on izgleda nakon što ga je Kale doslovno povratio iz mrtvih.

Pojačalo kupljeno u dosta dobrom vizualnom stanju ,ali u unutrašnjosti je bilo svega.....ne želim se uopće toga prisjećati. Bilo mi je muka više otvarati Kaletove mailove jer je uvijek bilo još je ovo otišlo ,još je ovo.... :(

Uz već poznatu Kaletovu savršenost u radu koju je pokazao i na ovom uređaju ,ovaj Sansui ima i neke specifičnosti koje ga čine malo posebnijim.
Naime uz klasičan refresh Kale je ugradio dodatni par tranzistora te par NOS dijelova koji su ušli u njega sticajem okolnosti,jer su tada bili dobavljivi na netu.

lijevo je stara a desno nova ton kontrol ploča

lijevo je nova a desno stara volumen ploča

Ovo je već faza kada se "majstor" zagrijavao i testirao za naporan rad koji ga čeka.

A ovo mu je trenutna radna pozicija.

Nalazi se u društvu vršnjaka TU 9900 / AU 9900A koji su također prošli Kaletov tretman podmlađivanja.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Sansui AU 20000 25 Velj 2012 07:15 #584

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
gord wrote:
lijevo je stara a desno nova ton kontrol ploča

Samo par dodatnih rijeci... ovo su dvije potpuno indenticne plocice, samo na ovoj novoj su potenciometri koji su zatvoreni, i dosta kvalitetnije izrade nego ovi otvoreni.

gord wrote:
lijevo je nova a desno stara volumen ploča

E ovdje su stvari potpuno drugacije... naime ovo je skroz drigacija volume plocica sa novim bufferom. Naime Sansui inzinjeri su uocili da kada se pojacava i smanjuje volumen postavljen na ulaz predpojacala, izlaz ima konstantan shum predpojacala (koji je i normlalan, pogotovo sto tada su maloshumni tranzistori bili rijetkost). I sad su se dosjetili, da se doda jedan dodatni klizac na potenciometar koji se spaja na izlaz predpojacala, time on smanjuje i shum predpojacala koji je do tada bio konstantan.
Dakle, sada taj AU20000 ima dva para klizaca (svaki par za jedan kanal), i po tome jr unikat! Pogotovo sto je ta modifikacija original Sansui.
gord wrote:
Ovo je već faza kada se "majstor" zagrijavao i testirao za naporan rad koji ga čeka.

A samo dodatan info; ovo gore je Sansui Alpha CD907 CD player, ja mislim jedini u ovim krajevima, a rijetkost i u EU :)

Odg: Sansui AU 20000 25 Velj 2012 07:32 #585

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A ovdi ima jos interesantnih detalja... naime kako zivot nije mazio ovo pojacalo, razni serviseri su se izivljavali na driverskim plocicama, i one su izgledale jadno. I onda je bilo za odluciti; ili zakrpati to jadno stanje, ili raditi nove plocice. I odluka je pala - nove plocice!
No to nije bilo bas jednostavno, scannirao sam staru plocicu, i onda u corelu je doradivao, tako da sam dobio ovo:

I onda tek izrada... kako sam htio da to ispadne sto blize originalu, dao sam to uraditi strucnoj firmi, i normalno cijena za 1 plocicu je istakao i za 10, pa sam uzeo 10, neka se nadje :)

I evo rezultata:

Lijeva je nova, desna je stara

A evo sa donje strane...

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 08:11 #712

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Svaki puta kada vidim ovaj Gordov Sansui jednostavno pop...m.Koja lipota.E to bih volio imati,čast ostalim velikanima,ovaj mi je u srcu!
Alea iacta est !(DES)

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 08:50 #715

• MiljenkoC
  • MiljenkoC's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Navali Doc :)

I mene bi jako veselilo imati takvu mrcinu doma :huh:
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 09:07 #716

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Miljac,komentiram samo o njegovoj ljepoti,imam ja pojačalo dok sam živ,ne treba mi drugo.Ako si zaboravio :)

333.JPG
Alea iacta est !(DES)

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 09:08 #717

• komandant data
  • komandant data's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
catalyst wrote:
Miljac,komentiram samo o njegovoj ljepoti,imam ja pojačalo dok sam živ,ne treba mi drugo.Ako si zaboravio :)

333.JPG

Ali uočava se tu i dosta sličnosti! :cheer:

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 09:32 #721

• MiljenkoC
  • MiljenkoC's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
MiljenkoC wrote:
Navali Doc :)

I mene bi jako veselilo imati takvu mrcinu doma :huh:

Zaboravio, kako bih to mogao zaboraviti :(
I mene bi jaaaaaaako veselilo imati takvu mrcinu doma :huh:[/
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 10:00 #727

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Jest,ja za sada prezadovoljan.A je komandante,vumetrići,bez njih ništa :) Malo da se gibaju,da nije dosadno.
Alea iacta est !(DES)
Posljednja izmjena: 28 Velj 2012 10:01 od catalyst.

Odg: Sansui AU 20000 28 Velj 2012 17:00 #748

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Doc... evo jedan isti takav mi lezi godinu dana, i upravo ovih dana bi treba na operacijski stol na kuru pomladjivanja. No... mozemo se dogovoriti :)... ali budi brz... dok ovo ne vidi onaj nas nocni clan foruma :) jer onda...
Posljednja izmjena: 28 Velj 2012 19:27 od Kale.
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.188 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register