Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: AU-D9

AU-D9 17 Svi 2015 20:31 #10372

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
maltus wrote:

Ne kuzim, toliko povecanje presjeka voda kao da imas motor u pojacalu ....
Nije stvar u strujama (kao sto bi se na prvi pogled mislilo) vec u petljama masa, gdje je i mohm vazan da se ne stvori razlika potencijala izmadju dvaju masa....

maltus wrote:
I eto ja se javljam, da ne bi bio usamljen :)
Eee moj Maltus, pa ti promasio ceo fudbal :)
Niti sam ja usamljen, niti se osjecam usamljeno.
Dakle, kada sam napisao onaj post gore, mislio sam na ukupno druzenje na forumu (a ne kako si ti pomislio ovdje u ovoj temi).
Ova tema je ionako vise slikovnica, i mozda kome pomogne ako bi se uhvatio u kostac sa ovakvim uredjajem...

Sta se tice foruma, na forumu je vrlo aktivan Archie (i kapa dolje za njegovu temu), nesto ja sa Samzujiima, povremeno htomasov nesto napise o vintage Pioneeru i Marantzu, Audison napise koju novu vijest iz audio svijeta, te soundnewsdino koju novu o vinu... i u kratko to bi bilo to...
A moglo bi biti i drugacije, zar ne ;)
Administrator je zabranio postanje.

AU-D9 17 Svi 2015 21:20 #10373

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Kale wrote:
A vidite ovo:

Ovdje su bili normalni radijalni Nichicon kondenzatori koji su se isto tako kuhali na laganoj vatrici, no ja sam ovdje odlucio staviti najkvalitetnije sto se moze i odluka je pala na Nichicon KG seriju. No ne bi bilo zanimljivo da je islo sve glatko, raster starih i novih kondenzatora ne odgovara (KG kondenzatori su snap-in i imaju veci raster), plus toga treba paziti na raspored na stampi, plus toga na jos nesto sto ce biti vidljivo kasnije, no kako se vidi... lijepo je to ispalo. A cemu ova rebrasta traka naljepljena na kondenzatore.... e i to ce biti jasnije kasnije :)
Dakle... evo sad se vidi zasto je ona traka.

Naime kako su ovi novi elektroliti i veci u promjeru, "puhao sam na hladno" i stavio onu rebrastu traku samo kao dodatnu zastitu da se slucajno ne osteti elektrolit na ostre rubove ovih otvora u limu, plus toga blizu njih i klizu oni klizaci za prekidace [PHONO SELECTOR] i [MC GAIN] prekidace, pa sam ipak preventive radi dodatno ih izolirao....

Plus toga kako je ovo snap-in kondenzator (za razliku od prijasnjeg klasicnog radijalnog), morao sam i adaptirati prihvat ovih kondenzatora na stampu, a da sve opet ostane u sredini (radi otvora u subsasiji) i da ne smetaju elementi na plocici... sko kazati, zafrkano....
Evo, krizici kazuju gdje su bili kontakti prijasnjeg kondeznatora, a gdje sada

AU-D9 17 Svi 2015 21:20 #10374

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
I evo ga, napokon sve spojeno, i spremno za prvo paljenje... ali... odgodio sam ga za sutra :)

AU-D9 17 Svi 2015 22:29 #10375

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Kale wrote:
maltus wrote:

Ne kuzim, toliko povecanje presjeka voda kao da imas motor u pojacalu ....
Nije stvar u strujama (kao sto bi se na prvi pogled mislilo) vec u petljama masa, gdje je i mohm vazan da se ne stvori razlika potencijala izmadju dvaju masa....

maltus wrote:
I eto ja se javljam, da ne bi bio usamljen :)
Eee moj Maltus, pa ti promasio ceo fudbal :)
Niti sam ja usamljen, niti se osjecam usamljeno.
Dakle, kada sam napisao onaj post gore, mislio sam na ukupno druzenje na forumu (a ne kako si ti pomislio ovdje u ovoj temi).
Ova tema je ionako vise slikovnica, i mozda kome pomogne ako bi se uhvatio u kostac sa ovakvim uredjajem...

Sta se tice foruma, na forumu je vrlo aktivan Archie (i kapa dolje za njegovu temu), nesto ja sa Samzujiima, povremeno htomasov nesto napise o vintage Pioneeru i Marantzu, Audison napise koju novu vijest iz audio svijeta, te soundnewsdino koju novu o vinu... i u kratko to bi bilo to...
A moglo bi biti i drugacije, zar ne ;)

Eh, treba imati i vremena...
Ovdje jos i pogledam, stogod iskomentiram a na ONOM forumu sam smanjil sve to za 99%. Nekak mi i ne pase atmosfera. Mislim da i ostali koje si nabrojal imaju isti "problem" kao i ja.
Ali ne brini se, mi te gledamo, vrlo pazljivo. Da nam ne promakne koja tvoja greska :) :) :) :) :) :) :)
samo glazbu slusam :)

AU-D9 17 Svi 2015 22:34 #10376

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
K'o da gledam golu žensku koja je izašla ispod tuša. :)

AU-D9 18 Svi 2015 08:47 #10377

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Archie wrote:
:thumbup: Pa zasto ja volim cackat po ovakvim stvarima :obrva: :) :)

AU-D9 18 Svi 2015 14:17 #10378

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Kale wrote:
Archie wrote:
:thumbup: Pa zasto ja volim cackat po ovakvim stvarima :obrva: :) :)

Kale, jedno je gledati, a drugo dirati. Nemoj da te žena čuje. :) :) :)

AU-D9 19 Svi 2015 11:38 #10384

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Archie wrote:

Kale, jedno je gledati, a drugo dirati. Nemoj da te žena čuje. :) :) :)

A ne cita ona ove forume, zato se ja i brkacim ovdi :)

AU-D9 19 Svi 2015 11:40 #10385

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Eh da.... sigurno ste se pitali a di sam, jesam li upalija ovo pojacalo? Pa eto jesam, i nista nije zdimilo, tu sam u startu bija zadovoljan :) ali... uvik ovaj "ALI"... ali nije sve bilo OK...

Prvo nisu svitlile LUDice od selektora ulaza (one koje kazuju na kojem je ulazu selektor trenutno postavljen). I ajde relativno sam brzo to pronasao, jedan konektor od flat kabela nije dobro najseo iako je ucinio onaj karakteristicni "click"...

No ovo drugo... eh... moja je greska da uvijek virujem ljudima koji su prije u proslosti popravljali ove uredjaje, i to mi je velika greska.

Naime vec prvo upozorenje mi je trebalo biti onaj biser u diamond differential sklopu (sa ubacivanjem TO220 tranzistora)...

Isao sam podesiti Phono Preamp, i podesavanje DC ofseta je bilo OK, ali DC servo... ludilo!!
No moram kazati, plocica je vec bila namontirana, sa spojenim (zalemljenim) svim kabelima, novi kalofonij nanesen... i nesto ne stima!
Prva mi je pomisao bila da je JRC4558 DC Servo op.amp. odsetao ili sto zahebava, i adje ga minjaj (a necu vam niti opisivat kako je to bilo raditi sa svim kabelima zalemljenim na plocici, jer nisam htio vise optereciveti temperaturno sitne audio kabele).

Stanje nesto bolje, ali vidim nije to to... i onda vidim da je netko prije, iz njemu znanih razloga minjao ulazni diff par 2SK146 sa dva totalno neuparena (!) 2sk117!!!
Zasto? Ko ce ga znati... inace ti Fet Diff parovi su dosta robusni i nije da bas cesto odlaze.

Sva sreca da sam na zalihi imao ovo:

No opet, kazem sebi ajde da ja ipak improvizirano ga postavim pa da vidim jel to to...

I YES!!! DC Servo se podesava!

Sada ga mozemo staviti na svoje mjesto. Donji oznaceni elementi su ti 2sk117 koje je netko prije montirao, a gornji oznaceni element je novi 2s146.

Eto jos jedna puzzle je gotova, a sad ajmo na testiranje. To bi tribalo trajati min 3 - 4 dana jer treba ispitati ispravnost svih ulaza - izlaza (sa test tonovima), rad pojacala pod opterecenjem, izoblicenja... itd itd...
Posljednja izmjena: 19 Svi 2015 11:41 od Kale.

AU-D9 20 Svi 2015 13:14 #10412

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Stvari pomalo teku kraju... evo prije finalnog sklapanja uredjaja, zbirna fotografija ekipe koja zasluzeno ide u mirovinu....

Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.166 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register