Eh da.... sigurno ste se pitali a di sam, jesam li upalija ovo pojacalo? Pa eto jesam, i nista nije zdimilo, tu sam u startu bija zadovoljan

ali... uvik ovaj "ALI"... ali nije sve bilo OK...
Prvo nisu svitlile LUDice od selektora ulaza (one koje kazuju na kojem je ulazu selektor trenutno postavljen). I ajde relativno sam brzo to pronasao, jedan konektor od flat kabela nije dobro najseo iako je ucinio onaj karakteristicni "click"...
No ovo drugo... eh... moja je greska da uvijek virujem ljudima koji su prije u proslosti popravljali ove uredjaje, i to mi je velika greska.
Naime vec prvo upozorenje mi je trebalo biti onaj biser u diamond differential sklopu (sa ubacivanjem TO220 tranzistora)...
Isao sam podesiti Phono Preamp, i podesavanje DC ofseta je bilo OK, ali DC servo... ludilo!!
No moram kazati, plocica je vec bila namontirana, sa spojenim (zalemljenim) svim kabelima, novi kalofonij nanesen... i nesto ne stima!
Prva mi je pomisao bila da je JRC4558 DC Servo op.amp. odsetao ili sto zahebava, i adje ga minjaj (a necu vam niti opisivat kako je to bilo raditi sa svim kabelima zalemljenim na plocici, jer nisam htio vise optereciveti temperaturno sitne audio kabele).
Stanje nesto bolje, ali vidim nije to to... i onda vidim da je netko prije, iz njemu znanih razloga minjao ulazni diff par 2SK146 sa dva totalno neuparena (!) 2sk117!!!
Zasto? Ko ce ga znati... inace ti Fet Diff parovi su dosta robusni i nije da bas cesto odlaze.
Sva sreca da sam na zalihi imao ovo:
No opet, kazem sebi ajde da ja ipak improvizirano ga postavim pa da vidim jel to to...
I YES!!! DC Servo se podesava!
Sada ga mozemo staviti na svoje mjesto. Donji oznaceni elementi su ti 2sk117 koje je netko prije montirao, a gornji oznaceni element je novi 2s146.
Eto jos jedna puzzle je gotova, a sad ajmo na testiranje. To bi tribalo trajati min 3 - 4 dana jer treba ispitati ispravnost svih ulaza - izlaza (sa test tonovima), rad pojacala pod opterecenjem, izoblicenja... itd itd...