soundnewsdino wrote:
Majstore,
malo ću ti uzrupirat temu...

Jel se isplati ovo kupit i onda bacit na osvježavanje?
www.sound-news.net/oglasnik/ad/pojacala-...15/harman-kardon,647
Moram kazati vrlo lijepo ocuvani uredjaji, uz povoljnu cijenu!
Pogledao sam malo i iznutrice, izlaz vrlo solidno rijesen ovako na brzinu pogledano, dok pream mi se jos vise svidja...
Shemu nisam trazio, jer sad nism niti u mogucnosti, ali poznavajuci HK iz tog vremena, isplativa investicija!
No dali se isplati ici u refresh, to svako treba rascistiti sam sa sobom...
Evo ako uzmem za primjer ovaj AU-D9...
puno tu faktora je u igri, tehnicki... opticki... emocionalni... zvukovni... modni... i sta ja znam vec sto jos...
Cinjenica je jedno, da ovi AU-D9, pa veci brat AU-D11, i moduficirani veci brat AU-D11 II su vrlo solidno napravljeni, cak dapace u pravoj maniri ondasnjeg Sansuia, a zanimljivost mu je da od ulaza pa do izlaza DC propustan! Dakle niti jednog kondenzatora na putu signala (kada se iskljuce filteri i ton kontrole)!
No iz nekog cudnog razloga, nisu bas omiljeni kod ljubitelja Sansuia (sto je mozda u neku ruku i dobro, jet i "obicni" smrtnici se mogu tako docepati pravog Sansuia).
Naime iako je ovo preteca kasnijeg razvoja Sansui Aplha pojacala, ova serija se teze prodaje medju ljubiteljima vintagea.
Nas Doc je davno imao ovo pojacalo, i nije bio zadovoljan sa njime, kako on kaze, da je vrlo lako odlazio u clipping. Ja i sada tvrdim da nesto onda nije bilo dobro na njegovom modelu, jer AU-D9 je lijepo i mocno dizajniran, kako sa napajanjem (vrlo vazno!) tako i sa poluvodickom podrskom a i hladjenjem, tako da ima sve preduvjete da mu niti jedan teret ne pravi probleme. Doc je imam peh, pa je muku mucio sa clippingom...
Dakle, jer se iplati refreshirat... pa najgora je solucija da ovo pojacalo (mislim na AU-D9) ostane ovako kako je bilo, em zvuk muljav (sto zbog problema sa godinama sto zbog "usavrsavanja" i aljkavosti od strane bivsih tehnicara) em ima aromu od lezanja ko zna gdje, em nije bas cist (pogotovo unutra).
Ovakav kakav je bio, nitko ga ne bi niti pogledao, dakle jedno je jasno, mora ici u refresh, a koliki i koliko duboko ni sam vlasnik jos nije na cisto...
Ja nisam objektivan (jer ipak se radi o Sansuiu

), ali da nemam vec dovoljno (i vise nego dovoljno

) vintage uredjaj, ja bih ga vrlo rado udomio!
Nadam se da sam bar donekle na ovom primjeru docarao problematiku "jel se isplati?"