Archie, eto to sam bas govorio u mom predzadnjem postu, ovaj nacin hladjenja ne djeluje masivno, i samim time psiholoski utjece na dojam da nije niti efikasan. Samo cu kazati jednu stvar... heat-pipe se koristi desetljecima kod laptopa svih vrsta, kod kojih je odvodjenje topline mora biti brzo i vrlo efikasno, i tamo ta tehnologija radi samo tako dobro, dakle uopce nije nikakav problem u ovom nacinu odvodjenja topline kod ovog pojacala (pogotovo sto su limovi radijatora povrsinom pozamasni).
Druga je prica Techincs i njegovi receiveri pa i pojacala 80tih godina... to sto sam se ja nagledao u Techicsa... prosto je nevjerojatno kako neka tvrtka moze raditi protiv sebe u konacnici, nikakva napajanja, konektori ko za radio-kazetofone, brdo plastike... i kao sto si kazao hladjenje, koje je znacajno manjih povrsina, i da bi se nadoknadio nedostatak fizicke povrsine hladnjaka, ugradjivao bi se neki jeftini ventilator koji bi upuhavao zrak... opci dojam NULA!
Teshics je imao vrlo uspjesnih izleta svojedobno u HighEnd, pogotovo u Japanu, tako da zna pokazati misice, ali ovo sto se prodavalo u nas, u vecini slucajeva stanje za plakat...
Ako i ima nekih problema sa ganjanjem problematicnih zvucnika kod ovog pojacala (a u to cu ce uvjeriti kad zavrsim radit ovo pojacalo) uzrok moze biti u drugoj "sitnici"...
U prvoj polovici 80tih godina Yen je otisao nebu pod oblake (kao sad dollar), pa su proizvodi iz Japana automatski postali preskupi za ostatak svijeta. U svjetlu toga, treba promatrati da su tada poluvodici jos bili dosta skupi (pogotovo npr. izlazni tranzistori), pa da bi doskocli tom problemu, radili su se koncepcijski istovjetni modeli sa Japan (sa najkvalitetnijim dijelovima ugradjenim u pojacalo) i za ostatak svjeta (djelovi koji su ipak malo slabijih karakteristika, ali zato jeftiniji). Pa tako i izlazni tranzistori na ovom AUD9 nisu isti kao i za istovjetni japanski model AU-D907F (2SA1515N 2SC2921N kod AU-D907F i 2SA1169 2SC2773 kod AUD9... svi Sanken produkcije)... ima jos tu razlika, ali kazem... tu mozda treba traziti probleme (ako problemi i postoje).
Dakle da rezimiram, nikakav problem nije u tipu hladjenja, ako je ono ispravno, i ako je na njemu promjenjena termalna pasta (no treba je promjeniti i izmedju cijevi heat-pipe i aluminijskog nosaca tranzistora), tada to radi sve bez problema i kako je zamisljeno...