A sada radovi se sele na straznjicu
Ovdje sam imao jedan specifican problem... dakle krenuo sam na ciscenje ova dva selektora, ali ne prskajuci napamet sa raznim kontakt tekucinama kroz rupice selektora (vac sam kazivao prije nedostatke takvog postupka), vec sam isao tezim putem, detaljno odlemiti selektor, rastaviti ga, ocistiti ga mesinganom modelarskom cetkicom, finalizirati ciscenje sa stapicem vate namocenim kontakt sprejem, sastaviti ga i na kraju ponovno zalemiti na svoje mjesto.
No prilikom odlemljivanja, desilo se nesto nepredvidjeno... jedan pin od selektora jednostavno se odlomio. Naime nekolicina pinova od svakog selektora su bila savinuta (odradjeno jos u tvornici da se fiksira selekor kod zalijevanja plocice tekucim tinolom, jer se vec tada plocica nije rucno lemila), i vjerojatno se taj pin previse savinuo pa je vec bio napuknut, i prilikom ispravljanja sa moje strane (da bi selektor uopce mogao skinuti s plocice) - otpao je....
I nema druge, nego opet pod povecalom lagano omotati zicu oko ostatka pina (cak sam ostatak pina malo skratio da zadebljanje spoja bude krace da bi pin uopce mogao proci kroz rupicu na plocici), stisnuo sa spicangama da cvrsto stoji, i zalemio....
Nije bilo dovoljno zalemiti usporedno uz oststak pina ovu zicu (bilo bi tanji spoj a i ljepsi) jer prilikom zalemljivanja tog pina na kontakt na stampi plocice, ugrija bi se pa je postojala opasnost da se odvoji, vec se mora ovako mehanicki ucvrstiti i onda tek zalemiti...
Ispalo je skroz odlicno, i sve je proslo ok