Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Pioneer ct-f 1250

Pioneer ct-f 1250 10 Ruj 2013 14:15 #6511

Bogami nije mu ni zvuk tako loš, ima detalja no kazete od 90 minuta mu ne leže. Neke mi je zgužvao, očito nešto s prijenosom u mehanici šteka??? I to chromuše moje xl2s joj....
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Pioneer ct-f 1250 10 Ruj 2013 15:26 #6512

Nakon dobrih 15ak godina neupotrebe kazetofona gotovo sam zaboravio kako ona može dobro zvučat....
Pere!

Pioneer ct-f 1250 18 Ruj 2013 19:20 #6529

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Depeche Mode 1 wrote:
Bogami nije mu ni zvuk tako loš, ima detalja no kazete od 90 minuta mu ne leže. Neke mi je zgužvao, očito nešto s prijenosom u mehanici šteka??? I to chromuše moje xl2s joj....
Ne mora znaciti da mu ne lezi traka od 120 min, uzrok je vjerojatno u godinama. Naime ako ti je pinch roller propao, onda ti on neravnomjerno navlaci traku, i izaziva guzvanje... ja sam za moga Akaia GXC750D svojedobno platio u USA zamjenu gumica, ma koliko se sicam... preko 80 US$ (jer ih ima 2 komada). Naime tada se nije moglo to kupiti na eBayu kao dana. Vec sam ja pinch rollere skinuto, poslao postom u USA, i onda tip skine staru gumu, i tocno stavi novu istog promjera kao kada je bila nova.
Kod vintage dekova ima jos vise posla za pomladiti ih nego kod pojacal ili tunera...

Pioneer ct-f 1250 19 Ruj 2013 04:08 #6532

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Depeche Mode 1 wrote:
Nakon dobrih 15ak godina neupotrebe kazetofona gotovo sam zaboravio kako ona može dobro zvučat....

Itekako može dobro zvučati, naravno sa onim specifičnim šarmom analogije :obrva:
Jedina nevolja kod kazića da iz njega izvučeš ono što on može je da sve mora biti tip top podešeno (mehanički i elektronički).
Kod mene je isto Pioneer, malo stariji CT-F 9191, ali trebaće ga srediti a to zahtijeva malo više vremena tako da za sada stoji na polici kao ukras :)

Pioneer ct-f 1250 21 Ruj 2013 19:16 #6545

Ljudi, ima li di jeftinije za nabavit service kit, idleri, remeni, pinch roleri, za moga ctf-1250 ili je to tako kako je po 600 kn preko ebaya......
Pere!

Pioneer ct-f 1250 21 Ruj 2013 19:49 #6546

Ima li ko od vas maxell metal vertex traku ili Sony metal master..............
Pere!

Pioneer ct-f 1250 14 Lis 2013 00:26 #6601

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
Imao sam jedno vreme ovaj dek , nisam bio odusevljen audio delom istog. Izgledom - mozda najlepsi dek koji sam imao, doduse i Teac Z6000 je tu negde . Problem guzvanja traka je verovatno do starih pinch roller-a , trebalo bi staviti nove pa probati. Ono sto je najveci problem na ovom deku je sistem za kalibraciju koji radi daleko losije od onog sto rade isti sistemi na Nakamichi / Teac / Akai / Aiwa dekovima. Jos dok su servisi pruzali usluge i kalibrisali ove sisteme su bili muka i nocna mora za servisere , da ne govorim o situaciji danas kada su sva ta kola u daleko losijem stanju. i jos nesto : kalibraciju radi samo na jednom kanalu . Ne bas idealno resenje znajuci da drugi kanal moze i da odstupa po svojim vrednostima zbog 1000 i jedne sitnice. Zvuk ( ako se koristi samo za reprodukciju) je dobrocudni vintage zvuk , prijatan uvu ali sa nedostatkom energije u ekstremima, posebno visokim tonovima ako se uporedi sa slicnim vrhunskim dekovima . Ono sto nije bas na nivou takvog deka je rad elektromagneta za dizanje glava - suvise bucan za tu klasu. Ako se kupuje zbog izgleda onda je za 10.
Posljednja izmjena: 14 Lis 2013 00:32 od alex67.

Pioneer ct-f 1250 14 Lis 2013 10:46 #6602

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
lep...što jes jes..
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.181 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register