Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Samo analogno

Samo analogno 12 Velj 2013 23:32 #5476

Pozdrav meštrima dobroga zvuka! Molio bi nekog ko ima volje da mi kaže nešto o starom Philips gramofonu 977 modelu. Plastičar je, čisti trendseterski izgled ranih 80ih sa zanimljivim funkcijama. Može li to kako svirat sa nekom solidnom zvučnicom ili je igračka za bacit?
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Samo analogno 13 Velj 2013 09:53 #5481

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Da staviš fotku -pa da vidimo na što to liči??
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Samo analogno 14 Velj 2013 09:37 #5495

Evo i video uradak sa you tube-a....reci koju pametnu jel to za prvrnit koji šnicl ili možda čak i svira kako?

bilder.hifi-forum.de/medium/264548/img-1563_6073.jpg

Pere!

Samo analogno 14 Velj 2013 09:39 #5496

Pere!

Samo analogno 14 Velj 2013 09:40 #5497

Pere!

Samo analogno 14 Velj 2013 10:12 #5498

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Prvo što vidim u pozadini je Dynaco amplifikacija, reklo bi se za prste polizati. Philips gramofon sa MM zvučnicom i finim elektronskim podešavanjem vrtnje tanjura. Po unutrašnjosti se vidi dosta elektronike, za ono razdoblje realna stvar. Ukoliko za tak gramofon se ne traži neka enormna svota onda je odgovor da-uz napomenu da ti treba nova MM zvučnica.Kao prijedlog za zvučnicu ide u smjeru nekog Shurea ili tome slično.
Dakle, treba vidjeti koliko se love traži za taj gramofon-kad saznaš cijenu onda kreću preporuke.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Posljednja izmjena: 14 Velj 2013 10:13 od Audison.

Samo analogno 14 Velj 2013 12:53 #5499

Hvala stari!

700 kn, nisam moga izdržat i kupio ga....Poslikam ga za vikend. Original igle nema, al iman doma jednu ortofonicu super om 10 radila skoro nikako. Nema iskustva sa ovakvim gramofonima jer imam projecta expression totalno druga koncepcija bez ovih ludosti i funkcija.
Neki je specijalac posjeka original interkonekcijski kabel tako da ću morat nešto stavit. Reci mi može li se ugradit unutar šasije ženski činć izlaz pa da mogu spajat kabele koje ja želim?
Šta da uzmem za podmazivanje vitalnih djelova?
Vidio sam na netu njegovu original iglu , koju mogu zakačit na zvučnicu, dal je to možda bolja solucija?
Gramofon drži brzinu, automatika radi to je što znam za sad a hoće li u sustavu funkcionirat to ću tek znat?
Pere!

Samo analogno 14 Velj 2013 13:14 #5500

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Depeche Mode 1 wrote:
Hvala stari!

700 kn, nisam moga izdržat i kupio ga....Poslikam ga za vikend. Original igle nema, al iman doma jednu ortofonicu super om 10 radila skoro nikako. Nema iskustva sa ovakvim gramofonima jer imam projecta expression totalno druga koncepcija bez ovih ludosti i funkcija.
Neki je specijalac posjeka original interkonekcijski kabel tako da ću morat nešto stavit. Reci mi može li se ugradit unutar šasije ženski činć izlaz pa da mogu spajat kabele koje ja želim?
Šta da uzmem za podmazivanje vitalnih djelova?
Vidio sam na netu njegovu original iglu , koju mogu zakačit na zvučnicu, dal je to možda bolja solucija?
Gramofon drži brzinu, automatika radi to je što znam za sad a hoće li u sustavu funkcionirat to ću tek znat?

E mister P...je si li na čekanju :hi: ? Gramofon kojeg si kupija je bija na vrhu ponude Philipsovih gramofona krajem 70-ih i bija je jako skup. Vridilo bi stavit ženske chincheve pa se malo poigrat s kabelima i to bi bilo sve. Ja drugo ne bi mišta dira. Stavi tu ortofonku na njega i uživaj u analogiji.

Samo analogno 14 Velj 2013 18:07 #5502

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
:grdishok: U ybte!!! Tek sam sad skužil - pa ovo sam imal doma!!! :care: :care: :care: Stari, "igračka" za slinit ;) Radi što ti Analogni kaže i uživaj u grebi :bravo:
Talk About Sound

Samo analogno 17 Velj 2013 10:36 #5540

Pere!
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.263 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register