Sound News Web - Discovery Of Sound

Show Room Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

U posjeti kod HD multimedije

Piše: Darko Brlečić

rsz 1befunky upload n head

Grad Zagreb je skup različitih urbanističkih cjelina. Jedan od najpoznatijih odnosno najuređenijih urbanističkih cjelina je smještena u Donjem gradu u Zagrebu, a zove se Zelena ili Lenuzzijeva potkova. Zelena ili Lenuzzijeva potkova je slijed od sedam trgova. Svi ti trgovi imaju uređenu hortikulturnu cjelinu u obliku slova U pa otuda i naziv "potkova"a svi ti parkovi su omeđeni reprezentativnim zgradama koje su nastale krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Trg Josipa Jurja Strossmayera je smješten unutar Zelene potkove u neposrednoj blizini Željezničke Stanice a na kućnom broju 5 smještene su Demo prostorije tvrtke HD multimedija. Da, dobro ste pročitali, tvrtka HD multimedija ima više Demo prostorija i jedina u HR među uvoznicima vrhunske audio/video opreme i multimedijskih naprava.

 

Gospodin Robert Devčić krenuo je u ovaj nestabilni posao i odlučio napraviti zaokret u radu ondnosno predstavljanju programa kojeg uvozi i distribuira. Tako se u starom stambenom prostoru na Trgu J.J. Strossmayera 5 nalaze diskretno uređene tri  Demo prostorije (dvije audio slušaonice i jedna HT slušaonica).

rsz main system n

 

Glavna Stereo soba (Main Stereo room)

U glavnoj prostoriji za slušanje stereo sustava nalaze se top modeli zvučničkog programa- Dynaudio, ProAc, Graham Audio, te vrhunska elektronika Hegel, YBA, MSB Technology, Calyx, Gigawatt, Densen. Polica na kojoj se nalaze stereo komponente je plod domaće radionice FBM Rondo. Glavni Stereo sustav se sastoji od MSB Univerzalnog transporta koji čita sve relevantne audio formate i kodeke, Power Baze i MSB Diamond DAC-a IV koji u sebi ima regulator izlaznog signala kao izvora zvuka, pojačalo je monstruozni Hegel H30(1100 watta) dok se zvučnički sustav sastoji od Dynaudio Focus 340. Na moj upit kako to da je u sustavu model Focus 340, Robert mi je odogvorio da je model velikih Confidencea prodan ali bi u skorijoj budućnosti opet mogao biti dio sustava. Ožičenje stereo sustava bazirano je na kabelskom programu Američkog Tara Labsa. Slušaonica je adekvatno akustički tretirana, posjeduje diskretnu rasvjetu a preko prozora stiže dostatna količina prirodne sunčeve svjetlosti.

rsz elektronika n

rsz dynaudio focus340 n rsz dynaudio c1 n rsz zvucnici n rsz zvucnici2 n

rsz msb universal n rsz msb diamonddac n rsz msb amp n

rsz densen n

 

 

Stereo-multimedijska soba (Stereo multimedia room)

Druga stereo slušaonica je posvećena "modernim audiofilima". Želim reči da su osim klasičnih stereo komponenti (integrirana pojačala, CD playeri) tu uključeni i sveprisutniji strimeri i računalna multimedijalna oprema. Elektronika u ovoj slušaonici je: Lavardin,Hegel, YBA, Audia dok zvučnički sustav je iz programa Dynaudio(model Excite X34).

rsz system2 n

rsz lavardinhegel n rsz yba audia n

 

 

Soba za kućno kino (Home Theater room)

Treća prostorija posvećena je ljubiteljima vrhunskog kućnog kina. Za tu namjenu ekipa HD multimedije je izvela posebne instalacije i akustično tretiranje zidnih površina kako bi se stekao potpun dojam kino-dvorane. Vrhunsku sliku pruža kombinacija JVC 4K projektora i 135"inčno Prismasonic platno - Anamorphic Lense. Za neupućene -JVC projektori spadaju sam vrh svjetske ponude projektora. Svi njihovi projektori posjeduju licenciranu THX ISF podesivost kvalitete slike, visok omjer kontrasta i ultra-visoku rezoluciju. Za kvalitetno hranjenje projektora video informacijama zadužen je Universal Blu-ray player Oppo BDP-83 dok za procesiranje slike i zvuka zadužen je vrhunski av receiver Pioneer SC-LX86. Pionner SC-LX86 posjeduje 4K prolaz video signala, DAC 24BIT/192kHz, 2.8224Mhz DSD sklopovlje. Nadogradnja na ovaj receiver je stereo integrirano pojačalo Hegel H300(250 watta) koje pokriva prednje(front) zvučnike, a centralni zvučnik je pogonjen preko stereo integriranog pojačala Hegel H70(70 watta). Bez obzira na nesrazmjer snage između dva pridružena integrirana pojačala, razina glasnoće i dinamike je u potpunosti uravnotežena zahvaljujuči odličnom tonskom procesiranju Pioneer SC-LX86 receivera. Zvučnički sustav HT sobe je konfiguriran u 7.2 konfiguraciji. Svi zvučnici su iz programa Dyanaudio - serija Contour. Prednja zvučna slika složena je oko modela S3.4 i Contour SC, dok je stražnja zvučna slika složena oko 4 komada modela Contour S R zvučnika , za impresivnsot dubokih tonova zadužena su dva subwoofera pod oznakom Sub 600 . Gledajući film Sherlock Holmes-Igra Sjena koji je sniman u tamnim ambijentima s mnoštvo dramatike u dijalozima uvjerili smo se u iznimne mogućnosti video prezentacije JVC projektora i vrlo prirodnom zvuku Dynaudio zvučnika. Uglavnom to je kućno kino za poželjeti..

rsz predulaz n rsz kucnikino n

rsz contour n rsz platnoekran n

rsz jvc 4kprojektor n rsz sjedista n

rsz contour sr n rsz oppo hegel pioneer n

 

 

Info: www.hd-multimedia.com

 

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register