Sound News Web - Discovery Of Sound

Ponoćna slušaonica...10

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Antonio Forcione&Sabina Sciubba Meet Me In London, Naim Label, Digital Download 24/192

Sluša/piše: Darko Brlečić

rsz naim label head

Naim Label je mala nezavisna produkcijska kuća iz koje dolaze glazbenici s artističkim pristupom. Za ovu kratku recenziju sam odabrao album Meet Me In London koji je nastao kao plod suradnje dvaju zanimljivih glazbenika.

 

rsz antandsab2 n

Gitaristički virtuoz Antonio Forcione je bio na turneji po Europi kada je na jednoj tzv. after-show zabavi otkrio potentnu Sabinu Sciubbu. Nakon tog susreta Antonio i Sabina su međusobno izmjenili razne demo-snimke, te je pala ideja o suradnji na glazbenom polju. Pod producentskom palicom Tony Platta nastao je album Meet Me In London. Naravno prvo je snimljena LP verzija, a kasnije se krenulo u razvoj Naimovog Super Hi Def 24bit/192kHz download izvedbe. Stvar nije bila tako jednostavna, trebalo je odraditi multi-track pretvorbu i remix remastera na 192kHz, na to su potrošeni mjeseci intezivnog rada. Sam Tony Platt kaže : " Normalno u mojoj ulozi producenta i inženjera ništa lako nemože proći. Ja sam pokušavao snimiti mix glazbe da zvuči dobro i u najgorem mogućem stanju za reprodukciju, ali na kraju je sve dobro ispalo. Morao sam svoje perspektive prilagoditi novom i neistraženom svijetu od 192kHz-a. Smatram da ova verzija je iznimno slušljiva i ovaj format omogućuje slušatelju da stvarno uđe u prostoriju s glazbenicima".

rsz thantfss n

Bogatstvo jednog albuma očituje se u njegovoj tonskoj raznolikosti , nepatvorenoj izvedbi glazbenika. Antonio Forcione odlično nadopunjuje Sabinu Sciubbu u njezinim reinterpretacijama poznatih standarda. Gitarski intro u pjesmi Visions odvodi slušatelja u neka daleka Sabinina putovanja, jednostavna mekoća ženskog vokala opušta napete moždane vijuge. Ono što me fascinira je ozračje koje ovaj album kreira, ali i vokalne akrobacije Sabine Sciubbo, počevši od interpretacije jazz standarda Take Five pa sve do operne skladbe Caruso koja je kreirana prvenstveno za muški tenor. Lakoća kojom Sabina Sciubba pjeva postavlja pitanje: Zašto ona nije poznata poput mlađahnih izvođačica koje imaju dva hita iza sebe i lošu produkciju? Pretpostavljam da se odgovor krije u tome što je Naim Label mala nezavisna produkcija, koja ne preferira komercijalni pristup nego tendira prema artističkim izletima. Topla preporuka..

Info: www.naimlabel.com

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register