Sound News Web - Discovery Of Sound

ACCADEMIA NIKO 1300

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

rsz prednja n1300mzl

Naši susjedi Talijani us majstori u slikarstvu, kiparstvu, glazbi, a također  u dizajniranju i proizvodnji audio uređaja. Jedan od takvih iznimno dizajniranih uređaja je pojačalo Niko 1300 koje dolazi u dvije izvedbe: kao mono verzija i kao stereo varijanta.

 

rsz zlatnaprednja n1300mgor

Vizualni izgled pojačala nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Iako robusnog dizajna s rebrastim hladnjacima, ovo pojačalo posjeduje plemenitu notu koju mu daje zlatna boja i uglađena ravna ploha na prednjem panelu.

Niko 1300M (Mono verzija) koristi isključivo odabrane komponente prve klase i u potpunosti ručno izrađene pod nadzorom dizajnerskog tima kako bi se zajamčila beskompromisna kvaliteta gradnje i jedinstveni detalji,a to je ono što najviše cijene ljubitelji visokovjerne reprodukcije glazbe. Unutar kućišta se nalaze dva moćna transformatora od po 1000VA spremljeni u zasebnu komoru. Također tu su dva kondenzatora kapaciteta od masivnih 100.000μF  s radon na 85V i mogućnošću energetske pohrane od 300joule za reakciju na najzahtjevnije dinamičke situacije kod složenih zvučničkih konstrukcija prilikom izvedbi velikih orkestara. Pojačalo je potpuno balansiranog ustroja. Blokovi za dovod topline od tranzistora su mase od nemalih 9.5kg. Naime, vrlo je bitno pravilno riješiti termalnu stabilnost i disipaciju.

Niko 1300 u mono verziji isporučuje snagu od respektabilnih 1300 watta pri impedanciji od 8Ohma, 1950 watta pri impedanciji od 4Ohma, s režimom rada u visokoj A/B klasi. Frekvencijski raspon ide od 10 Hz pa sve do 90 kHz. Masa pojačala iznosi 70kg.

Niko1300S je stereo varijanta, jednako predizajnirano pojačalo kao i mono verzija. Razlike između fizičkog izgleda i dizajna nema. Obje verzije dijele similarnu topologiju. Ovo pojačalo je sposobno pogoniti najzahtjevnije zvučničke konstrukcije na svijetu održavajući vrhunske sonične performanse. Unutar masivnog kućišta se nalaze dva mono bloka gdje svaki ima ugrađene 16 BJT posebno uparene tranzistore. Izlazni blokovi su galvanski izolirani od napajačkog sklopovlja.

rsz unutrasnjost n1300gornja

Niko1300S isporučuje snagu od 350 watta pri impedanciji od 8Ohma, 670 watta pri impedanciji od 4Ohma i 1100 watta pri impedanciji od 2Ohma, sve to u režimu rada A/B klase. Ovaj podatak će cijeniti vlasnici kompleksnih zvučničkih kutija ćija impedancija zna snažno ponirati ispod 4 ili čak 3 Ohma. Frekvencijski raspon pojačala ide od 10 Hz pa sve do 90 kHz, masa pojačala je nemalih 70kg.

zlatnabocna strana

 http://www.accademialab.com/

       

   

ccademialab.com/ 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register