Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui AU 20000

Odg: Sansui AU 20000 14 Srp 2012 11:59 #3751

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
I izlazni blokovi su smontirani nazad, nakon temeljitog ciscenja i prelemljivanja svih spojeva, sa lijeve strane su obje driverske plocice, i plocica stabiliziranog napajanja

.... i prvo paljenje ....

Yes!!! Bijeli dim je ostao unutar kucista! :thumbup:

Sada slijedi iscrpno testiranje... no o tome u zavrsnom postu...
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Sansui AU 20000 14 Srp 2012 12:05 #3752

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Uvijek je lijepo vidjeti ovako stari uređaj kako se blesiće...sjaji...kao novi :thumbup:

Zar je netko sumnjao da će bijeli dim udariti bježaniju?? :)
Ja nisam.

Kale,tvom strpljenju nema kraja....a i Abijevom,moram priznati ;)

Odg: Sansui AU 20000 14 Srp 2012 12:19 #3753

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:
....a i Abijevom,moram priznati ;)

Je... znam, ali znas zasto je tako? Pa zato sto je covjek isto tako radio ovo, pa zna koliko vremena za to treba, ali i koliko koncetracije, dovoljno je da samo malo misli odlutaju tokom ovog posla, pa da se napravi steta... stoga, nakon ovako obimne restauracije, nije mi bilo sve jedno kod prvog paljenja.

Bilo je tu problema i sa narucivanjem dijelova, pa cekanjem da dijelovi napokon dodju, pa kad ti nesto zatriba, uvijek se desi da toga nema trenutno na lageru... pa ... moga bi nabrajat... ali je cinjenica da je ovaj AU20000 stajao u mene, evo godinu i pol... jel tako Abi? Vise od godine dana je cekao da dodje na red za raditi :shok: .

Odg: Sansui AU 20000 14 Srp 2012 12:34 #3754

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Kale wrote:
pepa wrote:
....a i Abijevom,moram priznati ;)

Je... znam, ali znas zasto je tako? Pa zato sto je covjek isto tako radio ovo, pa zna koliko vremena za to treba, ali i koliko koncetracije, dovoljno je da samo malo misli odlutaju tokom ovog posla, pa da se napravi steta... stoga, nakon ovako obimne restauracije, nije mi bilo sve jedno kod prvog paljenja.

Bome da,onaj tko to nije probao,ne zna kako to ide...ovako po slikicama izgleda puno jednostavnije :da:
Kada sam radio onaj BA-3000....prvo paljenje i puf....ode bijeli dim....u*ro sam se živ...digla mi se kosa na glavi....otiš'o jedan od onih malih kondova kraj BG...mojom krivicom,naravno....okrenuo sam polaritet konda :grdishok:

Kale wrote:
Bilo je tu problema i sa narucivanjem dijelova, pa cekanjem da dijelovi napokon dodju, pa kad ti nesto zatriba, uvijek se desi da toga nema trenutno na lageru...

s time ti je lako...uzmeš recimo 10000 EUR...napraviš lager....i ništa ti ne fali :)
Posljednja izmjena: 14 Srp 2012 12:35 od pepa.

Odg: Sansui AU 20000 15 Srp 2012 01:23 #3757

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
pepa wrote:
Kale,tvom strpljenju nema kraja....a i Abijevom,moram priznati ;)
E moj Pepa, još si mlad pa si malo nestrpljiv :) vidjećeš kad dodješ u naše godine da je strpljivost itekakva vrlina, baš onako kako kaže ona stara... strpljen-spašen :obrva:
Kao što Kale kaže, vrlo dobro znam koliko truda i znanja treba za OVAKAV tip restauracije, jer lako je promijeniti koji kondić, prelemiti par lemova i pošpricati malo sa kontakt spreyem i reći - gotovo! Naravno za par mjeseci evo opet problema, nešto prekida, lijevi kanal je tiši, bruma sve više i sl.
Nakon ovakvog gore lijepo opisanog i oslikanog tretmana, za uredjaj se može punim pravom reći da je praktički u stanju novoga, sa originalnim specifikacijama i da će još duuugo i veselo svirati na zadovoljstvo svog vlasnika, a to sam jelte u ovom slučaju ja :) :)

I ZATO se itekako isplati biti strpljiv :thumbup:

Odg: Sansui AU 20000 15 Srp 2012 01:33 #3758

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Kale wrote:

ali je cinjenica da je ovaj AU20000 stajao u mene, evo godinu i pol... jel tako Abi?.
Ma daj !?!
Meni se čini kao mjesec i po. Kako vrijeme leti... :) :) :)

Odg: Sansui AU 20000 15 Srp 2012 12:55 #3759

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Abraxas wrote:
E moj Pepa, još si mlad pa si malo nestrpljiv :) ...

Kao rosa u podne :)

Abraxas wrote:
... jer lako je promijeniti koji kondić, prelemiti par lemova i pošpricati malo sa kontakt spreyem i reći - gotovo!

Pa tako ja radim...i sve je OK :)

Abraxas wrote:
Nakon ovakvog gore lijepo opisanog i oslikanog tretmana, za uredjaj se može punim pravom reći da je praktički u stanju novoga, sa originalnim specifikacijama i da će još duuugo i veselo svirati na zadovoljstvo svog vlasnika, a to sam jelte u ovom slučaju ja :) :)

čestitke ponosnom ocu :krigla:

Odg: Sansui AU 20000 15 Srp 2012 12:56 #3760

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Abraxas wrote:
Ma daj !?!
Meni se čini kao mjesec i po. Kako vrijeme leti... :) :) :)

Buš mi ga posudil...samo na 15 dana? :rofl:

Odg: Sansui AU 20000 15 Srp 2012 16:08 #3768

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Abraxas wrote:
Nakon ovakvog gore lijepo opisanog i oslikanog tretmana, za uredjaj se može punim pravom reći da je praktički u stanju novoga
Tu se ne bih slozio 100%. Da bi bio u stanju novoga trebalo bi i poluvodice vaditi vanka i stavljati nove ekvivalente. To mi je inace vjecna dilema,da li to raditi tako ili raditi ko sto sam na ovom pojacalu radio da sam vadio tranzistore i ispitivao im Hfe te time provjeravao jesu li u zadanim specifikacijama (a usput, kada su vec izvadjeni, ocistio im oksid sa nozica). Naime samo odljemljivanje i zalemljivanje je dovoljno stresno za te small signal tranzistore, pa kad to prezive, i jos kada im je Hfe po data sheetu, postoji velika vjerojatnost da su OK... no opet i dalje stoji da su u pogonu preko 30 godina...

Odg: Sansui AU 20000 15 Srp 2012 17:45 #3769

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Kale wrote:
.... Da bi bio u stanju novoga trebalo bi i poluvodice vaditi vanka i stavljati nove ekvivalente...
To bi onda zbilja bila "ground zero" restauracija :grdishok:
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.222 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register