Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: AU-X1 - III puta jovo-nanovo

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 19:50 #5857

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Iako je bilo svakojakih zamki tokom rada na ovom pojacalu, ipak da bi bilo napetije, prvo paljenje uredjaja nije pokazalo rad samog pojacala kako sam ocekivao :angry: Dobro... dobro... bijeli dim je ostao unutar pojacala, ali B par zvucnickih izlaza nije radio, a i A par je ponekad ukljucivao zastitu ?!?! :huh:

I nije bilo druge nego ponovno rastaviti zadnji kraj pojacal, i pregledati plocu za zvucnicke konektore. Odmah cu napomenuti, pojacalo je doslo sa onim meni tako mrskim navodno pozlacenim fancy konektorima. I... evo slike:

... i evo jos...

... pa jos....

... i jos....

... ako mislite da je tu kraj, e pa nije....

... i ajde, necu vise, jos samo ova...

... i jos samo ova...

Ako me ista raspi*di, to je ovako nesto :angry: ne mogu vjerovati, sto je u glavi ovog, nazovimo mestra, bilo kada je isao ovako kasapiti plocu... nije mi se dalo editirati slike, pa stavljati strelice, ali taj "mesar" je cak uspio i polomiti nogicu od releja, gdje je jedan kontakt od namotaja, pa je krpio lemeci sa licnom :grimasa:
I sad, jel tribalo ovo sve raditi, samo da bi se stavili pozlaceni konektori, koji su tako nekvalitetni, da je mestar isao ih pritegnuti, i tri komada su popucala (od tuda one zicice na prvoj slici), originalni Sansui konektori ko fol shit, a ovi su odlicni....
Uf, ljudi moji, cijenite ove uredjaje onakvima kakvi su, ostavite se siljaka, pozlacenih konektora, i "vrhinskih" strujnih kabela!!!
Administrator je zabranio postanje.

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 20:25 #5858

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
I nije bilo druge, nego spasiti, sto se spasiti da....
Prvo sam ogulio signalni kabel sto se koristi u repetitorima (posrebreni bakar u teflonu) i napravio spiralu oko kontakta:

i zalemio pazljivo

estetski nije bas lijepo, ali je za strujno optereceni spoj, prihvatljivo. Plus toga, sada je relej ucvrscen sa ovakvim spojem, ali zlu ne trebalo, jos sam dodatno kuciste releja zalijepio za plocu. Naime kako je bivsi mestar iz samo njemu znanih razloga, prosirio rupe, lem se nije mogao hvatati za nogice releja, vec samo sa jedne stran, i to tockasto, kako je to neprihvatljivo za strujno opterecen spoj, tako je to neprihvatljivo i za mehanicko ucvrscenje releja.
No sad je to rijeseno, pa ukupno to izgleda ovako

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 20:40 #5859

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale svaka čast. Dosta dobro riješenje. Samo vidim (ili me okeca varaju, ali sumnjam) ima šest kila kalofonija po cijeloj pločici. To bi valjalo počistiti malo, barem između kontakata i vodova.
Talk About Sound

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 20:45 #5860

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
adminv15 wrote:
Kale svaka čast. Dosta dobro riješenje. Samo vidim (ili me okeca varaju, ali sumnjam) ima šest kila kalofonija po cijeloj pločici. To bi valjalo počistiti malo, barem između kontakata i vodova.
Ma nema... nema, na mjestima je samo potamnio kalofonij kada se lemio ovaj metalni prsten za prihvat konektora, pa moza zbog sjene izgleda to tamnije nego sto u stvarnosti je.

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 20:55 #5861

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
No tu prici nije kraj... otvorio sam jedan zvucnicki relej, i gle... mestar se poigrao i sa njime :angry:

Zasto je kidao vanjske kontakte, pa je lijepio ovaj komad vitropasta :huh:

Ako se ne vidi, evo uvecane slike

Kako bilo, da bilo, stavio sam nove OMRON (koji se koriste u Sansui G receiverima)
Posljednja izmjena: 13 Svi 2013 21:15 od Kale.

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 21:06 #5862

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale wrote:
adminv15 wrote:
Ma nema... nema, na mjestima je samo potamnio kalofonij kada se lemio ovaj metalni prsten za prihvat konektora, pa moza zbog sjene izgleda to tamnije nego sto u stvarnosti je.
Aha! Sorry. Vjerojatno je zbog blica.
Talk About Sound

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 13 Svi 2013 21:43 #5864

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
To samo može meštar Kale,takve živce imati za ispravljanje nazovi meštara. :bravo:
Alea iacta est !(DES)

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 14 Svi 2013 03:44 #5869

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Pratim temu od početka, nisam se htio javljati dok ne bude gotovo, ali ovaj zadnji dio me dotukao.
As ti miša Kale, đe naletiš baš na ovakve primjerke koje su "popravljali i apgrejdali" ovakvi "meštri" :zvekan:
Ovaj tvoj svakako spada u "specijalnu" postrojbu :) :) :)

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 14 Svi 2013 11:29 #5871

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
catalyst wrote:
To samo može meštar Kale,takve živce imati za ispravljanje nazovi meštara. :bravo:
Doc, sve mi je teze i teze se nositi sa ovim, od prije pola godine poceja sam i ocale nositi, ali jos je to i manji problem, koliko je sve teze naci vrimena za raditi ovo...
BTW, adje drago mi je viditi te ovdje ponovno nakon dugo vrimena :thumbup:

Abraxas wrote:
Pratim temu od početka, nisam se htio javljati dok ne bude gotovo, ali ovaj zadnji dio me dotukao.
As ti miša Kale, đe naletiš baš na ovakve primjerke koje su "popravljali i apgrejdali" ovakvi "meštri" :zvekan:
Ovaj tvoj svakako spada u "specijalnu" postrojbu :) :) :)
A sto kazati, vanjstina me uvijek privari, izvanka je izgleda da ce remont biti klasika.... no nije bila :blue:
Posljednja izmjena: 14 Svi 2013 11:30 od Kale.

AU-X1 - III puta jovo-nanovo 14 Svi 2013 21:01 #5875

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Zbilja je žalosno vidjeti ovako izmasakrirano jedno (mislim da slobodno mogu reći) kultno pojačalo :blue:
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.195 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register