Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: G-3500

G-3500 11 Tra 2014 21:54 #7434

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
evo jedna brzinska obnova malog Sansui-a

evo ga na pola rastavljenoga,iako na prvi pogled djeluje netaknut,ima zanimljivih rjesenja nepoznatog umjetnika

pogled sa zadnje strane

ovdje pocinje umjetnost,na ovim kontaktima su bile spojene sijalice od osvjetljenja skale i power lampice

ovako je majstor spojio neke nove lampice koje je pripasao,ogulio izolaciju,zamotao,malo izolacione trake i posal napravljen

ovo su ostaci original žica od lampica-bravo za majstora

evo jos jedna mudrolija nepoznatog autora,izvadio je i precvikao original sansui mrezni kabel i stavio znjoru od nekog prenosnog kazetofona,zice je zafrkao i izolirao plavom trakom,da mi je znati koliko je naplatio taj posal bivsem vlasniku

poznato ljepilo,posvuda ga ima,no na srecu ovdje nije nista od okolnih elemenata nagrizeno ni osteceno,uglavnom uredaj je u dobrom stanju,umjetnicka djela su popravljiva,pa ce ovaj malisan uskoro zasijati u punom sjaju.
Posljednja izmjena: 11 Tra 2014 22:01 od Dorian.
Administrator je zabranio postanje.

G-3500 11 Tra 2014 22:36 #7436

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Nekako mi je poznat ovaj mališa :hmm:

G-3500 12 Tra 2014 01:27 #7438

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Uvijek će se naći djela takvih nepoznatih majstora. :blue:

G-3500 12 Tra 2014 07:09 #7440

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Analogija, ma jel to ovaj?
035.JPG

Morao sam prodati AKAI-ija 2450, da se sredi Mališa.
Nadam se da će biti vrijedno truda.
Posljednja izmjena: 12 Tra 2014 07:11 od Alen/Split.

G-3500 12 Tra 2014 13:09 #7446

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
:da: :da:

G-3500 12 Tra 2014 21:34 #7461

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3

ploča je vani,spremna za čisćenje i nove dijelove

jos malo majstorija,fino se vidi na mjestima gdje su potovi vjerojatno kontakt sprej,iako djeluje masno,mozda je i wd.

ovdje se jos bolje vidi

ekipa spremna za ciscenje,dosta nezgodna ekipa u ovim najnizim serijama,reklo bi se jednokratna,u principu nisu predvideni za otvaranje i ciscenje,samo trikovi pomazu

selektor A,B A+B zvucnickih terminala,prije ciscenja

druga strana istog selektora

G-3500 13 Tra 2014 05:52 #7463

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Prijašnji vlasnik mi je obećao (unatoč mom protivljenju ! ) da će ukloniti svako krckanje potenciometara.
I nije lagao, stavio je WD-a i kolomasti dok nije počelo curiti kao majoneza iz toplog sendvića.
Kad mi ga je poslao (Nakon muke i pokore) , rekao mi je : "Stari, niš ne brini. Klizi sve ko podmazano "
Dorian, mast skupi u teglicu, i pošalji za Split, nešto mi škripe vrata od garaže. ;)

G-3500 13 Tra 2014 11:19 #7467

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Alen/Split wrote:
Prijašnji vlasnik mi je obećao (unatoč mom protivljenju ! ) da će ukloniti svako krckanje potenciometara.
I nije lagao, stavio je WD-a i kolomasti dok nije počelo curiti kao majoneza iz toplog sendvića.
Kad mi ga je poslao (Nakon muke i pokore) , rekao mi je : "Stari, niš ne brini. Klizi sve ko podmazano "
Dorian, mast skupi u teglicu, i pošalji za Split, nešto mi škripe vrata od garaže. ;)

:) :rofl:

G-3500 22 Tra 2014 09:25 #7547

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Samo radi sirokog pucanstva, u pocetnim modelima G serije, nisu se koristili nikakvi "jednokratni" potenciometri ili selektori, oni nisu bili nista drugaciji od recimo potenciometara u G5000 ili G6000... to sto su bili zakivani, ne mora znaciti da su jednokratni.

PICT1198_s.jpg

PICT1205_s.jpg

Cak je pod obavezno otvaranje potenciometera kod ciscenja, jer na taj nacin, osim sto se dijelovi potenciometra mogu detaljno ocistiti, sprijecava se ujedno da se otopi mast koji svaki potenciometar ima, a sto ce se svakako desiti kod prskanja kontakt spreyem na slijepo (bez otvaranja potenciometra), pa se time stvar jos dodatno pogorsa.
Posljednja izmjena: 22 Tra 2014 09:29 od Kale.

G-3500 22 Tra 2014 18:55 #7553

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
uh,opet terminološki nesporazum,da ne bude zabune,točno sam napisao da su potenciometri konstruktorski projektirani i zamisljeni kao jednokratni,jer upravo takvi i jesu,sve industrijsko sto je mehanicki napravljeno na taj nacin smatra se neservisabilnim,odnosno jednokratnim,sasvim je druga stvar što se gotovo sve moze pomocu malo razmisljanja,mudrosti,odredenog alata ipak servisirati.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.181 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register