Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: G-3500

G-3500 08 Svi 2014 16:58 #7670

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Napokon gotov refresh.
040.JPG

Znam da nikog ne zanima, al moram napomenuti da sam prodao Sharpovu OPTONICU,
fantastično pojačalo u svom cijenovnom rangu,koliko god vizualno ružno - toliko zvukovno lijepo.
da bi Dorian mogao servisirati ovog Mališu.
Da bude funkcionalan kako Bog zapovida.
P.S.
Od "podmazivanja" potenciometara prethodnog vlasnika ostalo je kolomasti ne samo za moju,već i susjedovu garažu.
Sad više ništa ne škripi! Dorian, vraćam teglicu HP-om. :thumbup:
Administrator je zabranio postanje.

G-3500 08 Svi 2014 17:22 #7671

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Alene, uživaj! :thumbup:

G-3500 09 Svi 2014 09:35 #7674

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Alene mogu samo :bravo: :thumbup: :care: .Guštaj u Sansui zvuku

G-3500 11 Svi 2014 10:17 #7691

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
E pa druže moj, nakon prvotnog oduševljenja - veliko otrežnjenje.
Nakon 2 dana usviravanja mogu reći da Mališa ima šarm ali nema ni S od Sounda koji je imala Optonica.
Dorian ga je sredio kako spada ,al ne može se očekivati od ovog uređaja niže srednje klase da svira u visokoj u kojoj je radio Sharp.
Razlika je jednostavno prevelika, ne 1 klasa (na što bi pristao), već 2 ako ne i 3.
Di mi je bila pamet da ga prodam.
A onda niš, rekla bi Janica, ići će na bubanj a ja na Ebay po novu Optonicu., jer G 6000 i jači su jednostavno preskupi.

G-3500 11 Svi 2014 14:17 #7693

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Moram priznati da me uopce nije iznenadio tvoj finalni dojam o tom receiveru.
Prvo moramo shvatiti da se radi o vremenima kada su tranzistori uzasno bili skupi, i sa ponosom se iskazivalo u prospektima koliko neki uredjaj ima ukupno tranzistora a koliko integriraca.

Pa kada se to ima na umu, onda ce biti jasnije da ovaj receiver koristi izlazne tranzistore koje je Sansui koristio kao driverske tranzistore u npr. AU317 pojacalu.

A pojacalo koje nije strujno potentno, i jos ako se poklopi da je spojen na zahtjevne zvucnike (zahtjevne po krivulji impedancije), onda je za ocekivati slusno prosjecan rezultat.

Prvi receiver koji zavredjuje paznju iz G serije je G5000, imao sam ga, i odlican mali receiver.

G-3500 11 Svi 2014 17:48 #7694

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Kale wrote:
Pa kada se to ima na umu, onda ce biti jasnije da ovaj receiver koristi izlazne tranzistore koje je Sansui koristio kao driverske tranzistore u npr. AU317 pojacalu.

Kale, nije mi baš najjasnija ova gornja rečenica :hmm: jer AU-317 ima skoro duplo jače tranzistore (40W - 70W) i isporučuje duplo vise snage (26W - 50W).

U vezi G-5000 konstatacija stoji 100%, jer je to prvi receiver prema gore u G seriji koji koristi DUAL-FET na ulazu pojačala snage te isto kao i sva pojačala koja ga koriste počevši od AU-317, odskače za jednu stepenicu prema gore. :thumbup:
Posljednja izmjena: 11 Svi 2014 18:06 od Archie.

G-3500 11 Svi 2014 19:18 #7696

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Archie wrote:
Kale wrote:

Kale, nije mi baš najjasnija ova gornja rečenica :hmm: jer AU-317 ima skoro duplo jače tranzistore (40W - 70W) i isporučuje duplo vise snage (26W - 50W).

Nisi Archie pazljivo citao, vidi ovaj moj tekst gore, i obrati paznju na boldane rijeci (driverski tranzistor je jedno izlazni je drugo)... sad nisam kuci, ali kad dodjem, kazacu i slikovno. Nisam siguran da li se radi bas o istim tranzistorima ali su oba u TO220 kucistu (izlazni od G3500 i driverski od AU317).
AU317 izlazne tranzistore koristi TO3 kucista 2SA745 / 2SC1403
Posljednja izmjena: 11 Svi 2014 19:18 od Kale.

G-3500 11 Svi 2014 19:29 #7697

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Aaaa.... skužio sam, mislio si na drivere izlaznih tranzistora. :da: Mislim da imaš pravo, nisu isti.

G-3500 11 Svi 2014 20:52 #7698

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo izlaznih tranzistora G3000 kojeg sam bio radio...

PICT1207.JPG

G-3500 16 Svi 2014 19:18 #7728

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
da završimo ovu temu,mališa je odavno već kod vlasnika,evo imam i feedback da se opći slušni dojam popravlja,trebalo je malo da se usvira,na žalost nisam uspio poslikati zadnju fazu rada,no evo još par fotki pred kraj posla,nedostaje još izmjena par elemenata koje se čekalo da poštar donese

ovo je lijepa hrpica starih elemenata

izlazni tranzistori,ostavio sam originalne s obzirom da su ispravni,iz znatiželje sam za probu jedno vrijeme montirao mje15030/31 i u slučaju da se originali trebaju mjenjati,motorole su odlična zamjena.

tuner i preamp sekcija

glavna ploča pred kraj rada,još par elemenata za izmjeniti i podešavanje poslije toga.
THE END
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.198 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register