Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Technics

Technics 03 Lis 2012 10:08 #4805

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
S obzirom na danas objavljenu vijest o ponovno pokretanju proizvodnje Techncs slušalica, imam pitanjce. Da li tko od Vas ima ili je imao što od Technicsa-napr.gramofon, sluške , pojačalo, stero receiver ili možda magnetofon???
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Administrator je zabranio postanje.

Technics 05 Lis 2012 15:29 #4814

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Audison wrote:
S obzirom na danas objavljenu vijest o ponovno pokretanju proizvodnje Techncs slušalica, imam pitanjce. Da li tko od Vas ima ili je imao što od Technicsa-napr.gramofon, sluške , pojačalo, stero receiver ili možda magnetofon???

Imao gramofon SL-1310, vrlo pouzdana stvarčica s obzirom da je iz 75-76 godine. Trenutno je kod brata, jer mu je to bila želja. On ima još cd i receiver iz devedesetih. Nije to neki vrhunski zvuk, ali nije nikad imao problema s njima. Ima Sony kazić koji je problematičan s mehanikom, pa si želi i neki bolji primjerak od Technicsa.

Technics 05 Lis 2012 16:08 #4815

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Prije dosta godina imao sam CD SL-P700.Vrlo pouzdan i solidno zvučeći proizvod.
Mislim da je i dandanas živ i da sviri :hi:

Technics 06 Lis 2012 11:26 #4816

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Imao jaaaaako davno dva komada SL1200MKII,dok sam ko djete radio kao DJ,neuništivo.
Još uvijek imam SE-A5MKII,refrešan samo kaj ja sve na pola odradim,pa još treba srediti sijalice i prednje staklo,koje je puklo,koji ponekad služi za fešte,na žalost sve je manje fešti.
Ovih dana bio na ebay-u,jedan SL-MA1 koji je na kraju nestao sa aukcije,zanimljiva sprava,taman mi fali još neka grebalica,bio bi čist OK za moje sadašnje potrebe.

Technics 06 Lis 2012 12:30 #4817

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Dorian wrote:
Imao jaaaaako davno dva komada SL1200MKII,dok sam ko djete radio kao DJ,neuništivo.
Još uvijek imam SE-A5MKII,refrešan samo kaj ja sve na pola odradim,pa još treba srediti sijalice i prednje staklo,koje je puklo,koji ponekad služi za fešte,na žalost sve je manje fešti.
Ovih dana bio na ebay-u,jedan SL-MA1 koji je na kraju nestao sa aukcije,zanimljiva sprava,taman mi fali još neka grebalica,bio bi čist OK za moje sadašnje potrebe.

E, ovo sam zaboravio, bio je to mislim, njihov prvi CD s jogom i također je bio vrlo upotrebljiv, ali nisam ga imao dugo.

Technics 10 Lis 2012 09:47 #4832

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Također i ja sam imao CD player takav tanki, ali bez joga. Kasnije sam imao integrirac, kazetofon i CD player koji je imao ladicu na sredini prednje plohe sa oznakom MASH, bio je težak cca 8 kg-jedan od skupljih modela. Gramofon SL-1210 MK2 me je jedno vrijeme palio ali sam odustao. Bilo je tu dobrih komponenti, kad se sjetim stereo izlaznog pojačala sa regulacijom ulaznog signala...
Il Commendatore

Technics 16 Lis 2012 10:07 #4895

Čisto da se nadovežem jer imam njihov dobar cd player sl ps 900, mislim da je to jedan od njihovih najboljih primjeraka sa početka 90 ih. Premda mi je jedan audifil jednom zgodom spomenuo da je to za u garažu i čisto smeće. Nisam ga odbacio i još ga slušam....

www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=109577.jpg
Pere!

Technics 16 Lis 2012 10:11 #4896

Jako brzo učitava medije, na prednjoj ploči je direktan pristup tipkama od 1-19 što nikad nisam viđao na nijednom modelu prije i kasnije...Jedino me frka ako rikne laser, ima li to smisla popravljat.
Pere!

Technics 16 Lis 2012 11:12 #4900

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Bravo, ja sam imao model ispod ovoga, zvuk prilično detaljan, precizan i hladan, uređaj je bio robustno napravljen, mislim da je u njemačkim tiskovinama vrlo dobro prolazio u svojoj klasi, uređaj je bio napravljen da traje bez obzira na nacin korištenja....
www.audioreview.com/cat/digital-sources/..._117191_1586crx.aspx
Prilozi:
Il Commendatore
Posljednja izmjena: 16 Lis 2012 11:19 od Audison.

Technics 16 Lis 2012 22:13 #4901

Sl ps 900 kao top model za tadašnje tržište je imao i 2 zasenba napajanja, posebno za analognu i za digitalnu sekciju...Čuo sam po neki stranim forumima da su Techncsovi inženjeri stvarno pridali dosta pažnje kod izrade takvog modela i da su doista znali napravit player respektabilnih osobina i performansi. Zbilja mi nije jasno zašto neki smatraju Technicsove playere trećerazrednm igračkama?
Pere!
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.278 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register