Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: DDM

Odg: Audiofil.net - High Speed Delete 24 Velj 2012 16:11 #551

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Ma ljudi, hajde da ne pravimo od komarca magarca.

Topla voda je odavno izmišljena. Zna se dobro šta jeste reklama, a šta nije. Kada ja ovde obesim slike onoga što sa radio poslednje dve godine, uz jasnu napomenu da su to komrcijalni uređaji pa nema ni govora o davanju šema i sličnoga, ali sem tehničkih podataka ne postavim bilo kakve komercijalne, i to uradim tačno jednom, onda tu nema ni govora o nekakvoj reklami.

Evo, "izreklamirao" sam se, sve se bojim da ćete sada svi da stenete u red za vaš primerak i da ća da pljušte porudžbine sa svih strana.

Besmislice.
Posljednja izmjena: 24 Velj 2012 16:12 od dvv.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Audiofil.net - High Speed Delete 24 Velj 2012 16:23 #552

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
A fakat sam na ta tri modela potrošio dobre dve godine. I jesam ponosan na njih, da se ne lažemo. Tri pojačavača za slušalice, prvi čisto bipolarni, drugi sa FETovima na ulazu i MOSFETovima na izlazu i treći cevni.

Ti "pojačavači za slušalice" inače mogu bez ikakvih problema da pokrenu zvučne kutije u sobi, nikakvo čudo kada bipolarni na izlazu ima Motorola/ON Semi MJE 15030/15031, a FET/MOSFET IRF 510/9510. Rade u čistoj obogaćenoj klasi A - fensi naziv koji naprosto znači da ako njima za rad u čistoj klasi A treba 42 mA mirne struje, oni imaju 84 mA mirne struje, ili duplo više. Kao što sa slika vidite, imaju i linijski izlaz, pa ako su vam dosta dva linearni uzvora, može biti istovremeno i kompletan predpojačavač, sa mogućim izlazom i do 10 Vrms, više nego dosta da pokrenete i mrtvog konja, a kamo li pojačavač snage.

Dual mono, napajanje je čist, puni shunt koji radi na 200 mA. Trafoi od po 30 VA. Ludovanje na sve strane, ali brate, da rade, vala rade samo tako.

Kombinacija FET/MOSFET HPH-A2 meni služi kao preamp, a pobuđuje moj stari Marantz 170 DC pojačavač snage, uredno osvežen; ta kombinacija je poslala Karana u orman.

I već mi se po glavi mota Mk.2 :)

DDM 24 Velj 2012 17:17 #558

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Pridružio nam se još jedan stari poznati, koji nešto i prčka u komercijalnoj domeni, a veže se uz hi-fi hobi.

Imao doma, dobri proizvodi, a dvv je sad već i sam ponešto pisao o tome i na ovom forumu.
Talk About Sound

Odg: DDM 24 Velj 2012 19:26 #563

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
dvv,da li je to finalni proizvod?

Odg: DDM 24 Velj 2012 20:04 #568

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
pepa wrote:

Jeste. To mu je konačni oblik što se elektronike tiče, a trenutno ispitujem mogućnosti malo civilizovanijeg dizajna, malo više okrenutog ka domu, a manje ka profesionalnim potrebama.

To će biti uskoro, ja se nadam, a unutra će donja ploča biti ne od lima kao na slikama, već od čistog bakra debljine 3 mm.
Posljednja izmjena: 24 Velj 2012 20:05 od dvv.

Odg: DDM 24 Velj 2012 20:07 #569

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
dvv wrote:
Jeste. To mu je konačni oblik što se elektronike tiče, a trenutno ispituje mogućnosti mali civilizovanijeg dizajna, malo više okernutog ka domu, a manje ka profesionalnim potrebama.

TO će biti uskoro, ja se nadam, a unutra će donja ploča biti ne od lima kao na slikama, već od čistog bakra debljine 3 mm.

upravo to sam htio čuti...uopće ne sumnjam da to odlično radi,ali dizajn bi svakako trebao biti drugačiji

Odg: DDM 24 Velj 2012 20:57 #576

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Čuj, dizajn je lična stvar.

Tebi se očigledno ne dopada pro 19" format, a ja ga opet volim. Sa druge strane, potpuno razumem da ima ljudi kojima se on ne dopada, nije bitno zašto.

Zato bih išao na nešto nalik ovome:

Ovo je bio jedan probni primerak onako da vidimo uživo kako to izgleda, kada ono, ispade da izgleda čak sasvim fino.

Ovo je poslednji filter koji sam napravio u ovom malom formatu.

Odg: DDM 24 Velj 2012 21:09 #577

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
dvv wrote:
pepa wrote:

Jeste. To mu je konačni oblik što se elektronike tiče, a trenutno ispitujem mogućnosti malo civilizovanijeg dizajna, malo više okrenutog ka domu, a manje ka profesionalnim potrebama.

To će biti uskoro, ja se nadam, a unutra će donja ploča biti ne od lima kao na slikama, već od čistog bakra debljine 3 mm.

DVV, i ovako izgleda jako dobro, a pretpostavljam da i radi fantastično kako si rekao. Da, da, dobro kažeš, kućni dizajn odnosno sitnice kao kapice i polugice na prekidačima, treba se poigrati s dizajnom.

Odg: DDM 24 Velj 2012 21:10 #578

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
je,štima...dizajn je lična stvar,ali ako radiš proizvod za mas tržište onda to treba pogledati i sa tog aspekta.

U pravu si,ne sviđa mi se izgled profesionale...filter izgleda super :kiss:

Odg: DDM 25 Velj 2012 07:42 #588

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
DVV, po meni najbolja solucija za prednju plocu je ona sa subsasijom ispod nje, na koju se sve pricvrsti (potenciometri, selektori, prekidaci) a onda debela ploca od brusenog aluminija povise toga. Na taj nacin uspijes sakriti montazni materijal, a uredjaj dobije na ozbiljnosti.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.179 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register