Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui G receiveri /preneseno/

G22000 16 Srp 2014 10:01 #8148

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Abraxas wrote:

Gord, ajde lijepo zamoli Kaleta da ti pošalje par gruda kalofonija, a ja ću ti pokloniti jedne lijepe nargile pa uživaj koliko te volja :) :) :)

:) .. imaš ti tih nargila sa natpisom Sansui malo više,pa neće biti problem da mi jedne pokloniš. :rofl:

:krigla:
Administrator je zabranio postanje.

G22000 16 Srp 2014 20:41 #8151

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Dobro, to je jos jedna prednost nanasanja kalofonija - restaurira se i miris :)

No kalofonij ima jos neke prednosti, opce je pznato da je 95% plocica Sansuia napravljeno od pertinaksa, koji je podlozan upijanju vlage, kalofonij je i u tome dobar, jer bar donekle smanjuje upijanje vlage iz zraka... Plus ima ucinak i dampiranja plocice.... dakle, ima vise prednosti.

G 6000 10 Kol 2014 11:11 #8364

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo jedan Sansui receiver iz sredine ponude G serije, radi se naime o G6000. To je receiver 2 x 65W RMS vrlo slican G7000, osim u par stvari, kao sto je troidni trafo sa odvojenim napajanjem za lijevi i desni izlaz kod G7000 a G6000 ima zajednicko napajanje i EI trafo, sto i ne mora biti neka manjkavost. Trafo je naime zaista napravljen u Sansui maniri, odlicno oklopljen, besuman i zaista za ovu klasu receivera ogroman. Dovoljno govori i podatak da ukupna tezina receivera iznosi respektabilnih 17,5 kg a veci brat G7000 tezi 16,6 kg!
Tuner sekcija je u oba receivera potpuno ista kao i phono sekcija i preamp dio.

Sto me ponukalo da sad pisem o ovom receiveru... pa evo dobio sam jedan nevjerojatan primjerak tog receivera, nikad nista na njemu nije mijenjano sve ove godine, sve je originalno kao kada je izasao iz tvornice i zamislite radi bez greske. Zaista rijetkost danas! Jedino sto mu nije radilo je to da je pregorjela zaruljica od tuner instrumenata, i to je sve!
A unutarnja subsasija sjaji se ko nova, osim dijela kraj glavnih napajackih elektrolita gdje se mogu vidjeti par malih tragova korozije a ostalo je sve ko novo!
Pertinaks od plocica nije potamnio uslijed temperature a pogotovo nema tragova nagaranja... ma divota jedna.
U ostalom, evo jedan video...

Receiver se ici samo na ciscenje i mijenjanje termalnih pasta, i nista vise.

G 22000 19 Kol 2014 12:27 #8415

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo sta sam radio proslu sedmicu... uhvatio sam nesto vremena da lagano privedem kraju osvjezavanje onog mog drugog G22000. Naime, sada su bili na redu rastavljanje subsasije od izlaza, ciscenje, zamjena glavnih elektrolita, dio kablaze, pogotovo pletenica od mase...

No ajmo redom...

Evo kako je izgledalo to kada se sve to rastavilo:

Nije bas sjajno, zar ne...

A evo novih BHC i starog elektrolita. Satra sam se naci prigodnu dimenziju, da budu crni, da budu kvalitetni... i sad bilo bi jos najbolje da su i jeftini... ali NISU! Nisu niti malo! Cak dapache, lipo sam se iskesa za njih!

No kada se vidi kako je to lipo sve ispalo, zaboravi se ispraznjen takuin, proliven znoj na ovoj vrucini, glavobolja od udisanja isparenja tinola... ostaje samo zadovoljstvo :)

I normalno nastali su problemi... uvik neki vrag fali, uvik se nesto mora naruciti... ovaj put su to stopice, koje nigdi u Splitu nisam uspio nabaviti, pa od tuda i ona narudzba Farnella (druga tema).... pa nastavak slijedi kada dodjem doma, i kada dodju stopice.
Posljednja izmjena: 19 Kol 2014 12:28 od Kale.

G 22000 25 Kol 2014 21:50 #8452

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo me sa novim update... dakle stopice su dosle, naime radi se o ovakvim stopicama

ka sto se da viditi radi se o protukliznim nazubljenim stopicama, njih sam odabrao stoga sto ce spj izmedju aluminijskog kontakta na kondenzatoru i stopice biti elasticno uvijek nategnut.

To je ispalo ovako

ovdje se vidi kako to sve skupa izgleda za jedan kanal, pletenica za masu je posrebreni bakar, a inace i ovi crni kabeli od masa su novi (masama uvijk pridajem posebnu paznju). Nije bas bilo to jednostavno izvesti jer na istu tocku, ide pletenica i 5 (!) kabela za masu

sve ovo treba poslozisti prije spajanja ploca napajanja za lijevi i desni kanal

i evo ga... sve lijepo spojeno, poslozeno....

i na kraju, uvijek najuzbudljiviji trenutak... prvo paljenje, sve je ok, pa udri sa testiranjem (jos traje!)

G 22000 26 Kol 2014 12:10 #8454

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale je si li ga ti malo glancao prije slikanja ?
Pogledao filmić od G6000 i zbilja nevjerojatno da uređaj radi sve te godine i da tako izgleda (nema prašine otisaka ).... kao da je bio zapakiran sve ove godine.

G6000 26 Kol 2014 22:08 #8457

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
gord wrote:
Kale je si li ga ti malo glancao prije slikanja ?
Pogledao filmić od G6000 i zbilja nevjerojatno da uređaj radi sve te godine i da tako izgleda (nema prašine otisaka ).... kao da je bio zapakiran sve ove godine.
Pa naravno da sam ga cistio... naime kod G6000/7000 kroz otvor za ventilaciju prolazi dosta prasine, i trebalo je to ocistiti, ali samo sa pinelom od prirodne dlake i usisivacem, i to je to! A da vidis na mom G22000, u izlaznom dijelu, kroz onu metalnu mrizu, koliko prasine prodje, ajd bas cu sutra uslikat, cudo jedno. Ja bar dva puta godisnje skidam mrizu i cistim ga.
Posljednja izmjena: 26 Kol 2014 22:09 od Kale.

G6000 27 Kol 2014 11:56 #8458

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Ja probleme sa prašinom ublažavam na način da prekrivam gornje poklopce uređajima koji nisu upaljeni.

G6000 29 Kol 2014 15:59 #8473

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo obecane slike... dakle ovo je stanje oko mozda malo vise pola godine (od zadnjeg ciscenja)!

slikano je mobitelom pa je slika malo zamucena, ali dobro se vidi koliko se toga nakupi...

G6000 30 Kol 2014 08:34 #8478

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Pa nije ni čudo da se toliko skupilo, ta elektrana od receivera kupi prašinu samo tako. A ti Kale živiš kraj cementare ;)
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.149 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register