Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui G receiveri /preneseno/

Odg: Sansui G receiveri /preneseno/ 20 Velj 2012 09:49 #283

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 12 Dec 2011 u 20:56

Evo jos malo slikica o napretku radova na ovom G801....

dakle... evo ga, selektori smontirani, nalemljeni nazad na svoja mjesta i plocica namazana sa novim slojem kalofonija...

a ovo potenciometri na kupancu u ultrazvucnoj kadici...

no balance pot, i nakon vise uzastopnih trotura u kadici, i dalje je shushkao, i nema druge, nego ga otvoriti. Naime ove male potenciometre je vrlo tesko rastavljati, jer je osovinica zakivana

i evo ga... ociscen

Administrator je zabranio postanje.

Odg: Sansui G receiveri /preneseno/ 20 Velj 2012 16:35 #299

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 12 Dec 2011 u 21:00

Evo tone control plocice ... prije

i poslije

u ulaznom stupnju sam koristio Elna SilmicII a u tone control dijelu Nichicon MUSE KZ, i to samo zato sto Elna mi ne moze stati, inace bih i ovdje koristio SilmicII

Odg: Sansui G receiveri /preneseno/ 20 Velj 2012 16:37 #300

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 17 Jan 2012 u 11:48

Evo... nastavak rada na ovom G801.

Prvo tuner plocica, prvo sam sa tuner sprejem dobro ocistio samu plocicu. Naime kako je otvorena, tokom godina nakupilo se svakojake prljavstine, pa je trebalo dobro ocistiti sa tuner sprejem, Tuner spej ima karakteristiku da ishlapi 99%, pa ne ostavlja nikakav trag na plocici, sto je kod tunera vrlo vazno. Nadalje pristupilo se promjeni elektrolita, ciscenju deemphasis fm preklopnika, promjeni serijskih dioda... no evo slikica...

Na gornjoj slici, u daljini se vidi i stabilizirano napajanje od tunera, takodjer vec sredjeno..

Inace, vrlo je zeznuto raditi na tunerskoj ploci zamjenu elektrolita, jer ih ima veliki broj, a sa donje strane (gdje je stampa) ima kabela ko u prici, pa treba biti vrlo oprezan i skoncetriran da se lemilicom ne spali izolacija kojeg, a opet treba paziti da lem bude kvalitetan...

Odg: Sansui G receiveri /preneseno/ 20 Velj 2012 16:38 #301

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 17 Jan 2012 u 11:59

... Front End... vecina ekipe bizi od ovog posla ko od vraga, no nakon 30 i kusur godina i to treba obaviti. Pogotovo se zasporka kontakt mase kliznog djela promjenljivog kondezatora, pa se ima problema sa ugadjanjem stanice. Ja to rijesavam sa deoksidnim tekucinama, a na kraju tretiram sa Kontakt 61 sprejem (za zastitu). No tu treba biti vrlo oprezan, pa tretirati samo spojeve, nikako lame od kondezatora koje trebaju ostati suhe i ciste. Normalno, nakon tretiranja sa deoksidnim tekucinama, sve dobro isperem sa Tuner spejem, pa tek onda tretiram spojeve sa Kontakt 61 sprejem. Evo slika...
Mjesto gdje se nalazio Front End

Pa kako je izgledao odozdo:

i ovdje jedna napomena... nije bas slucajno zasto je Front End napravljen od Vitroplasta a ne od Pertinaksa, naime Vitroplast ne upija vlagu, i mnogo je stabilniji nego pertinaks. Plus toga, nakon sto sam prelemio sve spojeve, dobro sam oprao sav kalofonij a novi nisam nanasao. Jer na ovom sklopu svaki parazitni kapacitet je nepozeljan. Evo kako to izgleda nakon ciscenja i prelemljivanja

A evo ga i nakon ciscenja

Posljednja izmjena: 20 Velj 2012 16:40 od Kale.

Odg: Sansui G receiveri /preneseno/ 20 Velj 2012 16:42 #302

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 17 Jan 2012 u 12:34

Evo i phono preampa... bio ovakav

sad je ovakav.

kao sto vidite, opet sam stavio ove face to face 10uF elektrolite (u sredini), naime iako sam imao bipolarce, nisam ih stavljao, nego sam opet htio drzaiti se slijepo originalnog dizajna (koliko se to moze)... Ovde sam tranzistore vadio vanka i provjeravao im hfee i bili su u redu....

Odg: Sansui G receiveri /preneseno/ 20 Velj 2012 16:44 #303

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 17 Jan 2012 u 13:11

Evo i ispravljackih ploca za napajanje izlaza, na njima sam mijenjao i keraike, jer nakon ovoliko godina mogu unasati vise shuma kod preklapanja dioda nego da ih nema... dakle evo prvo kako je bilo...

i kako je sada...

drugi kanal...

The following user(s) said Thank You: Mihael

Odg: Sansui G receiveri 21 Velj 2012 03:12 #338

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Kale, sve pohvale za ovakav pristup restauraciji. Već je puno puta to napisano, ali zaista čovjek mora voljeti i cijeniti ovakve uredjaje da se uopće prihvati takvog posla. Posebno me fascinira rasklapanje i čišćenje višestrukih prekidača i potenciometara koji btw. uopće i nisu predviđeni za tako nešto. Velika većina majstora bi to samo "očistila" kontakt sprejem, da sad ne spominjem "majstore" koji bi to obavili sa WD 40 :sick:

To je samo jedan od mnogih detalja, ionako o svemu najbolje govore slikice koje uvijek sa guštom pogledam :)

Odg: Sansui G receiveri 21 Velj 2012 03:20 #339

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Pepa, evo imaš odličan tutorial za obnovu svog novo pridošlog G901, pa samo hrabro naprijed.
Ako nešto i zašteka, majstor Kale će sigurno priskočiti u pomoć :)

Odg: Sansui G receiveri 21 Velj 2012 07:53 #341

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Abraxas wrote:
Kale, sve pohvale za ovakav pristup restauraciji. Već je puno puta to napisano, ali zaista čovjek mora voljeti i cijeniti ovakve uredjaje da se uopće prihvati takvog posla. Posebno me fascinira rasklapanje i čišćenje višestrukih prekidača i potenciometara koji btw. uopće i nisu predviđeni za tako nešto. Velika većina majstora bi to samo "očistila" kontakt sprejem, da sad ne spominjem "majstore" koji bi to obavili sa WD 40 :sick:

To je samo jedan od mnogih detalja, ionako o svemu najbolje govore slikice koje uvijek sa guštom pogledam :)

Hvala Abraxas! A koje ce tek slikice isplivat kad se krene sa tvojim AU20000 :)

BTW, ovaj thread jos nije gotov, sad jos moram zamijeniti i glavne napajacke elektrolite (8 komada!!)
Tako da ce biti jos slikica :)

Odg: Sansui G receiveri 21 Velj 2012 15:09 #356

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Abraxas wrote:
... Posebno me fascinira rasklapanje i čišćenje višestrukih prekidača i potenciometara koji btw. uopće i nisu predviđeni za tako nešto.

meni rasklapanje u opće nije problem...ali sastavljanje.. :cheer:

Abraxas wrote:
Pepa, evo imaš odličan tutorial za obnovu svog novo pridošlog G901, pa samo hrabro naprijed.
Ako nešto i zašteka, majstor Kale će sigurno priskočiti u pomoć :)

Je,je...odličnih stvari tu ima...fale mi još neki kondenzatori (naručeni su) i otvarač za konzerve da razvalim one ovale :cheer:

A da će Kale pomoći ako zapne,to već znam
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.183 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register