Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 13 Ruj 2012 21:06 #4559

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
analogija wrote:
Pitaj Pepu kako je njemu, on se doslovno utapa u Sansui moru uređaja...

Ž...ne pretjeruj...Sansui-a nikada dosta :)

Kale...apoteka....ne sumnjam da će vikend završiti sa kola zdravicom :krigla:
Administrator je zabranio postanje.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 17 Ruj 2012 18:17 #4654

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
vikend nam je iza leđa.... :hmm:

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 17 Ruj 2012 19:42 #4658

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:
Tesko je sa vremenom... iskreno, no moram obavjestiti cijenjeno pucanstvo, da je uredjaj upaljen po prvi puta, i bijeli dim je ostao unutar uredjaja (nije ispustija dusu :) ) ali zbog nekompatibilnosti Japan model - Export model ima jos nekih stvari za sredit, no o tom sutra kad budem imao malo vise vremena, a za sad evo friska slika

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 17 Ruj 2012 19:56 #4659

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Kale wrote:
pepa wrote:
... no moram obavjestiti cijenjeno pucanstvo, da je uredjaj upaljen po prvi puta, i bijeli dim je ostao unutar uredjaja (nije ispustija dusu :) )

samo sam to htio čuti :thumbup:

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 18 Ruj 2012 10:58 #4667

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:
samo sam to htio čuti :thumbup:

Je, je... upaljen je i nista nije dimilo... no prvo sam uocio da mu moram zamjeniti 3 zaruljice

kao sta se da vidit, nisu iste velicine, ali su 50mA i 8 V kao originalne, tako da tu nema problema... ali to nije sve...

Jedno stabilizirano napajanje za MM zvucnicu nije se moglo podesiti... i sta dalje... pa nista, nanovo rastavljati prednju subsasiju, i vaditi plocicu od napajanja, i evo krivca

A bio je provjeren tijekom recappinga i bija je OK!!

Evo malo i pogled sa zadnje strane na plocicu sa stabiliziranim napajanjima

Bilo je i problema sa glavnim prekidacem, pa sam ga morao otvarati i cistiti, ujedno sam i promjenio keramicki kond (protiv iskrenja)

No ima jos nekih stvari koje moram rijesiti, no struja mirovanja se da podesiti kao i DC Offset, tako da je najkriticniji dio OK.
Radovi se nastavljaju tek za vikend kada dodjem doma.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 01 Lis 2012 17:02 #4800

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo me... nakon krace stanke uzrokovane porastom obaveza na poslu, ponovno sam se uhvatio u kostac sa AUX1... dakle... operacija ciscenja glavnog prekidaca nije bila zadovoljavajuca. Da se u AUX1 ne koristi ovaj komplicirani prekidac (koji se sastoji od dva dijela jedan dio je klasicni signalni preklopnik, a drugi dio je mrezni), odavno bi bio stavljen novi... no ionako sam bio primoran to uciniti.

Zapravo je neshvatljivo kako los prekidac su ugradjivali u ovako kvalitetan uredjaj, kao da se radi o nekom tuneru a ne o pojacalu sa ovolikim troidom!!!

Evo na sto su licili kontaktna dugmad od prekidaca:

pogledajte koji krater, i nema tu kondenzatora koji ce sprijeciti iskrenje na ovakvom prekidacu...
Ja sam bio u gadnoj dilemi sto i kako to rijesiti, jer treba uzeti u obzir skucen prostor, pa sigurnost uredjaja, a i rjesenje da bude trajno... i evo ga...

ovo sto vidite je preklopnik vec montiran i pogled sa unutarnje strane. Uzeo sam originalni ALPS mrezni preklopnik koji se inace koristi kod 9090 receivera te ga fiksirao u os ovog signalnog preklopnika. Tu je trebalo dosta paznje i podesavanja, jer se desavalo da jedan preklopnik vec preklopi, a drugi ne... ili da jedan dodje do kraja a drugi ne... no sada je to onako kako treba.

nastavak slijedi...

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 01 Lis 2012 19:51 #4802

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Kale,a koji signal prekida taj prekidač? :hmm:

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 02 Lis 2012 04:29 #4803

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:
Kale,a koji signal prekida taj prekidač? :hmm:

Iskljucuje relej od zvucnika i od slusalica prije nego sto se pocnu kondenzatori prazniti kod iskljucenja pojacala.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 23 Lis 2012 18:17 #4989

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo ga... gotovo...radi sve onako kako treba, ali nije lako bilo... zaista.
Puno je bilo zamki, bilo je i caka, iako sam vec prije radio ovakav amp, no opet me je natjerao da maksimalno ukljucim mozdane vijuge.
No na kraju, opet me je ispunilo ono zadovoljstvo uspjesnim zavrsetkom, ali moram kazati, vrlo-vrlo zahtjevan uredjaj, a jos pogotovo sto sam se uhvatio raditi da adaptiram japanski model u exportni, dosta je samo sve zice od trafoa posloziti, a da ne govorim razlike izmedju japanskog i exportnog modela, sve je to trebalo dokuciti, toga nema u service manualu... no na kraju evo ga:

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 23 Lis 2012 18:26 #4991

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Bome,viđah svašta,ali ne znam da li ima kompliciraniji Sansui uređaj za raditi od ovoga :grdishok:

Iako bi ja njemu napravio ovakovu haubu :)

Sansui_AU_X1_02_80337_M_nchen.jpg
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.212 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register