Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 08 Ruj 2012 09:10 #4494

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Sad slijedi demontaza Power Amp Operation Switch i njeno ciscenje

Pa demontaza Power Amp Level potenciometara

zbog nacina zakivanja osovine samog potenciometra, nije moguce potpuno rastavljanje istog, jer ako bih ovo zakivanje skinuo, zbog udubine u samoj osovini pota, ne bih imao dovoljno "mesa" za ga ponovno zakujem. Ali i ovo je meni bilo dovoljno da sa modelarskim kistom ocistim pot sa kontakt sprejem.

Administrator je zabranio postanje.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 08 Ruj 2012 09:13 #4495

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Eee na ovoj ploci (stabilizirana napajanja) me ceka brdo posla

Kad samo vidim koliko ona sadrzi kondenzatora, koliko tranzistora na hladnjacima (zamjena termalnih pasta), a tek ovo vrazje ljepilo.... :angry: no o tome u slijedecem nastavku...

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 08 Ruj 2012 11:58 #4497

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
ovako,gledajući ove slikice AU-X1 (nisam ga nikada imao u rukama) rekao bi da je to najkompliciranije (najsloženije) Sansui pojačalo :grdishok:

glede volume pota...izgleda mi kao kopija ALPS-a,samo sa drugom etiketom

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 08 Ruj 2012 12:41 #4498

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Kale, jedno pitanjce sto se tice potova, sto ne bi bilo bolje da ih se mijenja. Potovi za power level izlaza mi se cine kao najnormalniji standardni potovi koje danas mozes nabaviti bilo gdje. Nekako mi se cini da je veca muka cistiti ih, pa kad su vec demontirani, zamijene se novima, naravno odgovarajuce kvalitete. Nije to neka cijena, a potovi iako su ocisceni mogu kroz neko vrijeme opet stvarati probleme jer je grafitni sloj ipak rabljen tridesetak godina.
Alpsovi se isto tako mogu nabaviti, no tu je pitanje cijene i osim toga layout kojeg mozda danas vise nema.

Tvoj rad necu vise komentirati. Suvisno je. :thumbup: :care:

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 08 Ruj 2012 12:50 #4499

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:
glede volume pota...izgleda mi kao kopija ALPS-a,samo sa drugom etiketom
A nije bas... po meni i jedan i drugi imaju i kvaliteta i nedostataka... Alps ima robusnije kuciste (od legure) ali plocica gdje je grafit je od pertinaksa, dok ovaj je od neke vrlo tvde plastike cijeli (i plocica i kuciste). Klizaci su u oba fantasticno rijeseni i vrlo kvalitetni.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 08 Ruj 2012 13:03 #4500

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Abraxas wrote:
Kale, jedno pitanjce sto se tice potova, sto ne bi bilo bolje da ih se mijenja. Potovi za power level izlaza mi se cine kao najnormalniji standardni potovi koje danas mozes nabaviti bilo gdje.

Ne bih se slozio, ove sa produzenom osovinom je vrlo tesko naci. Plus toga ova dva pota se koriste vrlo rijetko, naime jednom kada se namjeste, rijetko se diraju, a glasnocu mijenjamo sa onim zelenim master volume potom.
Zbog toga i nisu bog-zna sto bili prljavi, a istrosenost im je nula, no ja sam ih ipak, zlu ne trebalo cistio u ultrazvucnoj kadici, pa onda onim modelarskim kistom i kontakt sprejem.
I jos do sada, nisam naisao da je Alps potenciometar imao potosen grafitni sloj u toj mjeri da je pravio probleme. Uvijek su bili problemi na spoju pera i prstena od sredisnjeg klizaca te prljavog klizaca i slicne stvari.

Abraxas wrote:
Nekako mi se cini da je veca muka cistiti ih, pa kad su vec demontirani, zamijene se novima, naravno odgovarajuce kvalitete.

U tome i je problem, da u danasnjoj hiperprodukciji vise niti Apls ime nije garancija kvalitete, a da ne govorim brdo laznjaka... stoga radije cu se pomuciti oko starog dok se da sredit, nego staviti danasnji neki ko zna kojeg porijekla.
Posljednja izmjena: 08 Ruj 2012 13:04 od Kale.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 10 Ruj 2012 19:05 #4526

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
No, prije pocetka rada na ploci sa stabiliziranim napajanjima, treba odraditi jos neke stvari...

Treba pospajati nazad ove kabele:

pa pospajat volume-pot

pa onda rastaviti prekidace od input selectora i od Tape selectora

i to nije jednostavan posao, jer treba odlemiti dvije plocice izmedju kojih se nalaze ti prekidaci, pa tek onda ih cistiti...

Posljednja izmjena: 10 Ruj 2012 19:19 od Kale.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 10 Ruj 2012 19:15 #4527

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
I tek sad se mozemo prebaciti na navedenu plocicu sa stabiliziranim napajanjima...

Na nojoj treba odraditi:
- odlemiti sve elektrolite
- odlemiti sve small signal tranzistore
- odlemiti ove 2SB527 2SD357 (na hladnjacima) da im se moze zamjeniti termalna pasta
- odlemiti i ocistiti sve elemente koji su zaprljani sa ljepilom
- ocistiti ljepilo sa plocice
- zamjeniti serijske diode
- zamjeniti keramicke kondenzatore
- zamijeniti trimere
- staviti nove small signal tranzistore
- sve lemne tocke prelemiti
- namazati kalofonijem

i evo pocetka

brdo posla me ceka... ali se to mora obaviti
Posljednja izmjena: 10 Ruj 2012 19:16 od Kale.

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 11 Ruj 2012 19:43 #4530

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Je Kale brdo posla te čeka to je vidljivo iz ovih slika :grdishok: , ali kad taj kapitalac zasja u zvuku i izgledu onda se kaže nisam uzalud potratija sate i sate da ga oživim :obrva:

AU-X1 Made in Japan for Japan Market 11 Ruj 2012 19:55 #4531

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
:grdishok:

:thumbup:
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.203 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register