Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/

AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:27 #629

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 21:03

Hm... kako poceti... pa eto... mnogo sam razmisljao nakon jedne restauracije i obnove AUX1 koji je prosao sito i resheto po Hrvatskoj i okolici da bi bilo dobro nabaviti jedan za djelove, jer djelova za te ampove jednostavno nema. I sada posto u EU se zaista na kapaljku prodaju, a kada se pojave, odeeee cijena u nebo, pa mi je palo napamet, sto ne bih probao dopeljati jednog iz Japana, pa onda njega imat za djelove. Sto naumio, to i ucinio....

No kako Japan domestic modeli rade se samo za 100V AC only (nisu multivoltazni), dogovorim se sa japanskim agentom da mi skine trafo, jer mi ionako podize cijenu shippinga, a neupotrebljiv je na nasoj mrezi...

Nakon sedam mora i sedam gora, stigne AUX1 do mene....

Administrator je zabranio postanje.

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:30 #631

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 21:10

Na moje cudjenje, vrlo ocuvan model, i nista mjenjano, nista kemijano ajmo jos malo slikica...

Evo slike bez glavnog trafoa....

Kao sto se vidi, samo je precvikao zice i skinuo ga....

No, padne mi napamet, ajde da vidim koji su tranzistori u izlazu, kad ono tamo...

ORIGINALNI SANKEN TO3 KOMPLET!!! Ovo sta vidite crno na bazi od TO3 kucista, to je izgleda srebrni oksid!! Uf nisam mogao iscekati a da ih ne ispitam, i YES!!! Svi su OK!!

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:31 #632

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 21:19

I sad, nasao sam se u "slatkim" mukama... sto napraviti. I padne odluka, ako uspijem nabaviti trafo za njega (ali SAMO original Made by Sansui), nece ici u djelove, vec ce ici u proceduru refresha... i trazi amo i trazi tamo, po svim meridijanima.... kad ono...

Evoo gaaa !! Sa svom originalnom kablazom, stopicama, i najvaznije multivoltaznim selectorom!
Eeh kakva ce to restauraciji biti!

Za sada toliko, kako bude promjena, biti ce odmah azurirane ovdje, zato... Stay Tuned!

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:34 #633

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 21:45
alex67 wrote:
Aaaaaaaaaaaaaaah srecnice!!!!!!!! Jesi li ovo pazario kod ovog tipa u Nl. Sva sreca pa starina nece u delove.

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:35 #634

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 21:56
pepa wrote:
Pa naravno da je....šjor Niko je poslao transformator prije nego je došlo pojacalo iz Japana.
To on samo malo...radi dramatike
Eh, bas sutra cu slikat pecat na paketu, pa ces vidit da su u krivu
PS: Prvobitno sam mislio sebi to slozit, ali posto sam ja Silver Face Fan, vec je kaparisan
Posljednja izmjena: 25 Velj 2012 17:38 od Kale.

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:39 #635

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 22:21
pepa wrote:
Iako slike nisu HQ,cini li se meni ili je bilo problema u šipingu? (zadnja stranica u gornjem cošku)
Pa vjerojatnije je to nastalo prije shipinga, jer je bio zaista fantasticno pakiran, sa dovoljno "mesa" sa svake strane a i kutija je bila neostecena. No kada se stavi i poklopac, to se ne vidi, a i ovako je minorno. Bas sad nemam prikladnu sliku , ali evo nesto i ova moze pokazat (bas fali taj kantun)

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:40 #636

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 21 Feb 2011 u 23:31
gord wrote:
Evo nama još jednog filma u Kaletovoj režiji koji ce biti best seler, bravo majstore

Zanima me da napišeš ima li ikakve razlike u djelovima izmedu Japanskog i onog EU refrešanog AU-X1 ?
Koliko u tim pricama ima istine ne znam.... ali malo malo pa procitam da su za Japansko tržište u odnosu na ostala tržišta stavljali kvalitetnije materijale.
Uopce ne sumnjam da ce ovaj X1 dobro svirati,ali kompletna linija s pocetka 80-tih mi vizualno ne paše.Pocevši od AU217 - AU919 preko X1 pa do CA/BA F1.

Puno ljepše i mocnije mi djeluje definition i professional linija.

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:42 #637

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 22 Feb 2011 u 21:07

I jedna ne lijepa vijest... trafo kojeg sam kupio, na zalost ima neispravan primar tako da nista od zaista unikatne restauracije, ide na zalost za dijelove.... steta...

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market /PRENESENO/ 25 Velj 2012 17:44 #638

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 22 Feb 2011 u 22:02
pepa wrote:
Ma daj...ima Niko sigurno drugi trafo.Jesi li ga kontaktirao?
Ma jesam, ali tip ne prihvaca da je trafo neispravan, argument mu je da je Sansui bio poznat po vrlo kvalitetnim trafoima, i da je nemoguce da je neispravan ! A lijepo sam mu objasnio kako da ispita primar i sekundar, i kada mi nista nije kazao, racunao sam da je sve OK, kad sad on meni odgovara, da on nije tehnicar, i da on se ne razumi mnogo u ti, ali isto tako da on ne prodaje defektne stvari!?!? Pa kako zna jel defektna ako je nije (ili nezna) ispitati !
Eh i najvaznije... Niko je izvadio ovaj trafo iz defektnog AUX1 ma svasta!!

Odg: AU-X1 Made in Japan for Japan Market 25 Velj 2012 17:48 #639

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo prebacio sam i ovu temu, doduse sam je malo skratio... ali najvaznije... mozda ce ipak sretno zavrsiti :) ... no... otom-potom :)
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.161 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register