Evo mala zanimljivost... naime kako vitalni dijelovi za ovakve uredjaje odavna su tesko dobavljivi, pa mogu kazati i nedobavljivi... a kako na lageru imam svakojakih stvari nabavljenih odavna, sada mi se pruzila prilika da ispitam nesto...
Na lageru imam poptpuno novi Black Beauty RK40 log volume potenciometar od 50k kojeg sam tada kupio bas kao mogucu zamjenu za volume pot u CA3000, i izgleda kao sto je i ovaj Alps u plasticnom kucistu. Da ne bi bilo zabune, ovaj Alps u plasticnom kucistu je jos uvijek pravi Alps potenciometar, samo eto, to model koji je pakiran u plasticno kuciste...
I dakle, moram priznati da sam zadovoljan, naime ovaj moj black beauty Alps u svim stvarima odgovara ovom originalnom u plasticnom kucistu, samo je osovina na koju se montira dugme kraca 5mm od originalnog, no to se jos i moze srediti uz malo truda...
Uvjek je dobro imati ovakve stvari, jer sam se nagledao svakojakih problema sa volume potenciometrima, od napuklih wafera pa do izbrusenih (od prljavstine) kontantnih papucica...
Evo malo usporednih slikica...
NOS Black Beauty Alps
Alps Volume Pot CA3000
NOS Black Beauty Alps
Alps Volume Pot CA3000
NOS Black Beauty Alps
Alps Volume Pot CA3000
... i evo ih ovdje zajedno....