Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 09 Kol 2016 17:37 #11754

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale gledam ove slike a pogotovo poleđinu kako se presijava ..... odmah mi pun nos " onog " mirisa ... poseban dodatni gust , kao kad ga vadiš novog iz kutije.
:thumbup:
Administrator je zabranio postanje.

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 10 Kol 2016 10:49 #11755

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
gord wrote:
Kale gledam ove slike a pogotovo poleđinu kako se presijava ..... odmah mi pun nos " onog " mirisa ... poseban dodatni gust , kao kad ga vadiš novog iz kutije.

:) a prijatelju moj, znas sta... a da krenem u biznis sa izradom parfema... ima bi ime Sansui New Vintage Unit pa da pocnem prodavat :) a dok to ne pokrenem, a da mi posaljes tvoje komponente, da im bar prominim kalofonij, bice vec do sad izvitrija :)

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 10 Kol 2016 21:46 #11757

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale wrote:
:) a prijatelju moj, znas sta... a da krenem u biznis sa izradom parfema...

Šta čekaš :)

Kale wrote:
a da mi posaljes tvoje komponente, da im bar prominim kalofonij, bice vec do sad izvitrija :)

I ta ti nije loša :thumbup:
Moralo bi se to malo počistiti ....pa onda onu ton ploču od AU 20000 pročačkat,pa poštelat stuju mirovanja od 1111 -ce , pa malo C-2301 iskontrolirat ima toga ..... ti samo reci kada i ja stižem. I tako nisam bio dugo dole. ;)

p.s. Javi mi se na mob ili mail kakav ti je raspored pa da se posložimo.
Živ mi bio .
Pozdrav

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 15 Kol 2016 17:22 #11772

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo mala zanimljivost... naime kako vitalni dijelovi za ovakve uredjaje odavna su tesko dobavljivi, pa mogu kazati i nedobavljivi... a kako na lageru imam svakojakih stvari nabavljenih odavna, sada mi se pruzila prilika da ispitam nesto...
Na lageru imam poptpuno novi Black Beauty RK40 log volume potenciometar od 50k kojeg sam tada kupio bas kao mogucu zamjenu za volume pot u CA3000, i izgleda kao sto je i ovaj Alps u plasticnom kucistu. Da ne bi bilo zabune, ovaj Alps u plasticnom kucistu je jos uvijek pravi Alps potenciometar, samo eto, to model koji je pakiran u plasticno kuciste...

I dakle, moram priznati da sam zadovoljan, naime ovaj moj black beauty Alps u svim stvarima odgovara ovom originalnom u plasticnom kucistu, samo je osovina na koju se montira dugme kraca 5mm od originalnog, no to se jos i moze srediti uz malo truda...

Uvjek je dobro imati ovakve stvari, jer sam se nagledao svakojakih problema sa volume potenciometrima, od napuklih wafera pa do izbrusenih (od prljavstine) kontantnih papucica...

Evo malo usporednih slikica...

NOS Black Beauty Alps

Alps Volume Pot CA3000

NOS Black Beauty Alps

Alps Volume Pot CA3000

NOS Black Beauty Alps

Alps Volume Pot CA3000

... i evo ih ovdje zajedno....

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 15 Kol 2016 17:23 #11773

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A inace, uredjaj je sastavljen (bez vanjskih dijelova kucista), tako da sada slijedi prvo palenje i testiranje...

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 18 Kol 2016 19:51 #11782

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo ga... prosao uspjesno sva testiranja (osim slusnog, to ostaje jos za sutra)...

Ispitani svi ulazi - izlazi (dosta da ima tri ulaza-izlaza za tape, plus dva line-out...), nema debalansa u razinama, nema nepredvidjenih shumova, smetni ni izoblicenja, podesene razine stabiliziranih napajanja, i drze vrijednosti, te na kraju i razine na istrumentima (0dB i -40dB).. sve je Ok, i sutra jos slusni dio, pa sklapanje, i onda jos jedna zavrsna slika, i... i... rekli bi jedni... idemo dalje...

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 21 Kol 2016 12:15 #11797

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
I evo ga... privedeno kraju. Uredjaj je radio neprekidno vise od 12 sati, i sve se ponasa normalno, pa kako obicaj nalaze, evo i malo zavrsnih fotografija, no prije toga jos jedan detalj...
Kako su ovakvi uredjaji obicno dolazili sa dva phono ulaza, drugi ulaz je originalno imao RCA kratkospojnike koji bi eliminirali generiranje shumova i smetnji na tom ulazu sa visokim stupnjem pojacanja, i tokom godina, netko je te kratkospojnike izgubio, no imam ih, pa sam ih postavio, Inace ti kratkospojnici se ne stavljaju nigdje nego samo na phono ulaz koji se ne koristi.

A evo sto je sve zamjenjeno...

... i malo slikica uredjaja kojem sam se potrudio vratiti mladost...

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 21 Kol 2016 13:09 #11798

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 21 Kol 2016 14:31 #11800

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Eh... jos jedna stvar... testirao sa balansiranost lijevod i desnog kanala na volume potenciometru, i pogledajte kako stvari izgledaju kada se koristi HiQ potenciometar kao ovaj Alps, koji je jos uz to kalibriran.

Opet kapitalac na mom stolu, Sansui CA3000 21 Kol 2016 14:34 #11801

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pa onda usporedite sa Alps volume potencimetron kojeg ima ovaj 9090

Posljednja izmjena: 21 Kol 2016 14:35 od Kale.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.241 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register