Pozdravljam novog clana! Drago mi je da je forum krenuo u dobrom smjeru, i da pristizu novi clanovi, biti ce valjda i dinamike
U vezi tvog pojacala, imas pravu Sansui Alphu verziju pojacala, i trebao bi biti zadovoljan, ALI (uvijek ide onaj magicni "ali") treba ga pretresti da bi radio kako treba.
Prvo, normalno trebalo bi viditi da nije tijekom njegova zivota prepravljano sto na njemu, ili mozda neadekvatno servisirano. Analogija se dobro sjeca da je na njegovom pojacalu netko stavio fake Sanken TO3P tranzistore, osim sto ne rade dobro kao komplementarni par sa originalnim izlaznim tranzistorima, mogu u kriticnim slucajevima i otkazati, a onda u smrt ne idu samo oni, vec povlace za sobom i druge djelove izlaznog pojacala...
Ima jos nesto, to je pojacalo zasnovano na Sansuievoj X-Balanced ustroju... ukratko masa pojacala je odvojena od audio mase te je u potpunosti balansirani ustroj, ali to zahtjeva i malo kompliciranije podesavanje parametara pojacala. Dakle nije samo potrebito podesiti DC Offest sto blize nuli i BIAS ka zadanim vrijednostima, vec se obavlja i tzv. HOT _ COLD podesavanja i COLD - GND te HOT - GND i to svaki kanal, pa tek onda podasava se struja mirovanja.... Dakle, da bi to sve radilo kao treba trebalo bi to napraviti.
Uz zaista preporucljiv refresh (ne samo recaping ili izmjenu elektrolitskih kondenzatora).
Da zakljucim, to je pojacalo sa velikim potencijalom, ali nakon ovoliko godina trebalo bi ga pretresti. Inace mozda nisi znao tvoj AU-X901 jest u rangu japanskog modela AU Alpha 707, za domace japansko trziste prodavao se jos jaci model, AU Alpha 907 koji se nije izvozio!
Ja sada misam u mogucnosti uzimati nista ozbiljnije raditi (tipa refresh i sl), jer zaista ne mogu, jedino sto bih mogao mozda ga prekontrolirati (vidjeti u kakvom je stanju) i obaviti podesavanja, i to je to... Sad, ne znam koliko je dobro tako tesko pojacalo slati kurusrkim sluzbama samo radi toga, ali kazem, iz ove koze jednostavno ne mogu. No, vidi se svjetlo na kraju tunela... za jedno pola godime mogao bih imati vrimena na pretek, pa ce biti Zmazujia i slikica na forumu... ali otom-potom
I kao dobrodoslicu, evo ti par slikica Sansui AU Alpha 907