Sound News Web - Discovery Of Sound

KUĆNA ZABAVA 2 Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Cloud TV & satelitska

Pišu: Darko Brlečić, Mario Matorić

rsz darkopanasonic n xxx head

U prvom nastavku kolumne -Kućna Zabava- dao sam jedan širi pogled prema televizorima koji u zadnje vrijeme dominiraju našim domovima, te postaju centralnim jedinicama za kućnu zabavu ali i za mrežnu komunikaciju. Ono što je također veoma važno je da televizori mogu primati signal iz raznih područja a to uključuje- kabelski,  satelitski signal i signal distribuiran preko raznih operatera i providera.

 

Kvaliteta takve usluge dobrim djelom ovisi tehničkoj podršci, infrastrukturi, te o korisničkom paketu. Da bi stvari bile što jasnije potrudio se gdin. Mario Matorić, čovjek koji u svakodnevnom radu objedinjuje teoriju i praksu u cjelovita rješenja. U nastavku slijedi njegovo tekstualno objašnjenje koje će vjerojatno mnogima proširiti horizonte.

cloud tv  satellite

U ovome trenutku jedino iskustvo koje u Cloud TV-u, tv-u na zahtjev te uslugama popularno nazvanim tv on demand, te catch up tv imaju od satelita je Astra (suradnja sa sky-em) i vrlo je vjerojatno da će se sve veći broj tv providera koji će htjeti i u budućnosti bilježiti rast tv pretplatnika okrenuti moćnim satelitima s razvijenom infrastrukturom i targetima za rješavanje eventualnih problema.

Vidljivo je da kablovski operateri kao i marginalni sateliti, vjerojatno zbog popriličnih financijskih ulaganja koji prate takve usluge zagovaraju laganiji razvoj tih opcija no brzi internet uzeo je svog maha u razvoju satelitske tv.Sky je prepoznao tu prednost te je već naveliko krenuo sa catch up tv-om, tv on demand, te live bookingom ppv kanala na zahtjev. Na taj naćin Astra kao satelit pružila je pouzdano utočište sposobnom provideru koji prvi može odgovoriti na moderno doba i ono što gledatelji traže dok ostali provideri koji su odabrali jeftinije satelite te skromnija rješenja prijenosa tv programa kao i kablovski operateri trpe ili će tek pretrpjeti ogromne financijske gubitke osobito zbog- ppv - sadržaja na zahtjev. Korisnici postaju sve zahtjevniji i to svakako odnosi dio financija svima onima koji su nespremni dočekali ovakav pozitivan bum u tv revoluciji. Širokopojasni brzi internet postao je svakodnevica i tehnologija se i tu svakim danom razvija što je doprinijelo razvoju iptv kanala, no problem u takvom prijenosu je kvaliteta slike. Poznato je da Astra već emitira 4K HD kanale i očekuje se da će kanali s tom kvalitetom slike postati velika revolucija. Osobito ako je suditi po prodaji tv prijemnika koji podržavaju navedenu rezoluciju.

Korisnici koji su se odlučili na kupnju 4K tv prijamnika već sada traže takve kanale na kojima će moći gledati sportske prijenose, filmove i slično. Iptv provideri morat će slijediti taj standard ako će htjeti zadržati klijente što će im donijeti nova ulaganja, zamjenu stare opreme i u konačnici troškove koji će odigrati ulogu u smanjenju njihove dobiti i manje menađerske bonuse. Uprave velikih iptv kuća pokušavaju odgoditi taj trošak i vidljivo je da 4K kanale nemaju niti u najavi. Pojedinci koji su pokrenuli vlastite iptv skupine kanala zasigurno će ostati na marginama prodaje i nezanemarivi za igre velikih brojki kojima se bave sat tv provideri kao sto je to Sky, a koji bilježi vise desetaka milijuna pretplatnika, takvi servisi ovisno o brzini razvoja kaskat će s ponudom jer će to i od njih tražiti ulaganja te će pretplatnici o svome trosku morati mijenjati svu opremu pa se ne može govoriti o brzom razvoju tog segmenta televizije osobito jer tu postoji problem s autorskim pravima te se takvi ponuditelji nalaze u sivoj zoni.

anytime tvsky

Vodeće sat tv kuće već su najavile nove 4K-Ultra HD prijemnike koji će ponuditi potpunu stabilnost korištenja tv usluge. Razvojem on demand i cloud tv-a svaki sat tv receiver u pravilu postaje vezan s internetom, a kao takav šalje povratne informacije tv provideru što znači da ako dođe do bilo kakvog problema s prijemom tv kanala provider će imati informaciju o eventualnom problemu i već prije samog poziva u call centar problem može softwerski biti automatski anuliran ili ako se radi o globalnom problemu s prijemom ili prijenosom tv provider će to vidjeti i ukloniti odmah.

Razvoj on demand i Cloud TV usluge kao i tv na zahtjev softwerski je popratio gigant Pace, a svi kvalitetniji tv provideri kao sto je Sky već koriste taj software što doprinosi kvaliteti usluge koja se onda odražava na zadovoljstvo korisnika, a u konačnici takvo ulaganje se vraća jer broj pretplatnika moćnim sat tv operaterima koji to mogu pratiti se povećava. Korisnicima je povoljnije sačekati pravi trenutak za investiciju ili uzeti originalnu tv pretplatu jer u konačnici stalnim ulaganjem u vlastitu infrastrukturu (receiveri, antene i ostalo) dolaze na isti iznos za koji su neometano mogli pratiti vrhunske tv kanale. Naime bez obzira na kojeg se providera odlučite njihova oprema je trajnija, pod jamstvom i moguća je softwerska dorada. Sky je naime svojim HD pretplatnicima bez ulaganja u dodatnu opremu s automatskom softwerskom nadogradnjom omogućio i prijem 3D kanala što se pokazalo kao poslovno dobar potez koji je povećao broj korisnika.

Ostaje da vidimo kakvu to tv revoluciju najavljuju sat tv operateri i ključno je razumjeti da je prijem kanala putem satelita uvijek pouzdaniji jer satelit raspolaže brojnim kapacitetima za razvoj usluge dok kablovski i Iptv provideri te uradi sam majstori ne prate baš sve novitete odmah, a sve rezultira s nekvalitetnijom uslugom za ne baš toliko nižu cijenu.

preneseno:

http://www.sat-multimedia.com/cloud-tv/

Više u ovoj kategoriji: « Kućna zabava 1 LEGENDE...1 »

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register