It's Alive,nakon podosta vremena razno raznih zavrzlama,a najviše nedostatka vremena i ovaj ljepotan je oživio.Moram priznati da je ovo bio najčudniji refresh koji sam ikad napravio,od samog početka gdje je uređaj došao potpuno u rinfuzi,bez tranzistora i nakon vidljivo višekratnih pokušaja nekog prije mene da ga oživi,pa do zbrke sa financijama,dobavljačima dijelova,uglavnom horor.Pa krenimo za ljubitelje slikica od kraja.
a ovako je krenulo
novi elektroliti KEMET,odlično su se uklopili po dimenzijama i viljcima,uz minimalnu prilagodbu su savršeno sjeli na svoje mjesto.
stari i novi,zanimljivo je da su stari točno ostali na pola nazivnog kapaciteta,mislim da sam to još negdje pročitao da je netko imao takvu situaciju kod refresha isto na BA-2000,na polovici vrijednosti.
popunjava se kutija trafo i ožičenje
novi mrežni kabel i uvodnica po želji vlasnika.
ovo je sve što je ostalo na driverskoj pločici prije obnove,no i tu je bila zamka,iako sam sve otpore premjerio i bili su ok,danas je bilo muke,uglavnom prvo uključenje bez izlaznih i pobudnih tranzistora i jedan kanal i to baš isti koji je i prije gorio je pokazivao potpuno suluda stanja,no brzo se zeko našao i jedan od otpora je bio kriv.
malo po malo...
i evo je,sve je na svom mjestu
a ovako je to danas izgledalo dok se tražio zeko,gore spomenuti otpor
napajanje predrivera,tu je isto bilo paljevine od prije,sada je sve ok
nove ultra brze diode u ispravljaču predrivera
soft start novi otpori
motorole u izlazu odrađuju posao umjesto originalnih sankena
i to je uglavnom sve,čeka se još prednja ploča koja na eloksiranju kod kolege Ilimzina,sitne finese i još jedna kontrola biasa
i može na put prema sretnom vlasniku.