Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Sansui BA-2000

Sansui BA-2000 16 Svi 2014 19:57 #7729

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Na jelovniku nova igračka,ovaj put malo veća zvjerka i malo više posla.Ovaj primjerak je došao u rinfuzi,odnosno već rastavljen,pa mi je uštedio malo vremena sa rastavljanjem,uglavnom dok ja rješavam elektroniku vlasnik obnavlja dio limarije.
Uglavnom ovaj primjerak je imao težak život,koliko se može zaključiti izlazi su višestruko otkazivali poslušnost pa iz preventive idem na testiranje svih komponenti i sve sumnjivo ide u zamjenu,normalno jednako u obadva kanala.

odmah u oči upada gore lijevo,neoriginalni otpor od 75ohma,čak ni vrijednost nije kakva bi trebala bit

ovdje je već dio elemenata skinut,no u ovom slučaju sve ide van do gole ploče

hladila i glavni elektroliti,zanimljivo je da već dugo nisam vidio napajačke elektrolite u tako lošem stanju,jedan od ova dva para je ispod polovice nominalnog kapaciteta,esr neću ni spominjati.

od 8 izlaznih tranzistora samo 6 je došlo sa ampom,od toga 3 originalna,dva iz druge priče i jedan fake,uglavnom svih 8 idu novi

sa donje strane se vidi što je sve amp prošao u životu,no opet nije tako strašno bit će kao novi kad ga spustim sa grabe,na nekoliko mjesta su se izgleda vodovi odvojili od ploče,vjerojatno od višestrukog mijenjanja elemenata,pa je na tim mjestima neko čudno neidentificirano ljepilo,smeđe nakupine izgleda kao gruda kolofonija,no nesto je drugo u pitanju,uglavnom može se skinuti bez daljnjeg oštećenja ploče.

evo i dobre vijesti,control ploča je netaknuta

gornja strana

ispravljačka ploča isto netaknuta

gornja strana

protektor i pomoćna napajanja isto u originalnom stanju

nastavak slijedi...
Administrator je zabranio postanje.

Sansui BA-2000 16 Svi 2014 23:27 #7731

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Doriane željno išćekujem nastavak ove priče :obrva: ;)

Sansui BA-2000 07 Srp 2014 10:16 #8078

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Doriane :hi: stavi slike od restauracije,da guštan.

Sansui BA-2000 08 Srp 2014 16:17 #8097

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
analogija wrote:
budem,nadam se večeras,e moj imenjače,dok ti guštaš ja se znojim da polovim di je što bilo(za ostale čitatelje cijeli amp je došal u vrećicama u rinfuzi)

Sansui BA-2000 09 Srp 2014 09:13 #8102

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Dorian wrote:
analogija wrote:
budem,nadam se večeras,e moj imenjače,dok ti guštaš ja se znojim da polovim di je što bilo(za ostale čitatelje cijeli amp je došal u vrećicama u rinfuzi)

Ma vraga guštan, stisla su me leđa :blue: ne mogu mrdnit,a još se nisan okupa u moru ovo lito :angry:

Sansui BA-2000 17 Srp 2014 23:08 #8158

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
It's Alive,nakon podosta vremena razno raznih zavrzlama,a najviše nedostatka vremena i ovaj ljepotan je oživio.Moram priznati da je ovo bio najčudniji refresh koji sam ikad napravio,od samog početka gdje je uređaj došao potpuno u rinfuzi,bez tranzistora i nakon vidljivo višekratnih pokušaja nekog prije mene da ga oživi,pa do zbrke sa financijama,dobavljačima dijelova,uglavnom horor.Pa krenimo za ljubitelje slikica od kraja.

a ovako je krenulo

novi elektroliti KEMET,odlično su se uklopili po dimenzijama i viljcima,uz minimalnu prilagodbu su savršeno sjeli na svoje mjesto.

stari i novi,zanimljivo je da su stari točno ostali na pola nazivnog kapaciteta,mislim da sam to još negdje pročitao da je netko imao takvu situaciju kod refresha isto na BA-2000,na polovici vrijednosti.
popunjava se kutija trafo i ožičenje

novi mrežni kabel i uvodnica po želji vlasnika.

ovo je sve što je ostalo na driverskoj pločici prije obnove,no i tu je bila zamka,iako sam sve otpore premjerio i bili su ok,danas je bilo muke,uglavnom prvo uključenje bez izlaznih i pobudnih tranzistora i jedan kanal i to baš isti koji je i prije gorio je pokazivao potpuno suluda stanja,no brzo se zeko našao i jedan od otpora je bio kriv.

malo po malo...

i evo je,sve je na svom mjestu

a ovako je to danas izgledalo dok se tražio zeko,gore spomenuti otpor

napajanje predrivera,tu je isto bilo paljevine od prije,sada je sve ok

nove ultra brze diode u ispravljaču predrivera

soft start novi otpori

motorole u izlazu odrađuju posao umjesto originalnih sankena

i to je uglavnom sve,čeka se još prednja ploča koja na eloksiranju kod kolege Ilimzina,sitne finese i još jedna kontrola biasa
i može na put prema sretnom vlasniku.

Sansui BA-2000 18 Srp 2014 07:33 #8159

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Doriane mogu samo :bravo: :care: :thumbup: :kiss:

Sansui BA-2000 18 Srp 2014 13:12 #8161

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Bogme... moram priznati da je ovdje odradjen vrlo ozbiljan i zahtjevan posal. Zaista je dobro sto se ovi uredjaji i dan danas cijene. Steta bi bilo da je zavrsio u reciklaznom skladistu.

Sansui BA-2000 19 Srp 2014 14:29 #8166

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Kale wrote:
Bogme... moram priznati da je ovdje odradjen vrlo ozbiljan i zahtjevan posal. Zaista je dobro sto se ovi uredjaji i dan danas cijene. Steta bi bilo da je zavrsio u reciklaznom skladistu.

Svaki Sansui koji iole zavređuje pažnju ne bi treba završiti u reciklaži. Zato postoje ljudi kao što su Dorian,Ilimzn, Kale ima ih još sigurno u ljepoj našoj,da im vrate izgubljenu mladost, a moja malenkost je tu da ih nabavi i prosljedi znalcima. Archie je si li vidio kako smo ga doveli u red.

Sansui BA-2000 19 Srp 2014 16:09 #8167

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
analogija wrote:
Kale wrote:

Svaki Sansui koji iole zavređuje pažnju ne bi treba završiti u reciklaži. Zato postoje ljudi kao što su Dorian,Ilimzn, Kale ima ih još sigurno u ljepoj našoj,da im vrate izgubljenu mladost, a moja malenkost je tu da ih nabavi i prosljedi znalcima. Archie je si li vidio kako smo ga doveli u red.

Jesam, jesam .... pratim .... svaka cast! :thumbup:
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.265 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register