Odmah bih na pocetku zelio kazati da svrha ovog posta je cisto savjetodavna, no ajmo redom...
Iako sam sebi kazao da cu stati raditi na Sansuiima bar neko vrijeme (osim na mojim uredjajima koji cekaju strpljivo da ih napokon osvjezim), medjutim ponekad kapituliram pred molbama nekih ljudi koji imaju problema sa svojim uredjajima...
Jedan gospodin je nedavno kupio svoj dugogodisnji predmet zelja, Sansui CA3000.
Veselju nije bilo kraja, pogotovo sto je prijasnji vlasinik kazao da je nedavno napravljena strucna restauracija, tako da bi uredjaj trebao raditi slijedecih 30 godina, ali nije...
Novopeceni vlasnik je umjesto da uziva u rasnom Sansuiu, imao probleme. Sada necu o njima, ali cu ponovo kazati na specificnosti na koje treba obratiti pozornost, vec kada se radi na ovakvim ljepotanim, jer nekad se stvari mogu jos vise pogorsati...
Dakle, iako je refresh radjen prije nesto vise godine dana, pogledajte selektore:
Sto se ovdje dogodilo, pa najvjerojatnije obilato prskanje kontakt spreja, a bez da se selektor otvarao. I normalno, kao sto sam vise puta kazivao, kontakt sprej je otopio i mast koju svaki selektor ima na mehanickim pokretnim dijelovima. I sta se dobilo; niti su kontakti cisti (jer je otopljena mast dosla na kontakte), niti imamo mast koja podmazuje mehanicke pokretne dijelove.
Dakle, ponovno napominjem, NEMA precaca, treba selektore, prekidace i potenciometre OTVARATI i RASTAVLJATI da bi se posao obavio kako treba.
Evo par primjera: