Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: SE-A5Mk2

SE-A5Mk2 31 Sij 2014 01:22 #7026

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Ovaj put na stolu Technics,kao što rekoh u prethodnoj temi slučajno našao na tavanu nedostajuće djelove,istina amp radi sa nekom simulacijom,no iz nekog razloga je čekao da ga složim u original izdanju.
Radi se o stabistor diodama MA-27W-A,no kasnije ćemo se vratiti na te diode.
Amp sasvim slučajno kupljen prije nekoliko godina na ebay-u u neispravnom stanju,za cca.100eur.Jedina misao vodilja je bila što mi se kao klincu jako sviđalo ogromni VU metri preko cijele prednje ploče i kao klinci smo samo zbog toga slinili za tim technicsom,uglavnom cifra je bila potpuno nedostižna u nebesima kod zastupnika.
Uglavnom amp je došao u rasulu,obadva kanala spaljena,složen odmah u par dana da radi,no nedostajale su gornje diode da bude u original stanju.Sutra ubacim fotke i ovoga puta ide generalni refresh doslovno sve van,pranje čišćenje i sve redom,kako to radi Sensei.
Administrator je zabranio postanje.

SE-A5Mk2 15 Velj 2014 22:45 #7190

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
evo malo slikica techa,prije nego krene u dijelove,uglavnom evo i nakon 3 godine stajanja radi,pustio sam ga danas da se malo zagrije,no kao što sam rekao sad kad imam originalne diode,ide u kompletni refresh plus čišćenje šasije,kak bi se reklo do gole kože,pa će ova tema vjerojatno trajati neko vrijeme( a i dužan sam obećani refresh PS audio izlaza i fotke otvorenog ampa),dok se nabavi sve što još mislim promjeniti,a i dobar staklar će trebati,bivši vlasnik je vjerojatno bio ljut kad je prestao raditi pa je razbijeno staklo na prednjoj ploči.Ovo je u to vrijeme,prvi put se pojavio 1983god.bio drugi odozgo model,odmah iza SE-A3Mk2.Kao klincu sa hrpom drugih slinili smo u exportdrvu za tim ogromnim VU metrima,a i dan danas baš lijepo izgledaju u mraku.
A to se moglo samo gledati,negdje sam našao da je cijena bila 1200usa ili 4500dem,cijene u ED se ne sjećam ali morala je biti još paprenija.I kako je još od tada za technics išla priča o metalnom,negdje sam pročitao i mehaničkom zvuku,ma što god to značilo,cijena i takav glas je očito rezultiralo da toga baš i nema u lokalnim vintage vodama.Na ebay-u u prosjeku drži cjenu cca.600eur,no kako je ovo primjerak u vlasništvu i kupljen zbog nostalgije radim ga za sebe i neće ići u prodaju,nego u B-sistem.
Usput kako bude išao refresh potruditi ću se malo objasniti sklopove,ima tu dosta zanimljivih rješenja,aktivni bias,MCU,uglavnom i dan danas je zanimljivo.Zamislite 1983.god u NF pojačalu microkontroler,koliko se mogu sjetiti 1981 sam išao u Austriju kupiti prvo računalo ZX81 na Z80 procu i sa strašnih 1kb memorije :obrva:

ovo što izgleda kao da su iscurili elektroliti je samo varka,sasvim nešto drugo je u pitanju,no bez obzira i oni će u zamjenu

SE-A5Mk2 16 Velj 2014 19:50 #7192

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Evo novi podforum za sve što nije Sansui, atiče se vintage opreme. Molit ću za ubuduće da se onda sve razvrstava ovdje što nije Sansui.

@Dorian
Molio bih da se ovdje onda piše o refreshima i sl. vintage opreme, pošto Hitna služba nije namijenjena tome već je ideja da se ljudiima sa problemima u radu opreme daju konkretni odgovori na takva pitanja. Zato su i ove dvije teme preseljenje ovdje.

Hvala na razumijevanju
admin
Talk About Sound

SE-A5Mk2 23 Svi 2016 12:44 #11505

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Ova tema dobiva nastavak,uglavnom amp je stajao sto zbog nedostatka vremena,sto iz vise sile,no kako je ipak besmisleno da stoji bez ikakve funkcije,a dobio sam upit za prodaju,pa onda da ga slozim kako se spada,no najprije ustvari ide u raskopavanje,prije toga sam ga isao malo upogoniti i isprobati i meni je zvuk toga,taman po mjeri,jako dobro to radi i uopce mi nisu jasne gluposti koje sam gore naveo kako se technics deklarirao kao metalni,vjerojatno se to odnosi na plastikaner serije sa integriranim izlazima,ovo kao i veći mu brat A3 je prica za sebe,slikice i tijek price ovih dana.Paralelno će ići još jedna tema,došla mu je u bračna družica koja isto treba refresh,no mislim da će kombinacija biti jako zanimljiva,nevjesta je Sanyo C55 iz njihove Plus serije,to bi u kombinaciji moglo raditi za prste polizati,jasno nije high end u smislu ezoterije od x miliona dolara,no puno toga ce se posramiti kad ovo bude složeno do kraja ovih iducih dana.
Ovoga puta vjerojatno nece biti nikakvih bitnih twekova kako ja to inace volim,mozda neki sitni detalji,jedino sto je sigurno da ce se mjenjati je rasvjeta,ima milion lampica i sve idu u LED varijantu,no na nacin da intenzitet i boja svjetla budu simulacija originala,uopce se ne bi smjela vidjeti razlika,a ledice traju beskonacno.
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.212 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register