evo malo slikica techa,prije nego krene u dijelove,uglavnom evo i nakon 3 godine stajanja radi,pustio sam ga danas da se malo zagrije,no kao što sam rekao sad kad imam originalne diode,ide u kompletni refresh plus čišćenje šasije,kak bi se reklo do gole kože,pa će ova tema vjerojatno trajati neko vrijeme( a i dužan sam obećani refresh PS audio izlaza i fotke otvorenog ampa),dok se nabavi sve što još mislim promjeniti,a i dobar staklar će trebati,bivši vlasnik je vjerojatno bio ljut kad je prestao raditi pa je razbijeno staklo na prednjoj ploči.Ovo je u to vrijeme,prvi put se pojavio 1983god.bio drugi odozgo model,odmah iza SE-A3Mk2.Kao klincu sa hrpom drugih slinili smo u exportdrvu za tim ogromnim VU metrima,a i dan danas baš lijepo izgledaju u mraku.
A to se moglo samo gledati,negdje sam našao da je cijena bila 1200usa ili 4500dem,cijene u ED se ne sjećam ali morala je biti još paprenija.I kako je još od tada za technics išla priča o metalnom,negdje sam pročitao i mehaničkom zvuku,ma što god to značilo,cijena i takav glas je očito rezultiralo da toga baš i nema u lokalnim vintage vodama.Na ebay-u u prosjeku drži cjenu cca.600eur,no kako je ovo primjerak u vlasništvu i kupljen zbog nostalgije radim ga za sebe i neće ići u prodaju,nego u B-sistem.
Usput kako bude išao refresh potruditi ću se malo objasniti sklopove,ima tu dosta zanimljivih rješenja,aktivni bias,MCU,uglavnom i dan danas je zanimljivo.Zamislite 1983.god u NF pojačalu microkontroler,koliko se mogu sjetiti 1981 sam išao u Austriju kupiti prvo računalo ZX81 na Z80 procu i sa strašnih 1kb memorije
ovo što izgleda kao da su iscurili elektroliti je samo varka,sasvim nešto drugo je u pitanju,no bez obzira i oni će u zamjenu