Evo jedan jednostavan refresh koji me je ipak pomalo namucio... Radi se o odlicnom Sansui gramofonu SR222mkV.
Gramofon je inace potpuno manualan, i pogon remenom, malo cudna verzija gramofona poznavajuci japance, ali u toj jednostavnosti je i njegova prednost. Naime gramofon ima vrlo kvalitetnu bazu izradjenu od iverice sa piano lakom, i ruckom za koju kazu da je proizvod japance tvrtke Micro! I sto treba vise! Kvalitetna baza gramofona plus odlicna rucka, i to je dobitna kombinacija!
No i tu je bilo mjesta za sitna poboljsanja, no otom-potom....
Kada sam kazao da me je namucio, pod time nisam mislio da me je namucio u rjesavanju nekog elektronickog problema, vec estetskog. Naime gramofon je dosao sa dosta sitnih ogrebotina kako na piano laku tako i na poklopcu, i ubio sam se polirajuci to! Zaista me dusa boli kada takvi ljepotani ne bljeste u punom sjaju, uspio sam donekle vratiti mu sjaj, ali nisam imao hrabrosti rjesavati dublje ogrebotine, jer onda to bi znacilo da moram krenuti prvo sa grubljim polir pastama....
Kao sto se vidi, skinuo sam kompletno motor da bih lakse sve to ispolirao. Rucku nisam, da mi se ipak sto ne izkomplicira, jer netko je prije pokusavao podesavati vertikalnost zvucnice prema ploci, i pogledajte sto je napravio:
i zamislite... to je jedini dio koji jos nisam sredio, jer nigdje ne mogu naci propisnu vidu a da je crna!!! Niti u specijaliziranim trgovinama! I sto mi je preostalo, nego narudzba u kineza, pa kad stigne... a nece brzo...