Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Sansui SR222mk5

Sansui SR222mk5 02 Tra 2016 08:53 #11290

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo jedan jednostavan refresh koji me je ipak pomalo namucio... Radi se o odlicnom Sansui gramofonu SR222mkV.
Gramofon je inace potpuno manualan, i pogon remenom, malo cudna verzija gramofona poznavajuci japance, ali u toj jednostavnosti je i njegova prednost. Naime gramofon ima vrlo kvalitetnu bazu izradjenu od iverice sa piano lakom, i ruckom za koju kazu da je proizvod japance tvrtke Micro! I sto treba vise! Kvalitetna baza gramofona plus odlicna rucka, i to je dobitna kombinacija!

No i tu je bilo mjesta za sitna poboljsanja, no otom-potom....

Kada sam kazao da me je namucio, pod time nisam mislio da me je namucio u rjesavanju nekog elektronickog problema, vec estetskog. Naime gramofon je dosao sa dosta sitnih ogrebotina kako na piano laku tako i na poklopcu, i ubio sam se polirajuci to! Zaista me dusa boli kada takvi ljepotani ne bljeste u punom sjaju, uspio sam donekle vratiti mu sjaj, ali nisam imao hrabrosti rjesavati dublje ogrebotine, jer onda to bi znacilo da moram krenuti prvo sa grubljim polir pastama....

Kao sto se vidi, skinuo sam kompletno motor da bih lakse sve to ispolirao. Rucku nisam, da mi se ipak sto ne izkomplicira, jer netko je prije pokusavao podesavati vertikalnost zvucnice prema ploci, i pogledajte sto je napravio:

i zamislite... to je jedini dio koji jos nisam sredio, jer nigdje ne mogu naci propisnu vidu a da je crna!!! Niti u specijaliziranim trgovinama! I sto mi je preostalo, nego narudzba u kineza, pa kad stigne... a nece brzo...
Posljednja izmjena: 02 Tra 2016 08:54 od Kale.
Administrator je zabranio postanje.

Sansui SR222mk5 02 Tra 2016 08:55 #11291

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Osim poliranja (koje mi je zaista oduzelo dosta vremena, bacio sam pogled i na unutrasnjost baze...

Znam da je Sansui spojeve vodoravnih i okomitih ploha spojio kvalitetno, no ja sam htio to jos poboljsati nanosom drvofixa cijelom duzinom spoja

mana tog zahvata je da unutar 24h mozete srediti samo jednu stranu (jer se drvofix sporo susi a i rijedak je), evo malo uvecano

okomita strana je od proslog dana, a ovaj vodoravni dio je tek nanesen...

No ima jos jedan detalj kojeg sam htio malko poboljsati.... a to je donji poklopac od lesonita. Iako on u cijeloj prici nije toliko vazan koliko bi se pomislilo (jer nogice od gramofona uopce ne lezu na poklopcu, vec direktno na ojacanjima od baze gramofona) ja sam htio taj poklopac dodatno umrtviti....

normalno... i taj dio je narucen u kineza....

Sansui SR222mk5 02 Tra 2016 14:43 #11293

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Promjenjeni su elektroliti, s time da sam ovaj glavni napajacki stavio Nichicom KG... ne zaboraviti promjeniti i jedan elektrolitski kondenzator na motoru....

inace kada smo kod motora, kada sam ja imao SR222mk5, kupljen jos pocetkom 90tih, desila mi se jedna specificna stvar prije nekoliko godina. Naime, gramofon bi radio normalno, i onda nicim izazvan, cujno bi na kratko pala brzina vrtnje, te se vratila nazad u normalu!?! Nije bilo nikakva pravila... i tek kada sam promjenio motor sa novim stvar se rjesila za trajno! Ko ce ga znati sto je bilo...

Promjenjena i termalna pasta na tranzistoru za stabilizaciju...

nakon svega, treba podesiti i brzinu vrtnje sa protaktorom.... ovdje se vidi da je brzina bila malo sporija

I evo ga, slusni test...

no, kako sam kazao, potrebito je jos sacekati od kineza onu vidu...
  • Stranica:
  • 1
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.163 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register