Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Sansui AU-a607 NRA II

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 28 Velj 2012 16:53 #744

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Ako ista ne triba sumnjat kod Sansuia, to su onda transformatori!
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 29 Velj 2012 03:04 #771

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Archie, kako si riješio napajanje?
Amp je bio za japansko tržište i vidi se da nema multi voltažni trafo. Kao što Kale reče u gornjem postu transformatori su im stvarno izvrsni (uostalom tako su i počeli) te je zapravo jedino rješenje neki kvalitetni i jaki step-down trafo.

Op.ur. Prekrasan primjerak :kiss:

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 29 Velj 2012 09:22 #786

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Abraxas wrote:
Archie, kako si riješio napajanje?
Amp je bio za japansko tržište i vidi se da nema multi voltažni trafo. Kao što Kale reče u gornjem postu transformatori su im stvarno izvrsni (uostalom tako su i počeli) te je zapravo jedino rješenje neki kvalitetni i jaki step-down trafo.

Op.ur. Prekrasan primjerak :kiss:

Dao sam naparaviti u Volti Zagreb, 1000 VA sa izvodima 100 i 110 V, mislim da je bilo oko 1300 kn.

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 09 Kol 2012 13:49 #3968

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Archie evo da se vratim malo na ovu zaboravljenu temu. Gledajući slike i unutrašnjost ovog tvog pojačala ne mogu se otet dojmu da mu je unutrašnjost ista ka u 607 MRX. Kakva je u biti razlika između 607 NRA i 607MRX?

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 09 Kol 2012 21:27 #3969

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
analogija wrote:
Archie evo da se vratim malo na ovu zaboravljenu temu. Gledajući slike i unutrašnjost ovog tvog pojačala ne mogu se otet dojmu da mu je unutrašnjost ista ka u 607 MRX. Kakva je u biti razlika između 607 NRA i 607MRX?

Ma to je jako teško reći jer iz tog vremena shema nema. Možemo zaključivati iz podataka i slika koje znamo sa audio-database.com ili nekih drugih stranica. Ono što sigurno znamo osim kozmetičkih sitnih promjena je to da ima dva trafoa, a to smo već tu spominjali. Šteta!

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 10 Kol 2012 09:41 #3970

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Archie je li mi možeš opisati dojmove pri slušanju 607 s gramofonom i koje zvučnicike slušaš s njim.

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 10 Kol 2012 13:43 #3971

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
analogija wrote:
Archie je li mi možeš opisati dojmove pri slušanju 607 s gramofonom i koje zvučnicike slušaš s njim.

Nije mi uključen već više od godinu dana, ali koliko sam zapamtio ima najmoderniji zvuk od svih Sansuija koje imam. Dosta prozračan zvuk i dobro ujednačen bez ekstremnih dubokih i visokih, možda fali malo topline-mekoće, ali u odnosu na ostale to je po meni najbolje. Zvučnici su moje izrade sa Peerless driverima two way 100 W 8oma bas reflex.

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 22 Srp 2013 22:45 #6455

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Imam jedno pitanje svekolikom pučanstvu u svezi prilagodnog trafoa koji mi je radila Volta d.o.o. Trafo blago zuji i ipak moguće je to čuti pogotovo što i metalno kućište pomalo rezonira. Koliko se sjećam postojali su čak i neki sprejevi mislim neka vrsta laka s kojima su se trebali posprejati trafo limovi da se začepe mogući zračni raspori između njih. Da li bi to pomoglo ili je možda nešto drugo bolje napraviti? :hmm:
Posljednja izmjena: 22 Srp 2013 22:47 od Archie.

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 23 Srp 2013 15:52 #6458

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Archie wrote:
Imam jedno pitanje svekolikom pučanstvu u svezi prilagodnog trafoa koji mi je radila Volta d.o.o. Trafo blago zuji i ipak moguće je to čuti pogotovo što i metalno kućište pomalo rezonira. Koliko se sjećam postojali su čak i neki sprejevi mislim neka vrsta laka s kojima su se trebali posprejati trafo limovi da se začepe mogući zračni raspori između njih. Da li bi to pomoglo ili je možda nešto drugo bolje napraviti? :hmm:
Ak je mrežni ili AC obično 'čuješ' 50Hz zbog labavljenja namotaja. Najsigurniji model popravka je da se trafo 'previkla'. Kad labave navoji, mijenjaju se i termička svojstva trafoa, induktivitet, otpori i kapacitivne vrijednosti. Provjeri koliko dobivaš na sekundaru / ima jer je moguće da se u takvim uvjetima pojave i prilična odstupanja od zadanih vrijednosti.
Talk About Sound

Odg: Sansui AU-a607 NRA II 23 Srp 2013 19:55 #6459

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Archie, probaj pitati na diyaudio.hr forumu, tamo sam vidio da ekipa namotava trafoe, pa ce ti oni kazati i koji lak ide, i gdje ga kupiti. Ja sa time bas i nemam iskustva. A jesi li Voltu kontaktirao?
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.159 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register