Archie wrote:
CSI Kale, odlično urađeno, sve stoji što si rekao samo me malo čudi tvoja konstatacija da se toliko čuje razlika između TU-919 prema G-9000 odnosno G-22000 jer je poznato da ti receiveri pripadaju u 6 najboljih Sansui tunera 9900, 919, AU-X1, G-9000, G-22000, G-33000. Kakva je onda tek razlika prema slabijim modelima.
CSI = Crime Sansui Investigation
Razlika po meni postoji samo u najdubljim basovim i njihovoj definiciji (tako sam i naveo u postu), dok se separacija kanala, mid bas - srednji - visoki, opcenito ostatak zvucnog spektra nema neke uocljive razlike ili ako je ima, ima je vrlo malo (nisam bas isao detaljno i studiozno uocavati te razlike). To zaista lijepo zvuci u oba slucaja...
Naime, navedenu razliku izmedju TU919 i tunera od G901 sam odmah uocio jer sam TU919 spojio na AUX od G901... dok komparacija sa G22000 je ipak malo, mozda bila preuranjena, posto G22000 ide preko skoz drugih zvucnika u mom slucaju... Da bi ih mogao usporediti, trebao bi TU919 spojiti na AUX od G22000...
Mozda me je TU919 me odmah osvojio (na prvo slusanje), mozda na ukupan zvuk ima utjecaja i koncepcijski rijesen audio izlaz tunera (Buffer ploca F2875 sa po jednim upc1190c po kanalu). Na toj F2875 ploci sam po prvi puta isao i sa Elna Cerafine elektrolitima, pa mozda su oni dali taj pecat....
No kazem nije to tako drasticna razlika u najdonjem zvucnom spektru, ali je uocljiva.
Ostale karakteristike vazne za tuner (selektivnost - osjetljivost i sl.) tu se nema sto reci... to je pravi rasni analogni tuner!
Zao mi je sto nemam pri ruci jedan TUX1 za usporediti, to bi valjalo viditi...
Archie wrote:
... jer je poznato da ti receiveri pripadaju u 6 najboljih Sansui tunera 9900, 919, AU-X1, G-9000, G-22000, G-33000...
Ovo je vjerojatno tippfehler, mislilo se na TU-X1...