Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Sansui TU-919

Sansui TU-919 16 Velj 2015 12:50 #9888

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Archie wrote:
CSI Kale, odlično urađeno, sve stoji što si rekao samo me malo čudi tvoja konstatacija da se toliko čuje razlika između TU-919 prema G-9000 odnosno G-22000 jer je poznato da ti receiveri pripadaju u 6 najboljih Sansui tunera 9900, 919, AU-X1, G-9000, G-22000, G-33000. Kakva je onda tek razlika prema slabijim modelima.

CSI = Crime Sansui Investigation

Razlika po meni postoji samo u najdubljim basovim i njihovoj definiciji (tako sam i naveo u postu), dok se separacija kanala, mid bas - srednji - visoki, opcenito ostatak zvucnog spektra nema neke uocljive razlike ili ako je ima, ima je vrlo malo (nisam bas isao detaljno i studiozno uocavati te razlike). To zaista lijepo zvuci u oba slucaja...
Naime, navedenu razliku izmedju TU919 i tunera od G901 sam odmah uocio jer sam TU919 spojio na AUX od G901... dok komparacija sa G22000 je ipak malo, mozda bila preuranjena, posto G22000 ide preko skoz drugih zvucnika u mom slucaju... Da bi ih mogao usporediti, trebao bi TU919 spojiti na AUX od G22000...

Mozda me je TU919 me odmah osvojio (na prvo slusanje), mozda na ukupan zvuk ima utjecaja i koncepcijski rijesen audio izlaz tunera (Buffer ploca F2875 sa po jednim upc1190c po kanalu). Na toj F2875 ploci sam po prvi puta isao i sa Elna Cerafine elektrolitima, pa mozda su oni dali taj pecat....

No kazem nije to tako drasticna razlika u najdonjem zvucnom spektru, ali je uocljiva.

Ostale karakteristike vazne za tuner (selektivnost - osjetljivost i sl.) tu se nema sto reci... to je pravi rasni analogni tuner!

Zao mi je sto nemam pri ruci jedan TUX1 za usporediti, to bi valjalo viditi...

Archie wrote:
... jer je poznato da ti receiveri pripadaju u 6 najboljih Sansui tunera 9900, 919, AU-X1, G-9000, G-22000, G-33000...

Ovo je vjerojatno tippfehler, mislilo se na TU-X1...
Posljednja izmjena: 16 Velj 2015 12:52 od Kale.
Administrator je zabranio postanje.

Sansui TU-919 16 Velj 2015 12:56 #9889

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Abraxas wrote:
Ne treba tu puno pričat. Odrađeno besprijekorno uz obilatu i preciznu foto dokumentaciju tako da je svakome jasno o čemu se radilo!
Iz priloženog se vidi kako je ponekad (i ne samo ponekad) potrebno puno truda i vremena da se nešto dovede u red.

Kale :thumbup: :thumbup:

Abby, ovo si dobro podebljao... ni sam ne mogu kazati koliko je vremena tu potroseno, ali sigurno nije malo.
No opet kazem... kad mi nema pressinga, onda ja to mic - po mic, detaljno i sa gustom odradjeno. Pressing kod ovakve vrste radova je kontra-produktivan.

Sansui TU-919 16 Velj 2015 13:25 #9890

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Kale wrote:
Archie wrote:
CSI Kale, odlično urađeno, sve stoji što si rekao samo me malo čudi tvoja konstatacija da se toliko čuje razlika između TU-919 prema G-9000 odnosno G-22000 jer je poznato da ti receiveri pripadaju u 6 najboljih Sansui tunera 9900, 919, AU-X1, G-9000, G-22000, G-33000. Kakva je onda tek razlika prema slabijim modelima.

CSI = Crime Sansui Investigation

Razlika po meni postoji samo u najdubljim basovim i njihovoj definiciji (tako sam i naveo u postu), dok se separacija kanala, mid bas - srednji - visoki, opcenito ostatak zvucnog spektra nema neke uocljive razlike ili ako je ima, ima je vrlo malo (nisam bas isao detaljno i studiozno uocavati te razlike). To zaista lijepo zvuci u oba slucaja...
Naime, navedenu razliku izmedju TU919 i tunera od G901 sam odmah uocio jer sam TU919 spojio na AUX od G901... dok komparacija sa G22000 je ipak malo, mozda bila preuranjena, posto G22000 ide preko skoz drugih zvucnika u mom slucaju... Da bi ih mogao usporediti, trebao bi TU919 spojiti na AUX od G22000...

Mozda me je TU919 me odmah osvojio (na prvo slusanje), mozda na ukupan zvuk ima utjecaja i koncepcijski rijesen audio izlaz tunera (Buffer ploca F2875 sa po jednim upc1190c po kanalu). Na toj F2875 ploci sam po prvi puta isao i sa Elna Cerafine elektrolitima, pa mozda su oni dali taj pecat....

No kazem nije to tako drasticna razlika u najdonjem zvucnom spektru, ali je uocljiva.

Ostale karakteristike vazne za tuner (selektivnost - osjetljivost i sl.) tu se nema sto reci... to je pravi rasni analogni tuner!

Zao mi je sto nemam pri ruci jedan TUX1 za usporediti, to bi valjalo viditi...

Archie wrote:
... jer je poznato da ti receiveri pripadaju u 6 najboljih Sansui tunera 9900, 919, AU-X1, G-9000, G-22000, G-33000...

Ovo je vjerojatno tippfehler, mislilo se na TU-X1...

Ma da, lapsus, jasno da je TU-X1 u pitanju.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.132 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register