Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: TU-X1 /PRENESENO/

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:44 #315

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
analogija wrote:

Kale

Te plocice izgledaju ko nove,s cime ih cistiš kad tako lipo izgledaju?
Prvo, navaznije ne ispuhivati ih kompresorom, jer tada prasina se zavuce tamo gdje normalnom upotrebom se nikad ne bi zavukla. Korisim kist od prirodnih vlakana sa drvenom ruckom i usisisvac, nakon toga tretman sa specijalnom tekucinom za ciscenje tunera u obliku spreja. No za korisnika koji nisu bas vicni, najbolje je samo kist i usisisvac, jer svaka vrsta tekucine moze nanijeti i stetu ako se ne zna koristiti...
Posljednja izmjena: 20 Velj 2012 18:44 od Kale.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:46 #316

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 23 Apr 2011 u 21:30

Kada sam vec rastavio oni cili busen cinch konektora, red je da ih i ocistim... prvo su tretirani sa deoxidnom sprayem, a onda direkt u kupanac

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:46 #317

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 23 Apr 2011 u 21:44

A evo bas bih vam kazao kako izgledaju pinovi koje je Sansui koristio za konekciju kabela na plocicu...

vidite ovaj pin, i ovo u sredini mora se odlicno ocistiti od lema, jer inace pin nece uci u predvidjenu rupicu zbog ovog zadebljanja... naime kada se pin zalije lemom to postane jedno tijelo, i ne dopusta unistenje stampanih vodova uslijed natezanja kabela... no tu ima jedan ali... ali lemom ne mozete grijati to dovijeka jer se pocne topiti osjetljiva izolacija kabela... stoga ja kada ih skinem i ocistim od lema, obavezno navucem komadic toploskupljajuceg buzira koji nece dopustiti PVC izolaciji da se otopi uslijed grijanja lemilicom...

a takav nacin spajanja je bio za napajanje front enda, i vidite koliko sam imao mjesta za raditi (jer je ionako kabel bio max nategnut)...

evo iste pozicije slikane iz daljeg, da se bolje vidi ostatak okoline...

... Eto to bi bilo to za veceras... slijedeca epizoda iz istog serijala za par dana - Stay Tuned
Posljednja izmjena: 20 Velj 2012 18:48 od Kale.

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:50 #318

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 23 Apr 2011 u 21:50
Archie wrote:

Kale, u kojem obliku imaš kalofonij, onaj kruti za violine pa ga topiš ili vec imaš u tekucem stanju?

Imam kruti, i to sam nabavija od jednog indonezanina preko ebaya, fantastican je! Zao mi je sta tada ga nisam nabavija i vise, a topim ga nitro razredjivacem, no ima tu opet jedan ali... naime jednom sam naletija na jednu vrst nitro razredjivaca koji mi je uzasno ostavljao kalofonij nakon sto bi se osusio, zasto... ni sam ne znam, i od tada uzimam samo jedan nitro, e sad koji, moram pogledati sutra...
Posljednja izmjena: 20 Velj 2012 18:50 od Kale.

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:53 #319

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 23 Apr 2011 u 22:00
Archie wrote:

Krutog kalofonija za gudala ima kod nas, nekad davno sam ga imao i otapao sam ga u alkoholu koliko se sjecam ali dosta teško.
Otapa se on sa nitrom odlicno, a nitro jos brzo hlapi... no plocica zna biti suha na dodir tek za dva dana ono 100 %, pa je uvijek dobro ne dirati je sa rukama, kada se nanese kalofonij.

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:58 #320

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 25 Apr 2011 u 19:47

Evo ga... i gotovo...

Nije bas bilo bez poteskoca, naime najvise mi je oduzelo vremena rjesavanje stereo prijema, ali evo i to je sad u redu, kao i FM Center instrument... Bilo je i situacija za popi*zdit
Naime, vratim sve nazad, smontiram prednju plocu, smontiram dugmad... kad puf! Ne radi sijalica FM varijabilni izlaz 2, pa ajde opet sve skidati, mijenjati sijalicu (koju nije bas jednostavno promjeniti jer je sitna i smontirana fiksno na zicice koje se direkt montiraju na konektor)... I promijenim je, smontiram sve nazad, kad puf! Sada ne radi FM varijabilni izlaz 1!! Ajme meni, udahnio duboko... i opet sve skidaj... no ajmo na slikice, znan da to vam je najdraze

Evo ga kako sad izgleda...

i kako izgleda zada...

i jos jedna

i na kraju evo i rasvjete, sada je onako kako treba biti... (ukupno je zamijenjeno 4 zaruljice)

I sto kazati na kraju... prvo... odusevilo me je kako cupa stanice, i to bez ikakve antene, a sa stap antenom, nevjerojatan zvuk, separacija kanala... zaista je fantastican!! A sto ce tek biti kada se elektroliti formiraju?

Odg: TU-X1 /PRENESENO/ 20 Velj 2012 18:59 #321

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Objavljeno: 25 Apr 2011 u 20:00

I jos nesto... AM dio nisam dirao, jer kao prvo nema svrhe, no navodno su Sansui inzinjeri uspjeli iz AM prijema napraviti vrlo prihvatljiv HiFi zvuk, sa vrlodobrim odnosom signal shum... no za provesti proceduru AM podesavanja nemam instrumentarij, tako da zaista to nisam dirao.

A FM procedura podesavanja je em komplicirana, em cak ima i pogresaka u stampanju Ouch, no kazem, nakon dosta truda i strpljenja, sve je sjelo na svoje.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.177 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register