Objavljeno: 23 Apr 2011 u 19:17
Uf, cini mi se da je forum presao u pasivu... no ajde da ja malo razbijem ustajalost sa novitadama iz serijala TU-X1 restoration
Ovo dolje vidite plocice FM IF (veca) i FM MPX (manja) kako su izgledale kada sam otvorio tuner...
i nakon dva dana radje, kako sad izgledaju...
a FM MPX plocica sama izgleda sada ovako
kao sto vidite svaki elektrolit je zamijenjen sa novim, a isto tako plocica je detaljno ociscena. Sama izmjena elektrolita nije protekla jednostavno, naime zbog kompleksnog internog ozicenja, bilo je tesko skinuti kompletno plocicu i raditi je na stolu, vec se to radilo dok je bila smontirana na sasiji.
No bas zbog velikog broja zica, trebalo je paziti da dok se fokusiram na odlemljivanje elemenata, nehotice ne dotaknem lemilom koji kabel. Na osobno zadovoljstvo, niti jedna lemna tocka nije unistena, niti jedan kabel nije lemilom dotaknut. To treba zahvaliti prvo osjecaju za stanku, naime kada vidim da me je to zamorilo (da mi paznja pocinje padati) - PAUZA, raditi nesto drugo!! Pa opet nazad, vjerujte mi ucinkovita je to metoda
A evo kako izgleda to sve sa donje strane... jos kako tako bilo je lako raditi IF plocicu, ali MPX je zaista bilo zeznuto, em je nepristupacno, em je gusto pakirana, no zavrsilo je onako kako treba...
A ovako je tuner izgledao navecer, kada sam stavio kljuc u bravu...