Objavljeno: 07 Jan 2012 u 16:46
Evo kako sam vec natuknio u Sansui kutku... ovo mi je danas stiglo iz Japana:
Sansui BA3000, izuzetno lijepo ocuvan, doduse ne mogu kazati u MINT stanju, jer na ovom sjajnom laku ima tu i tamo tragova koristenja, ali prednja ploca, dugmad, i unutrasnjost je zaista ocuvana.
I ovaj model je dosao bez trafoa (jer bi bio pretezak za shipping), a i onako japanski modeli su za samo 100 V AC gradsku mrezu, pa mi je samo balast.
No ovdje nisam napravio gresku kao sa onim AUX1... prvo sam nabavio originalni Sansui multivoltazni trafo, pa sam tek onda se upustio u kupnju sa dalekog istoka
Nestrpljivo sam odmah pristupio otvaranju uredjaja, da bih se uvjerio jel imao lagodan ili tezak zivot sve ove godine... i evo prizora:
Dakle, prasnjavo je... ali bez tragova rdje.
Izlazni tranzistori su cudna kombinacija... na jednom kanalu su Sankeni 2SC1585 2SA908 a na drugom Toshibe 2SB554 2SD424 ?!? I kako vidim originalne su i sa osusenom termalnom pastom, tako da skoro sigurno mogu tvrditi da je to originalno tvornicko stanje!! Naime po Service Manualu, obje kombinacije TO3 izlaznih tranzistora je Sansui ugradjivao, ali ipak da se jedan kanal nadje sa komplet Sanskenima, a drugi komplet sa Toshibama, zaista je malo cudno!?
No moram priznati da sam zaista zadovoljan pronadjenim stanjem, svi elementi su netaknuti, tako da uredjaj zaista nije nikada servisiran, sto je zaista odlicno!
i na kraju, evo multivoltaznog trafoa made by Sansui....
te pogled za zadnju stranicu
Moram priznati da cu sa velikim gustom raditi resturaciju, jer ovaj uredjaj zasluzuje to. No sada je spremljen nazad u kutiju, jer imam gro posla za obaviti prije... pa tek onda uvatiti se BA3000... no, o tome ce cijenjeno pucanstvo biti obavjesteno