Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome

TEMA: Gastro kutak

Gastro kutak 21 Svi 2015 08:57 #10424

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Ribolov mi je strast od malih nogu,kod konzumiranja ribe sam jako izbirljiv,konzervativan za načine pripreme,mnoge ribe uopće ne konzumiram(recimo ušate,gofove,morskog psa,goluba itd).Daleko najbolje za mene, ispred svega jesu škampi,onda brancin s gradela,lešo pauk,pečeni šanpjero(slabiji lešo od pauka).Ostale ribe na sve načine ,ali isključivo pripremljene na prastari način.Fensi-šmensi kombinacije ne odgovaraju mojemu nepcu-Ah da ima nešto što je ultrahiend.Zbog rijetkosti,imao prilike samo jednom kušati-neponovljivo iskustvo.Rak kuka ili kukica.Ovaj dolje na slici.Ne bih dalje otvarao Pandoru glede ribe,ukusi su različiti.

PMR-03094vrijedna.jpg
Alea iacta est !(DES)
Administrator je zabranio postanje.

Gastro kutak 21 Svi 2015 09:50 #10425

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Preferiram gradele a samo iznimno lešo. Vidim da ne jedeš Gofa. Jeo ga u restoranima na fete i pripremao sam. meni je izvrstan a pogotovo za cijenu. Naravno, kao i kod sve plave ribe, treba pripazit kod pečenja jer ako ga se malo prepeče postaje nejestiv (kao i palamida, Tuna i slične)..
Za mene kralj je Zubatac a pogotovo kada je veći. Gledo u "jelovnicima izgubljenog vremena" kako jednog 10 kilaša peku na ražnju kao janjca...yummi... :care:
Ono što ti imaš, a ja nemam i zavidan sam... :( je pristup svježoj ribi. To je zakon. kada je sviježa svaka je dobra. Ove godine idem na ljetovanje na lastovo. kažu mi ljudi da tamo svi ribare pa pristup svježoj ribi nije problem..
Inače nemam iskustva s Ciplima. Kako ga je nabolje spremit?

Gastro kutak 21 Svi 2015 10:18 #10426

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Nauživat ćeš se ribe na gradelama na Lastovu.Zakon otok,ma sve što ti padne na pamet.U pogledu ciplja treba biti jako pažljiv.Dogodilo mi se više puta da ih na istom mjestu ulovim više,a kod čišćenja jedan smrdi na mulj i treba ga baciti.Najbolja sorta ciplja je oštrica(na mojoj slici).Gradele apsolutno,neophodno je očistiti crnu kožicu iz utrobe.Do zadnjeg milimetra(jer je ,ako ostane gorka)Za svaku sigurnost prije pečenja staviti u stomak prstohvat vegete,da povuče eventulni miris.Naravno cipalj kao cilindrična riba(i brancin) se peče sa četiri strane.Na kraju se stavi na stomak.U pogledu zubaca dajem ti link jedne emisije sa šibenske televizije,da vidiš kako ovdje peku mrcinu.Svakako vrijedi pogledti..Btw sve te ljude poznajem,vrhunski ribolovci,zafrkanti i žderonje.Svakako mi javi jeli link prošao,nešto mi šteka,ili radim krivo
www.sibenik.in/sibenik/foto-and-amp-vide...-sibeniku/31660.html
Alea iacta est !(DES)

Gastro kutak 24 Svi 2015 09:51 #10432

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
catalyst wrote:
Nauživat ćeš se ribe na gradelama na Lastovu.Zakon otok,ma sve što ti padne na pamet.U pogledu ciplja treba biti jako pažljiv.Dogodilo mi se više puta da ih na istom mjestu ulovim više,a kod čišćenja jedan smrdi na mulj i treba ga baciti.Najbolja sorta ciplja je oštrica(na mojoj slici).Gradele apsolutno,neophodno je očistiti crnu kožicu iz utrobe.Do zadnjeg milimetra(jer je ,ako ostane gorka)Za svaku sigurnost prije pečenja staviti u stomak prstohvat vegete,da povuče eventulni miris.Naravno cipalj kao cilindrična riba(i brancin) se peče sa četiri strane.Na kraju se stavi na stomak.U pogledu zubaca dajem ti link jedne emisije sa šibenske televizije,da vidiš kako ovdje peku mrcinu.Svakako vrijedi pogledti..Btw sve te ljude poznajem,vrhunski ribolovci,zafrkanti i žderonje.Svakako mi javi jeli link prošao,nešto mi šteka,ili radim krivo
www.sibenik.in/sibenik/foto-and-amp-vide...-sibeniku/31660.html

Odgledah.
Koji su to likovi, zajebant do zajebanta :rofl:
Vidin ja da ti je lipo biti penzioner :) :) :)
samo glazbu slusam :)

Gastro kutak 24 Svi 2015 13:29 #10433

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Likovi su za pet,onaj sa gusarskom maramom(što je spremao hobotnicu) drži podno tvrđave Sv Mihovil,u spletu uličica konobu Providencu.Vrhunski kuhar.Jeo više puta,svaki put sve za prste polizati.Evo malo slikica.
www.sibenik.in/foto/konoba-providenca-po...svetog-mihovila/1736
Alea iacta est !(DES)

Gastro kutak 24 Svi 2015 15:54 #10434

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Ovo odlicno izgleda!
Skoro kao moja HiFi-pojata :rolol:

Gastro kutak 08 Stu 2015 14:35 #10877

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Današnji ručak - srnetina a la wilde, salata iz vlastitog uzgoja + vino sa Hvara...
DSC_0051.JPG

DSC_0050.JPG
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Gastro kutak 09 Stu 2015 21:15 #10881

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Aj da si i ti napokon dobro spario hranu i vino.... :)

Gastro kutak 09 Stu 2015 22:29 #10883

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2

Gastro kutak 18 Ožu 2016 12:35 #11264

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Otplovio posljednji put poznati vinar...
www.index.hr/vijesti/clanak/preminuo-nag...lenkovic/881806.aspx
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Stranica se generirala za: 0.177 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register