Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Audiofil starog kova

Audiofil starog kova 23 Tra 2015 19:28 #10228

• Borko
  • Borko's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Već duže vreme pratim ovaj forum i vidim da najveći doprinos daju ljubitelja vintage uređaja baš kao sam i ja. Nisam iz ovih krajeva, dolazim iz susedstva. Usudio bih se reći, da ne pominjem godine, da sam među starijim audiofilima. Moja prva iskustva su još iz sedamdesetih, a teoretsko znanje sam skupljao iz tekstova Duška Dragovića (Studio), te Branka Božića i Gorana Ivasa (SAM, Auto Magazin, Trend). To je bilo zlatno doba ovog našeg hobija.
Moji uređaji su većinom vintage. Analogni gramofon Thorens TD-320 sa Audio Technica MM zvućnicom AT 440 Mla. Tuner je Denon TU-S10, pojačalo Technice SU-V9, a zvučnici Wharfedala Laser 150, o kojima je Kale pisao na ovom forumu i na Audiokarmi. CD player je Pioneer PD-D9 Mk II. Zvučnici i pojačalo su restaurirani (u zvučnicima blok kondenzatori u paraleli umesto elektrolita u skretnici, ožičenje i promena zv. terminala) u pojačalu elektroliti u napajanju , rasklapanje i čišćenje potova, zemana zv. terminala). Možda u odgovarajućojn temi postavim i neke slike.
Srdačan pozdrav svim audiofilima.
Administrator je zabranio postanje.

Audiofil starog kova 23 Tra 2015 21:52 #10229

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Borko, dobrodosao! Lijepo je vidjeti da nasa vintage druzina sa siri, istina polako... ali ide.

A tesko je danasnjim mladjahnim audiofilima objasniti kako se vrlo tesko dolazilo do znanja u hifi-ju tada... kako su se upijali svi tekstovi (a bilo ih je malo) o hifiju. Iako sam bio i "Sam Svoj Majstor" tada, SAM u to vrijeme kupovao i prvo bih isao na zadnju cetvrtinu casopisa citati audio odjeljak i novosti iz hifija (ako bi ga upoce i bilo), pa bih tek onda isao citati ostatak casopisa...
Svakako nadji vremena i postaj slike u zasebnoj temi!

Audiofil starog kova 23 Tra 2015 22:56 #10233

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Dobrodošao Borko... :thumbup:

Audiofil starog kova 24 Tra 2015 00:46 #10234

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Dobrodošao! :thumbup:

Audiofil starog kova 24 Tra 2015 03:19 #10236

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Znači, dobro sam pretpostavio.. vintage klasičar. Tvoja priča je vrlo slična kao i većine ovdje prisutnih, sedamdesete, časopisi sam svoj majstor, članci iz studija i sl. Dragović, Božić (toljaga), Ivas, Rupić - zadnju trojicu i osobno poznajem.
Pa dobro nam došao, što nas više ima to smo jači :obrva: :)

Audiofil starog kova 24 Tra 2015 09:47 #10239

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
M
Ovo gore je u stvari welko M za nove ;)
samo glazbu slusam :)

Audiofil starog kova 24 Tra 2015 11:37 #10245

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Borko dobrodošao u naš vintage svijet :krigla:

Audiofil starog kova 17 Svi 2015 13:27 #10369

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Pozdrav Borko i dobrodošao! :krigla:
Talk About Sound
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.162 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register